LFG.HU

taverna
strato
hírekCimkek

Szerepjáték

Battle for Oz- A Battle for Oz egy Savage Worlds setting, melyben a L. Frank Baum klasszikus művében megénekelt Oz birodalmát szabadíthatjuk fel az új varázsló zsarnoksága alól. A Smaragd városban szívtelen bádogember rendőrök tartatják be az új rendet, az ellenállókat pedig madárijesztő orgyilkosok hallgattatják el. A játékosok játszhatnak oroszlánemberrel, kitaszított szárnyas majommal de akár megformálhatnak egy Dorothy-hoz hasonló kívülállót is.

Wicked Worlds #2- Megjelent John Wick szerepjátékos magazinjának, a Wicked Worlds-nek a második száma.

- Az első finn szerepjáték 1986-ban jelent meg a terjengős The Secret Treasure of Raguoc in the Acirema Dungeons címmel (röviden Acirema Dungeons). A szabálykönyvek angolra fordított és képekkel bővített új kiadása most ingyen letölthető.

- Nyílt két új OSR-nek, azaz az Old School Reneszánsznak szentelt honlap. Az OSR Today egy klasszikus híroldal, ami bejelentésekkel, elemzésekkel és természetesen újdonságokkal foglalkozik, az OSR Wiki pedig egy wiki portál, ami igyekszik minden OSR-el kapcsolatos  kiadványt és információt összegyűjteni. Ez utóbbinak a szerkesztésében természetesen közre lehet működni.

Sky Key- A Pathfinder hivatalos új szervezett játék évadjának a címe Year of the Sky Key. Idén az esemény nem fog olyan szorosan kapcsolódni az Adventure Path-hoz, mint eddig, de azért lesznek közös pontok. A történet középpontjában egy ősi törpe égi erőd, Jormurduns áll, melynek kincseit próbálhatják majd a játékosok megszerezni.

- Charles Akins összeállított egy óriási RPG bloggyűjteményt. Ha valaki mindet végig szeretné nyálazni, az sok szabadidővel és tartós élelmiszerrel készüljön!

Aspects of Fantasy- Az Aspects of Fantasy a D20 rendszert frissíti fel a Fate Core jellemzőivel (aspektusok, sors pontok stb.).

Enter the Dragon’s Lair Contest címmel sárkány és sárkánybarlang tervező versenyt indított a Kobold Press Pathfinder és 13th Age szerepjátékokhoz.

Dead Names- A Dead Names: Lost Races and Forgotten Ruins egy új kiegészítő az ingyen is elérhető Stars Without Number című szerepjátékhoz, mely minden eszközt megad a kalandmesterek számára, hogy ősi civilizációkat hozzanak létre és felfedezésre váró régi romokat alkossanak, melyekbe természetesen új tárgyakat és kincseket is elhelyezhetnek.

Ingyenes halotti bizonyítvány karakterek számára. Ajánljuk kegyetlen KM-eknek és/vagy DCC kampányokhoz. :)

- A jelenleg is íródó D&D Dungeon Master’s Guide első számú írója, James Wyatt átigazol a D&D story teamből a Magic: The Gathering story teambe.

- Itt van két újabb oldal a D&D Starter Set szabályfüzetéből. Az egyik a varázstárgyakról szól a másik pedig a szörnyekről, de ha valaki már nem elégszik meg apró részletekkel, az alábbi videóban megnézheti, ahogy Mike Mearls és Greg Bilsland felbont és alaposan bemutat egy Starter Set dobozt:

Videojáték

- A Divinity: Original Sintől valószínűleg minden Baldur’s Gate rajongónak össze fog futni a nyál a szájában. Igazi jó kis old school CRPG-nek tűnik Force bemutatója alapján:

- A Korra legendája című animációs filmsorozatra alapozva videojátékot készít a Bayonettát is jegyző Platinum Games:

Egyéb

Greyjoy- Mike Wrobel megrajzolta a Trónok harca filmsorozat szereplőit a 80-as és 90-es éveket illetve a Miami Vice-ot idéző stílusban. Némelyik kissé jellegtelenre sikeredett, de van egy-kettő ami a kis képi utalásokkal eléggé teli találat lett. Ezt a remek művet ajánlom a nézegetés mellé zenei aláfestés gyanánt.
Az alkotó honlapján elég sok hasonló alkotás látható például Breaking Bad és X-Files vonatkozásban is.

- Többek között Red Sonja és Vampirella képregények is helyet kaptak az új Humble Bundle könyvcsomagban, ráadásul minden nap lesz egy ingyen képregény is. Aki $15 fölött fizet, az a Robert Jordan-féle Wheel of Time történetet is végigolvashatja képregényes formában, de az olcsóbb tierekben akadnak Green Hornet, Sherlock Holmes és Pathfinder számok is.

- A The Lord Inquisitor egy WH40K rajongó, Erasmus Brosdau vezénylete alatt készülő, nem hivatalos kisfilm. Itt a legújabb ízelítő a Crytek-féle CryEngine-nel készülő alkotásból:

- Az új Teenage Mutant Ninja Turtles előzetesben már felbukkan a teknőcök ősellensége, Shredder is:


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához