LFG.HU

strato
hírekCimkek

Witcher 3

Tegnap megtartotta a mára már szokásosnak nevezhető nyári konferenciáját a GOG és a CD Projekt Red. Természetesen az egyik nagy téma a The Witcher 3: Wild Hunt volt, a másik pedig a GOG.com webes videojáték áruház továbbfejlesztése. Az alig fél órás előadás itt tekinthető meg, de ebben a cikkben összefoglalom a lényeget.

Witcher

Kezdjük az izgalmasabbal: a The Witcher 3-mal. Mivel tegnap közzétettek egy látványos, új játékmenet videót is, kezdjük ezzel!

Titkos üzenet

A szemfülesek észrevehetnek egy rejtett üzenetet a videóban. A CDPR ezt a trükköt eljátszotta már a Witcher 3-at bejelentő videónál is. A mostani szöveg így szól:

We missed you!

Today we got a look at the third trailer for the witcher 3 wild hunt. We hope you liked it! There’s much more to the game that it’s just impossible to show everything within two and a half minutes. Most importantly, we showed you a preview of our main characters:
Geralt’s close friends and some of the last witchers remaining in the world. Vesemir, Eskel, and Lambert will play a big part in the game, as well as their famous fortress, Kaer Morhen. You also got a glimpse of the renowned bard Dandelion and the sorceress, Triss Merigold. Emhyr Var Emhyreis, Emperor of Nilfgaard, the most powerful man in the world of the Witcher also made an appearance. Recognise his voice? And then there was Ciri! And Yennefer!
By the way, if you’re new to the series, don’t worry, the game will provide you all the information you need to know, and you’ll start loving (and battling) characters in no time!

Also you’ve been asking many questions about gameplay features and we’re finally ready to answer some of them:
Yes, you will be able to fight on horseback. The crossbow. Yup, Geralt has a ranged weapon. Because monsters fly and you can’t stab them. Remember swimming and sailing? You’ll be able to dive and search for a lot of hidden stuff too. There’s a whole underwater world to discover. Horse racing anyone?

You also got to hear more music from the game. This particular track was composed by Marcin Przybyłowicz and Percival. We’d love to hear your feedback on our forums, facebook, or twitter etc.

The Witcher 3 Wild Hunt Team
CD Projekt RED

P.S. Have you seen the Witcher 3:Wild Hunt Collector’s Edition video? What do you think of the figure?
P.S. If you still waiting for more, please be patient, we’re just warming up!

A videó mellett közzétett új infók mind a különféle kiadásokról szólnak. Mint tudjuk, a Witcher 3 a Windows és a Mac platformok mellett csak az új generációs konzolokra fog megjelenni (az Xbox 360 és a PlayStation 3 a CDPR-nél már kiesett a pixisből), a megjelenés pontos dátuma pedig 2015. február 24.
A 100 óránál is hosszabb elfoglaltságot ígérő játék korongja természetesen mindegyik kiadásban benne lesz. A bármelyik boltban megvásárolható Standard Edition ezen kívül tartalmazni fog egy kézikönyvet, egy térképet, matricákat és egy Universe Compendium című könyvecskét, ami a világ és a korábbi részek történetét foglalja össze (főleg azok számára, akik a korábbi részekkel nem játszottak).

Witcher 3 SE

A Collector’s Edition igazi nyalánkságokkal van megtömve.  A díszdobozba a játéknak egy fémtokos példánya kerül, ami mellett egy 200 oldalas Art Book, Geralt farkasfejet mintázó medálja és a játék soundtrackje is helyet foglal. A matricák, a térkép, a Compendium és a kézikönyv természetesen ebből a csomagból sem marad ki, de a gyűjtők a polcra tehetnek egy 10 colos műanyag figurát is, mely Geraltot ábrázolja, amint épp egy griffel küzd. Az alábbi kép mellett egy renderelt videó is bemutatja a készlet elemeit.

Witcher 3 CE

Mindkét csomag előrendelhető a hangzatos buy.thewitcher.com oldalon, bár Magyarországra (még?) nem ad konkrét vásárlási lehetőséget. Persze nem kell a neten sokáig keresgélni magyar lehetőségek után sem. Nem szeretnék megnevezéssel kiemelni egy üzletet sem, csak iránymutatásként írom ide, hogy a SE-t ~13000 Ft-os előrendelői áron láttam, a CE-t pedig ~40000 Ft környékén.

Aki köszöni, megvan a sok papír meg a csecsebecsék nélkül, és inkább közvetlenül fizet a fejlesztőnek egy DRM-től teljességgel mentes, digitális példányért, az a GOG-gal jár a legjobban. A tőlük megszokott jóságok (térkép, avatar csomag, háttérképek, bónusz képek és videók) mellett a The Witcher: House of Glass című képregény egy elektronikus példánya, a letölthető Extended Soundtrack és a korábban említett Art Book, valamint a Neverwinter Nights: Diamond Edition is a vásárló markát üti.
Ha ez nem lenne elég, mindazok, akik rendelkeznek a Witcher első és/vagy második részével 20 illetve 15%-os kedvezménnyel vehetik meg az új részt. A ~40 Eurós (azaz ~12000 Ft-os) előrendelői ár így 32-ig is lenyomható (~10000 Ft). Aki ezt az utat szeretné járni, az erre a linkre kattintson!

GOG

Ezek után lássuk, mivel rukkolt elő a GOG! Talán itt is érdemes a videóval indítani:

Szóval a GOG Galaxy nevű dolog nem más, mint egy letölthető kliens, ami a webbolt elérése mellett a játékaink automatikus frissítését is lehetővé teszi, körülbelül mint a Steamnél vagy az Originnél. “Kell ez nekem?”, merül fel a kérdés szinte azonnal. A válasz egyszerű: ha nem akarsz még egy klienst a meglévők mellé, akkor ne használd. A Galaxy teljesen opcionális lesz, a GOG.comon vásárolni és a játékokat DRM mentesen letölteni ugyanúgy lehet majd, mint eddig.
Amit a Galaxy kínál (a már említett automatikus frissítés mellett) az a platformok közötti multiplayer. A konferencián azzal példálóztak, hogy lehetőségünk lesz a Galaxy-ban elindított játékot a Steamen játszó barátainkkal együtt élvetni. Konkrét játékot is hoztak példának, nyilván a saját házuk tájáról: az egyébként asztali társasjáték formájában is megjelenő The Witcher: Adventure Game lesz az első játék a GOG Galaxy-ban, aminél összehozzák az iOS-es, az Androidos és a Steames verziók multiplayerét.
A játék béta tesztelésére egyébként már lehet is jelentkezni a Galaxy weboldalán, és feljebb félig szándékosan nem említettem, de a GOG-on előrendelt Witcher 3 mellé jár két darab TWAG béta kulcs is.

The Witcher Adventure Game

Egy utolsó gondolat a végére: a CDPR-nél lévő Cyberpunk 2077-ről ezúttal nem esett szó, noha egy kicsit reméltem, hogy legalább megemlítik. Talán a jövő héten induló E3-on előkerül…


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához