LFG.HU

CikkBot
hírekCimkek

A Redmondban székelő Airtight Games bezárta kapuit – adta hírül a Geekwire.com. A 2004-ben alapított cég jelenleg az irodai és fejlesztői felszerelését értékesíti, hogy abból is némi bevételhez jusson. Az AG leginkább az Unreal 3-as engie alatt futó, Capcom által kiadott Dark Voidról, egy egyedi hangulatú TPS-ről, és a nemrég megjelent Murdered: Soul Suspectről volt ismert. Ezen kívül két mobil, egy Ouya és egy egy Quantum Conondrum címre keresztelt puzzle-platformer fűződik még a nevükhöz.

A legutóbbi cím egy hónapja jelent meg és bár az előzetesek alapján sokan az év egyik legjobb játékának kiáltották ki, a végeredmény távolról sem sikerült olyan meggyőzőre, mint a kedvcsináló videók. A Metacriticen a PC-s változat 64, míg a PS4 és az Xbox One verziók 60, illetve 48 százalékon állnak, azaz a legjobb értékeléseket kapó számítógépes variáns is erősen felemás kritikákat kapott. Az Xbox Live-on nem egészen 2000 forintért már meg is lehet vásárolni, ami egy ilyen friss játéknál a bukás legbiztosabb jelei közé tartozik.

A cégtől még nem érkezett semmiféle hivatalos reakció a bezárást illetően, így elvileg azt sem lehetne kizárni, hogy csak egy kisebb irodába költözik a vállalkozás és szerényebb keretek között folytatja tevékenységét, azonban a stúdió bezárásáról szóló cikket jegyző Todd Bishopnak alkalma nyílt elbeszélgetni azokkal, akik a felszerelést adták el és a tőlük származó információ alapján biztosra vehető, hogy az Airtight Games végleg befejezte működését.

murderer


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához