LFG.HU

HammerTimeCafe
strato
hírekCimkek

Szerepjáték

DnD Starter Set Back- Ahogy közelednek az új D&D megjelenési dátumai, úgy sűrűsödnek a játékról szóló hírek is. Az egy hónap múlva megjelenő Starter Setben található füzet néhány oldala (tartalomjegyzék, fejezet kezdőoldalfelszerelés, varázslatok, fegyverek) után lehullott a lepel a kalandhoz tartozó térképről (Neverwinter és környéke), egy goblinokat ábrázoló illusztrációról és a doboz hátuljáról is (balra; kattintásra nagyobb méretben is megtekinthető). Íródott egy hivatalos kiadói cikk az új D&D-vel szorosan összefüggő Tyranny of Dragons című kétrészes kalandív hátteréről is, melynek elkészítését a Kobold Pressre bízta a WotC.

Paranoia- Matt Wilson újra kiadná a Primetime Adventures felújított változatát a játék 10 éves évfordulójára. Aki újraélné, átírná vagy folytatná kedvenc tévésorozatának történéseit, az a Kickstarteren $10-os támogatástól fölfelé megszerezheti a játék pdf változatát.

- A Bundle of Holdingban ezen a héten a humoros hangvételű PARANOIA című szerepjáték vásárolható meg olcsón. A 10 dolláros alapkörben a Mongoose által kiadott alap szabálykönyv erratázott változata mellett a Criminal Histories és a GM Screennel összegyógyított Mission Blender található. $24-től további hat kiegészítő jár a felsoroltak mellé.

Hellfrost Rassilon Expansion II- Megjelent az Investigator’s Guide és a Keeper’s Guide az Achtung! Cthulhu Fate Core változatához is.

- Kijött a Savage Worlds rendszeréhez készült Hellfrost setting Rassilon Expansion II című kiegészítője. A kiadványban új előnyök, hátrányok, mágikus hátterek és varázslatok mellett friss setting szabályok, helyszínleírások és sportjátékok leírása valamint 100 új szörnyet tartalmazó bestiárium található.

Tome Of Decay- Júliusban várható a Tome of Decay megjelenése. A Warhammer 40,000 szerepjátékok Black Crusade ágának új kiegészítője Nurgle követőivel foglalkozik. Az olvasók ebben a kiegészítőben végre megkapják a szabályokat saját szentségtelen hadjáratuk elindításához is.

- Most szombaton lesz a 2014-es Free RPG Day! Érdekesség, hogy a Paizo, a Catalyst Game Labs, a Goodman Games és még sok más kiadó mellett idén a Fantasy Flight Games és a Wizards of the Coast sem csatlakozott a kezdeményezéshez. Az előbbi eddig rendszeresen jelen volt, az utóbbinak pedig ez egy jó lehetőség lenne az új D&D-t népszerűsíteni.

- A Backstory Cards egy csoportos háttértörténet kialakítását segítő kártyacsomag, ami az ígéret szerint mindenféle szerepjátékkal együtt használható. Az elképzelés megvalósítását Kickstarteren lehet támogatni. $8-ért Print & Play verzió, $15-ért fizikai példány jár, de már 1 dolláros hozzájárulással is bele lehet kukkantani a fejlesztési prototípusokba. Itt egy példa a kártyák felhasználására FATE rendszerben:

Videojáték

- 1 éves a Neverwinter című, ingyen játszható MMORPG. Erről az eseményről egy nagy játékbeli ünnepséggel emlékeznek meg, ami mellett új küldetések és jutalmak érhetők el.

- Kijött az OpenXcom 1.0, ami egy halom új feautre-rel és mod támogatással bővíti az UFO: Enemy Unknown című klasszikust.

- Az Electronic Arts ezúttal a Peggle című játékot adja ingyen az Originen augusztus 5-ig.

- Elrajtolt a GOG nyári vására. Majdnem minden játék féláron vihető, de naponta két játékcsomag ennél olcsóbban is felkerül, illetve folyamatosan frissülő villámakciók is vannak.

- Elindult a Steam nyári kalandja is, mely a hónap végégig fog tartani, minden nap új akciókkal. Idén is lehet szavazni 8 óránként, amiért a nyári kalandhoz tartozó kártyákat lehet szerezni.

- A tavaly megkickstarterelt Warmachine: Tacticshoz készült egy előzetes:

- Ironclad Tactics, Unity of Command, Eador: Masters of the Broken World, Space Hulk és további három videojáték az aktuális Humble Weekly-ben.

Humble Weekly 140619

Egyéb

Feed the Shoggoth!- Az idei Origins Award győztesei itt tekinthetők meg. Aki lusta kattintani, annak elárulom, hogy a legjobb szerepjáték díját a Monte Cook-féle Numenera kapta, a legjobb táblás társasjáték az AEG Trains című játéka lett, a legjobb gyűjtögetős kártyajáték elismerést pedig a Pokemon Black & White – Legendary Treasures zsebelte be.

- A Feed the Shoggoth! egy (engem egy kicsit a Munchkinra emlékeztető) kártyajáték, melyben szekták képviselői versenyeznek egymással. A cél az, hogy Shoggoth a másikat egye meg helyettünk. Aki az adott körben nem áldoz fel egy kultistát sem az ősi lénynek, az kiesik a játékból. A kártyajáték tisztességes elkészítéséhez és kiadásához Kickstarteren gyűjtenek. $10-ért kinyomtatható pdf változat, $20-ért már rendes fizikai példány is jár.

- Expiration Date – egy újabb humoros animációs film a Team Fortress 2 szereplőivel:


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához