LFG.HU

strato
hírekCimkek

Szerepjáték

Advanced Character Guide- Úton az Advanced Class Guide a Pathfinderhez, ami 10 új kasztot tartalmaz, melyek mind valamilyen keverékei a már ismerteknek. Minden héten be fognak mutatni közülük egyet a már régóta futó Meet the Iconics sorozatban. Az első Jirelle a Swawhbuckler, aki a június 21-i Free RPG Day-re készülő Risen from the Sands című kalandban is meg fog jelenni.

King Arthur Pendragon- Itt az eddig megjelent összes előzetes betekintő cikk a felújított The One Ring: Roleplaying Game-ről. Az eredetileg 2011-ben megjelent, Adventures over the Edge of the Wild alcímű szerepjáték közvetlenül A hobbit (vagy ha úgy jobban tetszik, A babó) története utáni időszakot öleli fel, és 2012-ben bezsebelt egy halom elismerést (többek között a Golden Geek és az ENnie Best Art díját is).

- A Bundle of Holding aktuális csomagjában a King Arthur Pendragon szerepjáték szabálykönyvei és kiegészítői szerepelnek. A 10 dolláros kör a legfrissebb, 5.1-es szabályokkal operáló King Arthur Pendragon alapkönyv mellett a Book of Knights & Ladies és a Book of Records Volume 1 – Knights című kiegészítőket is tartalmazza. $22-ért további két kiegészítő, egy kalandgyűjtemény és a Larry DiTillio által írt The Grey Knight című kalandmodul is bekerül a csomagba.

UrbanShadows- Az új D&D hivatalos szervezett játékai (Organized Play) az Adventurer’s League név alatt fognak futni. Itt a cikk a bejelentésről, itt pedig a liga saját honlapja.

- Megjelent a Nod, egy kevés felkészülést igénylő, rövid, Sword & Sorcery jellegű játék, melyben egy síkvidéki barbár egy éjszaka leforgása alatt igyekszik megtalálni valakit Nod városában…

Zone Stalkers- Az Urban Shadows egy városi fantasy szerepjáték, melyet a Vincent Baker-féle Apocalypse World motorja hajt. A 3000 dollárost célt már elérte a csapat a Kickstarteren, de még bő 20 napig további írott anyagokkal bővülhet a játék az adományok fejében.

- Kijött a Zone Stalkers című mesélőknek szánt füzet az Eclipse Phase-hez. Az alig 20 oldalas kiadvány a marsi Zónába kalauzolja az olvasót. A könyv különböző helyszíneket, a Zóna védelmi eszközeit, érdekes veszélyforrásokat és ezekhez köthető kalandkampókat ír le.

Videojáték

Ed Boon a Twitteren jelentette be (hosszas visszaszámlálás után) a Mortal Kombat X-et. A verekedős játék 10. része PlayStation 3 és 4 valamint Xbox 360 és One mellett Windows platformra is érkezik, de csak 2015-ben. A hétfőn kezdődő E3-on többet is meg fogunk tudni a játékról. Addig be kell érni az első előzetessel, mely a Mortal Kombat két ikonikus figurájának párharcát mutatja be (igen, már megint Sub-Zero és Scorpion, és persze 18-as karika!):

- A 2K egy zenés-táncos videóban tette közzé, hogy a Borderlands: The Pre-Sequel október közepén fog megjelenni.

- Az UFO: Enemy Unknown egyik szellemi örököse, a Xenonauts elérte az 1.0-ás verziót.

- Melyik az a gépjármű, ami 60 mm-es ágyúval, Vulcan géppuskával és GPS vezérelt rakétákkal van felszerelve? Ugye mindenki a Batmobile-ra gondolt? Nem? Pedig a Batman: Arkham Knight új előzetese szerint ez még nem is minden a járgányra szerelt fegyverek közül (a játék megjelenése meg szép csendben átcsúszott 2015-re).

- A gyűjtögetős kártya- és asztali társasjáték elemeket is alkalmazó Panzer General Online május óta nyílt bétában van, azaz bárki kipróbálhatja. A játék maga böngészőben fut, de a belépéshez szükség van egy Uplay fiókra.

- Itt egy E3-asnak titulált új előzetes a túlélő-parkour FPS-ből, a Dying Lightból, mely leginkább a zombik felszecskázásának különféle módjait mutatja be

- A megboldogult THQ által kiadott Homefront nem sok játékosban hagyott mély nyomot (már aki játszott vele egyáltalán). A játék jogait a Crytek vette meg, és most bejelentette a The Revolution alcímű folytatást. A történet szerint az újraegyesült Korea technikai fölénnyel elfoglalta az Egyesült Államokat. A nyílt világú FPS-ben egy civilt lázadót alakíthatunk, aki aktívan részt vesz a forradalom előremozdításában.

- A Humble eBook Bundle IV is bővült néhány új könyvvel, és a Humble PC and Android 10 Bundle-be is került három új játék: a Fieldrunners, az Ittle Dew és a kiváló taktikai játék, a Frozen Synapse. Így már 10+1 játékot lehet DRM mentesen, Steam kulcsként valamint Android alkalmazásként megszerezni $5 körüli áron.

- A Crytek is kér egy szeletet a Left 4 Dead és az Elvolve típusú játékok piacából. Az infók és az első hangulatkeltő előzetes alapján a HUNT: Horrors of the Gilded Age egy western környezetben játszódó co-operative játék lesz, melyben a játékosok szörnyvadászokat alakítanak.

- A Legend of Grimrock 2 elérte az alfa fejlesztési állapotot. Fejlesztési blog bejegyzés egy új képpel. A játék még idén meg fog jelenni.

- Talion, a középföldi sztalker fenegyerek minden nyavalyás orkért eljön!

- Az Ubisoft elhozza az új generációs konzolokra a… *dobpergés* …Tetrist! (A játék amúgy idén harminc éves.)

A Defiance MMO free to play lett, azaz már ingyenesen játszható PC-n. A konzolok július 15-én követik a példát. A játék alapjául szolgáló, amúgy egész kellemesre sikerült SyFy filmsorozat 2. évadja június 19-én folytatódik.

Egyéb

- A WizKids bejelentett egy új kockás (Dice Building) társasjátékot Dungeons & Dragons Dice Masters címmel. Ahogy az a nevéből is kiderül, ez is a kiadó új, Dice Masters nevű játékmotorjára épít, mely alapján már jelent meg egy Marvel témájú játék. A kezdőkészletet, a boostereket és a játékhoz kapcsolódó kiegészítőket az év végétől lehet majd megvásárolni.

Fighting Fantasy Fest- Egy 1802-ben hozott törvény szerint Dél-Karolinában tilos minden kockával és kártyával kapcsolatos játék űzése. Az államigazgatás mostanában próbálja feloldani ezt a tiltást, de eléggé felemásra sikeredett a törvénymódosítás. Társas- és szerepjátékozni már lehet, de például gépi segédeszközt nem szabad hozzá használni, anyagi érdek semmilyen formában nem fűződhet hozzá, és idegenekkel továbbra sem szabad leülni játszani. További részletek a Purple Pawn cikkében.

- Szeptember 7-én lesz az első Fighting Fantasy (Kaland Játék Kockázat) fesztivál Londonban. Lesz kiállítás, könyvbemutató, előadások, játéklehetőség, és a könyvek grafikusai mellett természetesen részt vesz Steve Jackson és Ian Livingstone is a rendezvényen.


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához