LFG.HU

Dark_Phoenix
ismertetőCimkek

A Serpent’s Tongue-ról nyugodtan kijelenthetem, hogy az alkotóinak sikerült egy teljesen új játékrendszert összehozni, amihez hasonló sincs (nagy szó manapság).

A játékosok reinkarnálódott mágusokat alakítanak, egy MAGE-re hasonlító világban, akik egy Varázskönyvben felhalmozott varázslatokkal harcolnak egymás ellen, illetve kampánymodul esetén a kaland által felvonultatott akadályok/ellenségek ellen is.
A varázslatoknak 6 szférája létezik (+ a Meta): Anyag, Elme, Energia, Élet, Lélek és Kvantum. A varázslatokat kártyák reprezentálják, az egyik oldalán találhatóak a szokásos információk a varázslatról (név, besorolás, illusztráció, költség, hatás stb.), a hátoldalán (amelyet mindig az ellenség felé fordítunk a játék közben) található a varázslat neve és az aktivációs varázsige (és kézmozdulat).

http://lfg.hu/wp-content/uploads/2014/07/Codex-open-double.jpg

A varázslatokat a megfelelő varázsige kimondásával (amit az ellenfél ellenőriz) lehet aktiválni plusz a szokásos mana pont (itt rezonancia pont) és esetleges egyéb feltétel teljesítésével, ha pedig a varázsló elrontja a varázsigét, az nem jön létre. Ugyanannak a varázslatnak több szintje (1-4) is létezik minél magasabb szintű annál hatékonyabb, ugyanakkor annál több varázsige (helyes) kimondását, illetve (magasabb szinten) kézmozdulatot igényel.

A Varázsigékhez a készítők kidolgoztak egy saját nyelvet, ABC-t, kiejtést és nyelvtant… a legújabb hírek szerint már szótárt is készítenek hozzá (elfér majd a polcon a klingon és a tünde szótáram mellett :) )

Varázslatokon kívül léteznek még mágia-specializáció kártyák (adott és megtanulható képességekkel és bónuszokkal) további stratégiai mélységet adva a játéknak, valamint Ereklyék (Artifact) kártyák.

http://lfg.hu/wp-content/uploads/2014/07/Tracker1.png

A játéknak különböző nehézségű szabályai vannak, a kezdő rendkívül könnyen elsajátítható és létezik egy összetettebb verzió a profiknak.

A játékban 2 – 8 játékos irthatja egymást varázslatokkal (már ez is remek szórakozás, mint pl. Magic the Gathering), a készítők történetközpontú szerepjátékos kampányokat is kidolgoztak hozzá, ahol a játékosok döntései befolyásolják a történet kimenetelét. Ezek a kampányok tovább mélyítik a világ hátterét.

A varázslatkártyák illusztrációi roppant hangulatosak és színvonalasak (nem találtam gyenge grafikát, pedig kerestem) és rengeteg van belőlük (egyenlőre 550+). A varázslatokat tartalmazó kártyákat a játékos egy Varázskönyv lapjaiban tárolja, a lapok maguk is tömve vannak világ/háttér információkkal, titkokkal és roppant hangulatosak is (és esetenként befolyásolják a játékot is.).

Maga a kódex egy műbőrből készült 6 gyűrűs rendszerező mappa, ami a Kickstarter-es verzióhoz képest nagy utat tett meg a helyes irányba:

 • végleges 60 oldalas szabálykönyv, amit kinyomtathatsz (bár minden alapdobozban van egy)
 • demó játékbemutató amivel a szabályokat használat közben tanulhatjuk meg, de letölthetjük és kinyomtathatjuk a kártyákat (akár illusztráció nélkül is – ez nagyon nyomtatóbarát opció) és bár fapadosan, de ingyen kipróbálhatjuk a játékot.
 • hasznos FAQ ahol a készítők teszik világossá a játék kérdéses pontjait (szerencsére nincs túl sok belőle).

A játékosoknak lehetőségük van Cabal-t (flancos szó a játékos mini közösségekre) alapítani és bejegyezni magukat a Serpent;s Tongue honlapján. Jelenleg 67 Cabal van, némelyik több tucat taggal (és pár több mint száz taggal).

http://lfg.hu/wp-content/uploads/2014/07/D-_Christopher_Product-Photos-JULY-2013_Core-Set-Spread-with-gem4.png

Térjünk át az alapdobozra, amelynek méretei: 22,5 x 17,5 x 12,5 cm, ez egy kemény kartondoboz, amely több mint 2 kilós, szóval van benne minden jó:

 • 2 db műbőr varázskódex tömve világháttérrel, rituálékkal és titkokat tartalmazó oldalakkal
 • 108 db Tarot méretű Varázslat, Artifact és Specializáció kártya (elvileg 4 játékos számára is elegendő, de kettőnek bőven)
 • 2 db Számláló, amin a játékosok számon tarthatják Esszencia, Rezonancia, Hamonira & Discord értéküket
 • 1 db Fókusz kristály
 • 64 db token
 • 1 db 64 oldalas szabálykönyv
 • 1 db d10 dobókocka.
 • 1 db 30 másodperces homokóra (mert időre is lehet játszani).

Amennyiben valaki még december 7 előtt rendel, úgy rengeteg extrát is kap az alapdoboz mellé:

 • 1 db Erszény a tokeneknek, kockának, apróságoknak
 • 6 db bónusz Lvl 4 Varázslat kártya
 • 1 db The Eagle’s Gift Nam Shub – egy speciális kódexoldal, amely játékba hozása extra győzelmi szabályokat teremt
 • 1 db The Sacred Sites Expansion (területrablós kiegészítő)

Maga az alapdoboz jelenleg 44.95 dollár, amely önmagában nem túl nagy ár egy új játék elkezdésénél (pláne 2 játékosra). Sajnos hazánkba a legolcsóbb szállítási mód a TNT csomag (max. 30 kg-ig) amely alapból 60 dollár (10 db alapdoboz esetén 100 dollár), tehát magányos rendelők valószínűleg nem lesznek (nekem is ez a problémám, bármennyire is tetszik), a kezdéshez több reménybeli játékos közös rendelése lenne szükséges…

Valamint, mivel TNT a csomag, a 27% ÁFA+vám biztosra vehető.

A szállítási idő kb. 1 hét.

Remélem, hogy lesznek olyanok, akiknek felkeltette az érdeklődését ez a nem hagyományos játék.

 


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához