LFG.HU

HammerTimeCafe
Guildenstern
vegyesCimkek

http://lfg.hu/wp-content/uploads/2014/07/220px-Kenneth_Hite1.jpgKenneth Hite termékeny szerepjáték szerző és író. Otthonosan mozog a történelemben, az okkultban, Lovecraft műveiben és más hasonló témakörökben. Ezeknek az ismereteknek jó hasznát veszi szerepjátékos munkásságában.

Az 1980-as évektől ír, de igazából a 1990-es évektől közepétől kezdi profi karrierjét. Kiegészítőket írt a Nephilhlim és az In Nomine játékokhoz. Számos GURPS  kiegészítő írásában részt vett, például az Alternate Earths vagy az Infinite Worlds kiegészítőkében. Különböző WoD (pl. Mage: The Sorcerer’s Crusade), Unknown Armies és Star Trek könyvekbe írt. Állandó rovata volt a Pyramid magazinban Suppressed Transmissions címmel, amiben a való világból adott ötleteket szerepjáték mesélőknek. Fontos munkái még az Adventures Into Darkness kiegészítő (HERO, M&M és PDQ rendszerekhez), amiben a Chulhu mítoszt vegyíti a szuperhősökkel, és a Day after Ragnarok játék (Savage Worlds, Hero és Fate rendszerek alá), ami a 2. világháború alternatív és apokaliptikus befejezése utáni világban játszódik.

A Cthulhu mítosszal kapcsolatban számos nem szerepjátékos könyvet írt. Ilyen a Lovecraft történeteit elemző Tour de Lovecraft: The Tales, az érdekességeket összegyűjtő 101 Cthulhu, vagy a gyerekmeséket elcthulhusító sorozata (Where the Deep Ones Are, The Antarctic Express és Cliffourd the Big Red God). Ezen kívül állandó rovata van a Weird Tales magazinban Lost in Lovecraft címmel.

Az utóbbi időkben a legfontosabb munkája a Trail of Cthulhu szerepjáték, ami tulajdonképpen a klasszikus Call of Cthulhu játék átültetése Gumshoe rendszerbe. Igazából nem pusztán átültette a játékot egy új szabályrendszerbe, hanem több lényeges módosítást is beépített (pl. az épelméjűség és a stabilitás megkülönböztetése). Ezzel saját bevallása szerint az első Call of Cthulhu kiadást író Sandy Petersen eredeti ötleteihez próbált visszanyúlni.

Több kiegészítőt is írt a játékhoz. Ilyen a mágia rendszerrel foglalkozó Rough Magicks, a klasszikus hollywoodi horror filmekből merítő Shadows over Filmland, vagy a ritka könyvekre specializálódó kereskedők világába vezető Bookhounds of London.

Második Gumshoe rendszerhez írt szerepjátéka, a 2012-ben megjelent Night’s Black Agents. Ebben a kém történeteket vegyíti a vámpírokkal a Bourne filmek hangulatában. Az első kalandgyűjtemény ehhez a játékhoz a The Zalozhniy Quartet.

2012-től a Trail of Cthulhut kiadó Pelgrane Press rendes alkalmazottja. Ken Writes About Stuff címmel indított egy kiadvány sorozatot, amiben minden hónapban valamilyen témáról (leginkább Cthulhu lényekről vagy Gumshoe alrendszerekről) ír egy 8-10 oldalas kis szösszenetet.

Állandó podcastja van Robin Laws-zal Ken and Robin Talk About Stuff címmel.

Kenneth Hite Chicagoban él feleségével és macskáival.

Kapcsolódó linkek:
Interjú vele
RPGGeek lapja

Kapcsolódó ismertetők:
The Day After Ragnarok
Unknown Armies
Trail of Cthulhu

forrás: Guildenstern szerepjáték blogja


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához