LFG.HU

strato
hírekCimkek

Szerepjáték

Colors Of The Sky- Mike Mearls lerántotta a leplet az új D&D karakterkészítéssel kapcsolatos rejtélyéről. A régi Rules Cyclopedia szellemében készül egy Basic című szabálykönyv, ami 1-től 20-ig szintig le fogja fedni a négy alapkasztot (harcos, tolvaj, pap és varázsló). A pdf ingyenes lesz. Aki ennél többre vágyik, annak ott lesz augusztustól a PHB.

- The Colors of the Sky címmel megjelent a Golden Sky Stories első kiegészítője. Öt új karaktertípussal (az egér, a farkas, a póni és a hal henge-ek mellett a rejtélyes boszorkánnyal), két játszható történettel, kedvenc édességek leírásával és két rövid mesével  lesz gazdagabb, aki megveszi.

The Dungeon Dozen- Megjelent a Numenera Character Options, mely lehetővé teszi, hogy sokkal alaposabban kidolgozzuk a karakterünket. Rengeteg új képesség és leíró (descriptor), illetve tucatnyi új fókusz és mutáció vár a játékosokra.

- Kijött az Atomic Robo RPG pdf változata, mely most akciós áron, $10-ért vihető. A Brian Clevinger és Scott Wegener képregényein alapuló szerepjáték a Fate Core rendszert használja. A játék jelmondata: “Akció! Tudomány! Robotok! Verekedés! Még több tudomány!”Deadlands

- Megjelent a The Dungeon Dozen, amely 200+ d12-es véletlen táblázatot tartalmaz különféle szerepjátékos helyzetekhez. Ezzel a könyvvel választ kaphatunk a játék közben felmerülő olyan kritikus kérdésekre is, mint például, hogy mi van az óriás uzsonnás táskájában, vagy hogy miért létezik az Alvilág.

Deadlands Classic az aktuális Bundle of Holdingban. Az alapszabályokkal együtt összesen 4 könyv üti a markunkat, ha legalább $11-t fizetünk. Ha duplázzuk a tétet, akkor ezek mellett további 8 kiegészítő is a birtokunkba vándorol.

Videojáték

- A Warhammer 40,000: Carnage megjelent iOS készülékekre. Az akció-platform játék hamarosan érkezik Androidra is.

- A Pixel Hero bejelentette a mobil platformokra készülő Warhammer 40,000 játékát. Az  Eisenhorn: XENOS című 3D akció-kalandjáték Dan Abnett regény trilógiáján alapul. A  történet főszereplője természetesen az Ordo Xenos inkvizítora, Gregor Eisenhorn lesz.

Eisenhorn: Xenos

- Bejelentették a The Space Hulk: Deathwing című Warhammer 40,000 FPS-t. A játékot a E.Y.E: Divine Cybermancy-t jegyző Streum On Studio fejleszti a legfrissebb Unreal Engine felhasználásával. A játékos a Dark Angels rendház Deathwing alakulatának terminátor könyvtárosát alakítja, aki a címhez és a forráshoz méltón egy űrben sodródó űrhajó szűk folyosóin veszi fel a harcot a génorzókkal. A karaktert négy képességfa mentén fejleszteni is lehet majd.

- Az Evolve új előzetese egy új helyszín mellett az új vadász karaktereket mutatja be. A szerepek ugyanazok, a felszerelés és a hozzáállás más:

Bejelentették a következő Battlefield játékot, mely rendőrös-bűnüldözős témát dolgoz fel, és az egyjátékos részét a Visceral (Dead Space) fejleszti. A játék Hardline alcímmel idén ősszel fog érkezni.
Részben ide kapcsolódik, hogy a Battlefield 3-at meg a héten ingyenessé tette az Electronic Arts. Június 3-ig mindenki ingyen a virtuális játékpolcára teheti (az Origin rendszerben). A Plants vs. Zombies ugyanígy ingyen zsákolható, de annál június 16. a határidő.

BF Hardline

- Az új generációs konzolokra érkező Murdered Soul Suspect is kapott egy 101 típusú videót, ami bemutat mindent, amit a játékról tudni érdemes. A játékban szellemként kell felgöngyölítenünk a saját halálesetünk mellett több másik gyilkosságot is, mely mind egy elkövetőhöz fűződik. Íme a mozgókép:

A Valve eltolta a Steam Machine-ek és a hozzájuk tartozó kontroller megjelenését 2015-re. A kontroller a szeptemberi bejelentése óta már átesett egy nagyobb változáson, újabb egy év alatt még sok minden történhet vele.

- Ősszel érkezik a Borderlands: The Pre-Sequel, mely a Pandora holdján játszódik, időben a Borderlands 1 és 2 között. A légkör hiánya miatt nagy szerepet kap a játékban az oxigén, ami nem csak a túléléshez, de az alacsony gravitációban való navigálást is befolyásolja. Itt megnézhető az idei PAX Eastről egy bemutatójáték:

Itt a 10. Android csomag a Humble Bundle-től. Az átlag alatt fizetők 3+1 játékot kapnak (Symphony, Draw a Stickman: EPIC, Galcon Legends + Galcon Fusion), a bőkezűbbek további 4-et (Skulls of the Shogun, METAL SLUG 3,  Fieldrunners 2, Breach & Clear), illetve egy még eddig nem leleplezett kilencedik játékot is. Mindegyik játék DRM mentes letöltésként, Steam kulcs formájában és Android alkalmazásként is a vásárló birtokába kerül.

- A Magcika: Wizard Wars nem szed több béta blokkolót, így mostantól bárki ingyen próbát tehet vele a Steamen. A játék 4 vs. 4 jellegű PvP játékot kínál. Aki játszott a Magickával, az pontosan tudja, hogy milyen mértékű komolyságra kell számítani, aki nem, az bátran nézze meg ezt a videót:

Egyéb

Újabb könyvcsomag a Humble eBook Bunlde keretében. Többek között a The Sword & Sorcery Anthology, a The Alchemist Paolo Bacigalupitól és a Lovecraft’s Monsters című antológia is megszerezhető a teljes ár töredékéért.


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához