LFG.HU

CikkBot
hírekCimkek

Az Areal munkacímen futó, a Stalker szellemi örökösének szánt posztapokaliptikus videojáték-tervezet kálváriája új szakaszba lépett: az első szög, amit a projekt koporsójába vertek, alapjaiban kérdőjelezte meg a készítők hitelességét. A West Games tagjairól ugyanis kiderült, hogy állításukkal ellentétben sohasem dolgoztak a Survarium címre keresztelt, szintén egy világégés után játszódó programon. Azok jelentős része, akik saját bevallásuk szerint a Stalker második epizódján munkálkodtak, olyan csekély mértékben járultak hozzá annak elkészültéhez, hogy részükről referenciaként emlegetni azt a munkát erős túlzás, mert többen is akadnak, akik csak egy hétig tartoztak a fejlesztők közé. A második, mindenképpen gyanút keltő esemény az volt, amikor kiderült, hogy az elvileg az Areal koncepciójának fejlesztése során született anyagként bemutatott rajzok többsége a Stalker rajongói wiki-oldaláról származik.

http://lfg.hu/wp-content/uploads/2014/07/Areal1.jpg

A fentiek után többekben felmerült, hogy az egész projekt nem más, mint egy orbitális humbug, aminek egyetlen célja, hogy a „készítők” hiszékeny potenciális játékosok átverésével jussanak érdemi munka nélkül csinos kis haszonhoz. Hogy ez valóban így van-e, arra direkt bizonyíték nincs, de a fenti két igen kínos incidens után aligha tesz jót a West Games szavahihetőségének, hogy a Kickstarter beszüntette a gyűjtést, negyvennyolc órával a kijelölt határidő lejárta előtt, mivel állításuk szerint a fejlesztők megszegték az oldal szabályait.
A pontos indoklás nem ismert, de ezzel a módszerrel jellemzően akkor szoktak élni, ha bizonyítékot szereznek arra, hogy a gyűjtést kezdeményező csoport tudatosan félrevezette az adományozókat. A csapat tehát más csatornákon keresztül kezdheti előröl a munkálatokhoz szerintük minimálisan szükséges ötvenezer dollár összekalapozását.

http://lfg.hu/wp-content/uploads/2014/07/maxresdefault185.jpg


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához