LFG.HU

CikkBot
hírekCimkek

Az id Software az idei QuakeConon, a kamerák kizárásával leplezte le a Doom sokak által várt folytatását. Egyelőre csak az előadásról kijövő nézők beszámolói alapján lehet képet formálni a játékról, bár azt el kell ismerni, hogy különösebben meglepő információk nem kerültek napvilágra.

Mint megtudhattuk, a játék neve egyszerűen Doom lesz, nem pedig Doom 4, mivel nem folytatásról, hanem rebootról van szó. A tervek szerint az új rész épp olyan pörgős és akciódús lesz, mint az első két rész, és ez alkalommal is a démonok ellen kell felvennünk a harcot.

http://lfg.hu/wp-content/uploads/2014/07/DOOM4_teaser_02-590x330.jpg

A plazmavető, a rakétavető és a dupla csövű sörétes puska is tiszteletét teszi az arzenálunkban, melynek természetesen minden darabját magunkkal hordhatjuk. A lőfegyverek mellett a közelharc is komoly szerepet kap majd, ütéseinkkel ideiglenesen elkábíthatjuk ellenfeleinket, illetve, használhatunk láncfűrészt is (milyen is lenne a Doom enélkül?).
Brutalitásban nem lesz hiány: a lények testrészei egy-egy jobb találattól leszakadnak, de fel is robbanthatjuk őket. Megcsonkításuk a játékmenet szerves részét képezi majd, mivel előfordulhat, hogy egy szörnyek által megszállt katona tenyérlenyomatára lesz szükségünk egy ajtó kinyitásához, így pl. le kell vágnunk a kezét, ha tovább akarunk jutni. Visszaköszön az infight is, azaz a különböző démonokat ügyes manőverezéssel egymásnak uszíthatjuk.
Életerőnk a mai trendekkel ellentétben nem fog magától visszatöltődni. Különféle felvehető tárgyakkal tudjuk majd gyógyítani vagy felpáncélozni magunkat, ahogyan az az első Doomban is volt. Állítólag a színes kulcsok is visszaköszönnek, és ahogy a lentebbi videóban is hallhatjuk, a zsilipek visszakapták a régi hangjukat.

Metál zenének nyoma sem volt a bemutatón. A nézők dark ambient és industrial zenéről számoltak be.
A látványért a Wikipedia szerint az id Tech 6 grafikus motor felel, és a játékot bejelentették PlayStation 4 és Xbox One konzolokra is.

Teaser trailer:


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához