LFG.HU

flyinghair
hírekCimkek

Augusztus. Túl vagyunk a Gen Con-on. Amíg a júliusi híreket főleg az európai típusú játékok töltötték ki, addig a Gen Con-nak hála most jó sok ameritrash újdonságról számolhatok be. Gyakorlatilag a Fantasy Flight Games egyedül elviszi a hátán a mostani hírcsokrot. Csapjunk is bele…

Kiemelt hírek

Nemrég valaki egy magyar fórumon azon a méltatlankodott, hogy az FFG teljesen elment a Star Wars játékok irányába, míg a korábbi, egyéb világait hanyagolja. Erre az idei Gen Con nem fog rácáfolni, ugyanis az amerikai kiadó legváratlanabb bejelentése a Star Wars: Imperial Assault című játéka volt. Ez azért volt különösen váratlan, mert az FFG nem birtokolja a Star Wars “társasjátékok” kiadásának jogait, csak a kártya-, figurás és szerepjátékokét. Mindenesetre egy bonyolult jogi procedúrát követően érkezik az FFG az új a táblás társasjátéka, amely leginkább a Descent második kiadásához hasonlítható, amelyben a lázadók (a játékosok) csoportja titkos küldetéseket hajt végre, az egy fő által vezényelt birodalom ellen. Ezek a küldetések egymásra épülnek, és egyik eredménye hatással van a következőre. A játékban különböző kasztú karaktereket találunk, akit fejlődhetnek és különböző eszközökkel erősíthetik magukat. Az Imperial Assault ezen kívül kínál egy másik játékmódot is, ahol egy birodalmi alakulat harcol a lázadó csapatok ellen, utolsó vérig. A játékhoz a várható nagy dobozos kiegek mellett Hero és Villain pakkokat adnak, amik mindkét játékmódban felhasználhatóak lesznek. Az alapjátékhoz rögtön becsomagolják Darth Vader és Luke Skywalker karakter-pakkját is. A játék 2015 első negyedévében jelenik meg, és 100 dollár körül kerü majd a boltok  polcaira.

Az FFG tényleg az utolsó cseppig kifacsarja a Star Wars licenszt, hiszen nem sokkal Gen Con előtt jelentették be az újabb figurás űrhajós játékuk érkezését, a Star Wars: Armada-t, amely a X-Wing-ben megszokott vadászgépes csaták helyett a nagy hajókra, koncentrál. Az alapdobozban, ami szintén 100 dollár körül kóstál majd, egy előre festett Victory osztályú csillagromboló mellett egy Nebulon B fregatt és egy Corvett CR40 kap helyet, jó pár X-Wing és TIE Fighter raj kíséretében. A manőversablonok helyett, pedig egy új eszköz került kifejlesztésre, amely a nagy hajók mozgását koordinálja. Ha jól számolom ez már az 5. Star Wars témájú játékuk.

 

Akiknek még nem volt elég a Star Wars témájú hírekből, azoknak írom, hogy szintén a Gen Con-on jelentették be az X-Wing 6. hullámát, ami annyiban különleges, hogy egy új frakciót is bevezet. A fejvadászokat és csempészeket tömörítő oldalhoz megjelenik, egy pakk kártya (néhány alternatív festésű Y-Wing és Z95 kíséretében) amivel a korábban kiadott hajókhoz érkeznek az új pilóták. Emellett Xizor herceg StarViper-e, az IG-2000 és az M3-A Interceptor is felkerül a boltok polcaira.

2014 utolsó negyedévében jelenik meg az első nagydobozos kiegészítő az Eldritch Horror-hoz. A fél évvel ezelőtti ismertetőben úgy tűnik tévedtem, amikor azt írtam, nem nagyon várható táblás kiegészítő. A Mountains of Madness ugyanis egy Antarktiszt bemutató táblával érkezik, ahova mindenre elszánt nyomozóink – amiből 8 újat is kapunk – kalandozhatnak el, felelevenítve Lovecraft egyik legismertebb novelláját, a címadó “Az őrület hegyei”-t.
A táblán és 8 karakteren kívül két új mérhetetlen vén szörny és persze új kártyák nehezítik majd a küzdelmet.

Hazai hírek

[redacted] címmel a LudiCreations kiadó sikeres Kickstater kampányon van túl. Ez azért érdekes mert a játék mögött három magyar fiatal bújik meg, Vincze Mihály, Turczi Dávid, Nimmerfroh Katalin. A játékban brit és szovjet titkos ügynököket alakítunk, de nem tudjuk ki van velünk és ki van ellenünk, így kell titkos információkat eltulajdonítanunk egy épületből, vagy épp megakadályozni az adatlopást. A játékban minden megvan, ami kémkedéshez elengedhetetlen. Kíváncsian várjuk az első körben 1000 példányban megjelenő játékot, ami idén Essen környékén kerül a játékosok kezébe.

Star Wars: Birodalom vs LázadókA Deltavision bejelentette, hogy a júniusban már általunk is beharangozott Empire vs. Rebels kártyajáték magyar kiadást kap. Hogy a kétszemélyes, nem gyűjtögetős kártyajáték pontosan mikor kerül a boltok polcaira, azt egyelőre nem tudjuk.

A Gémklub kiadja a magyarul a Dominion: Intrikák-at. Ennek különlegessége, hogy nem csak az alapjáték kiegészítőjeként, hanem önálló játékként is működik, hiszen minden benne van, ami a játékhoz szükséges.

Rövid hírek

Ahogy korábban már olvashattatok róla, érkezik az XCOM: The Board Game. A számítógépes játék egyik különlegessége, hogy egy app segíti  - illetve nehezíti – a játékosok munkáját.

Két hónapig semmilyen Carcassonne-nal kapcsolatos hírünk nem volt, így most külön örömömre szolgál, hogy megoszthatjuk veletek, hogy Goldrausch néven folytatódik a tavaly megkezdett “Carcassonne a világ körül” sorozat.
Az új játékban az aranyláz lesz a központi téma.

 

 


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához