LFG.HU

strato
hírekCimkek

Szerepjáték

Strays- A Strays egy kutyákról, macskákról és egyéb barátságos állatokról szóló, gyerekbarát setting Fate Accelerated (FAE) rendszerhez. A Kickstarteren támogatható a kezdeményezés. 5 dolláros hozzájárulásért jár egy pdf verzió az elkészült műből.

DnD PHB belív-  Most, hogy megjelent az új D&D első hivatalos kiadványa, a Starter Set, és vele párhuzamosan az alapszabályokat tartalmazó ingyenes kiadvány, a Basic Rules is letölthetővé vált (ki mit gondol róluk?), elkezdtek az augusztusra bejelentett Player’s Handbookból is szállingózni a lapok. Az első dolog, amivel a könyv kinyitásakor szembetalálja majd magát az ember, egy csatajelenet lesz (jobbra).

- Megvásárolható a Shadowrun 5 legújabb kiegészítőjének, a Street Grimoire-nak a pdf változata, a nyomtatott verzió pedig előrendelhető. A könyv tartalmaz mindent, amit egy felébredt hatodik világbelinek tudnia kell.

Wield- Megjelent John Wick Wield című szerepjátéka, melyben ősi fegyvereket alakíthatunk, amik irányítják eldobható forgatóikat. A 95 oldalas kiadvány most harmadáron, $5-ért vihető a DriveThruRPG-n.

Guide to Glorantha- Előrendelhető a brutális terjedelmű Guide to Glorantha. A hozzá tartozó Argan Argar Atlasszal együtt csaknem 1000 oldalról beszélünk, ami tényleg mindent tartalmaz Glorantha világáról. A kiadvány rendszerfüggetlen.

- A Forever Summer szerepjátékkal olyan nyári gyerekkalandokat élhetünk át, mint amilyenben a Kincsvadászok (The Goonies) című film szereplőinek is része volt. A játék kimondottan gyerekbarát, egyszerű rendszerrel bír, és az ára is barátságos ($5).

- A Wizardsnál elkezdték lejátszani a D&D Starter Setben található Lost Mine of Phandelver című kalandot. A tapasztalt és D&D-szűz játékosokból összeállított kevert csapat előrehaladását az alábbi videón lehet nyomon követni (aki játszani kíván a Starter Set kalandjával, inkább görgessen tovább):

Videojáték

- Végre itt egy tisztességes Space Hulk: Deathwing előzetes (bár ez is lehetne egy kicsit mocskosabb):

- A CR Projekt RED bejelentett egy újabb játékot a Witcher égisze alatt, melynek alcíme a sokat sejtető Battle Arena. Igen, egy MOBA típusú játékról van szó, ami iOS, Android és Windows Phone platformokra fog megjelenni hamarosan. Érdekesség, hogy a játék még csak nem is Free to Play, hanem tényleg teljesen ingyenes lesz. Egy rövidke előzetes:

- Annak ellenére, hogy egy újabb kövér Wasteland 2 frissítés látott napvilágot, a játék mintha kezdene veszteni az esszenciájából. Sajnos se lopakodás se célzott támadás nem lesz benne, a Traiteket és Perkeket is a kukába dobták, a béta tesztelők pedig elég egysíkú harcokról számolnak be…

- A The Longest Journey és a Dreamfall Kickstarteren felfuttatott folytatása, a Dreamfall Chapters epizodikusan fog érkezni. Kicsit képzavarosan könyveknek fogják hívni a részeket, így az első a Book One: Reborn címet kapta. A hírhez új előzetes is jár:

- Paul Neurath megalapította az OtherSide Entertainmentet. A cég első játéka az Utlima Underworld rebootja, az Underworld Ascension lesz.

- Nyílt bétába lépett a Swordsman, egy wuxia témájú MMO, melynek története Louis Cha novelláján alapul:

Egyéb

- Dice shaming - Büntesse meg Ön is rosszul viselkedő dobótestét nyilvános megaláztatással!

Dice Shaming

- A Chaosiumnak szép új weboldala van.

- Itt az új Star Wars: Lázadók (Rebels) című animációs sorozat magyarul beszélő előzetese:

 


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához