LFG.HU

HammerTimeCafe
strato
hírekCimkek

Szerepjáték

DCC Purple Planet- A Dungeon Crawl Classicshoz készülő Peril on the Purple Planet című kaland a kért összeg hatszorosát zsebelte be a Kickstarteren. A kiadvány a tervek szerint ez év novemberében kerül a támogatók kezébe.

- A Fantasy Flight Games lezárta a 3. kiadású Warhammer Fantasy Roleplay termékvonalát. A búcsúzó cikkben megtalálható a link a végleges erratához.

- A 13th Age szerepjátékot összehoznák a Glorantha alaposan dokumentált világával. Hogy ebből mi fog kisülni, azt megtudhatjuk majd az augusztus 27-én induló Kickstarter kampányt figyelve. Az minden esetre jó jel, hogy szerepjáték és a setting vezető designere is ott van a fedélzeten. Egyelőre a projekt dedikált weboldalán lehet további infókat felmarkolni.

DnD MM Tarrasque- Lássuk, mi történt D&D-fronton! Először is frissült a Basic Rules című ingyenes szabálykönyv. A változások listája megtekinthető azon a weboldalon, ahonnan a kiadvány 2.0-ás verziója is letölthető immáron.
Természetesen folytatódik a Monster Manual kiteregetése. A Wizards Twitterén jelent meg a Tarrasque két oldala (amit az EN World gyógyított egybe), a Sphinx rajzai egy hivatalos cikkben bukkantak fel, az Umber Hulk bemutatásának lehetőségét átpasszolták a Dread Gazebónak, a Bulette-ét pedig a Critical Hitsnek.
Mindezek mellett készült egy videó Tyranny of the Dragons címmel, mely egyszerre szól az asztali szerepjáték kedvelőinek és az MMO játékosoknak, mivel ez az új történetszál mindkét brigádot érinti.

The Baby Bestiary- Így neveld a kimérádat! - The Baby Bestiary a Kickstarteren.

- Az ICv2 az eladások alapján ismét rangsorolta a szerepjátékokat. A tavaszi Top 5 dobogóján a Pathfinder mögött a Star Wars és a Shadowrun futott be a második és a harmadik helyre. Érdekesség, hogy a D&D (az új kiadás előtti időszakában) lecsúszott a listáról.

- A Geek Native-on megjelent egy vicces kis diagram, mely különféle ismert szerepjáték tipikus kalandjainak alakulását mutatja be az idő függvényében. Érdemes átkattintani és magunkra ismerni. ;)

- A legújabb Bundle of Holding csomagban a Traveller szerepjáték könyvei vihetők olcsón.

Videojáték

A nyári uborkaszezon után eljött az idei Gamescom, ami az E3-éhoz hasonló hír és videódömpinggel szokott járni. A  két nagykutya,  a Microsoft és a Sony ezúttal is tartottak egy-egy show jellegű konferenciát, hogy a mellüket verhessék a saját konzoljukra exkluzívan megjelenő játékcímek hangos bejelentésekor. Ettől függetlenül sok fejlesztőcég és kiadó is spájzolt az expóra egy-egy új előzetest a saját játékaiból, szóval volt mit csokorba szednem nektek. (Ahol nincs beágyazva, ott a játék nevén elhelyezett hivatkozás mutat a videóra, mindenhol máshol a link a játék hivatalos honlapjára vezet. Amelyik játéknál az említett konzolnevek nincsenek számmal pontosítva, az mindkét aktuális generációra megjelenik.)

- Még a Gamescom előtt bukkant fel a NetherRealm új Mortal Kombat X (PC, PS, Xbox) videója, mely a kibernetikus beültetésekkel felturbózott Kanón keresztül mutatja be a karaktervariációk rendszerét. Minden játékban szereplő harcosnak három darab, különböző speciális mozdulatokkal rendelkező variánsa lesz:

- A Microsoft prezentációján mutatták be az eddig Kevin Spacey színészi játékával reklámozott Call of Duty: Advanced Warfare (PC, PS, Xbox) egyik újabb egyjátékos jelenetét, mely egy autós üldözéssel kezdődik és egy (nem annyira?) váratlan fordulattal záródik. A multiplayer iránt érdeklődők inkább ezt a videót nézzék meg, bár aki ismeri a Titanfallt és a Battlefieldet, sok innovációra ne számítson.

- Max Payne Sam Lake, a Remedy kreatív igazgatója konferálta fel a cég évek óta készülő következő játékát, mely a hangzatos Quantum Break névre hallgat és csak Xbox One-ra fog megjelenni. Ezúttal végre belenézhettünk a játékmenetbe is, melyet különféle időmanipuláló képességek tesznek érdekessé:

- A Sony és a MS mellett az Ubisoft is bemutatta a soron következő autós játékának legújabb előzetesét. Mindhárman a játék szociális rétegét vastagítják. Úgy tűnik, hogy erre van mostanában igény. A kérdés az, hogy ez mennyire megy majd a vezetési játékélmény rovására. A Microsoft a Forza Horizon 2-ből (Xbox), a Sony a Driveclubból (PS4), az Ubisoft pedig a The Crewból (PC, PS4, Xbox) mutatott új videót.

- Lara Croft két újabb játékban is felbukkan. Az egyik a Lara Croft and te Guardian of Light című felülnézeti játék folytatása, a Lara Croft and the Temple of Osiris, a másik pedig a tavaly rebootolt TPS második epizódja, mely a Rise of the Tomb Raider címet kapta és először csak Xboxra fog megjelenni. Ez utóbbinak az előzetese itt megtekinthető:

- A Sony show-ját a Dark Souls játékokat is fejlesztő FromSoftware Bloodborne című akció RPG-je nyitotta, mely a videó alapján igen hangulatosnak tűnik, és csak PlayStation 4-re fog kijönni. Az exkluzivitásban osztozik vele a korábbi Villámhírekben már többször emlegetett The Order: 1886, melynek az új előzetesét a játékban is szereplő Nikola Tesla karaktere narrálja.

- Bevallom, nem vagyok a tinihorror filmek nagy rajongója, de az Until Dawn című játékot legalább egyszer kipróbálnám. Tetszik a gondolat, hogy én tudom eldönteni, hogy az idegesítő pom-pom lányt vagy a nagyképű atlétát kapja el először a rejtélyes gyilkos. Kár, hogy ez is csak PlayStation 4-re fog kijönni:

- Az Ubisoft két fejőstehenének következő részei ezúttal tájbemutató jellegű előzeteseket kaptak. Az Assassin’s Creed Unity nyilván a forradalmi Párizst örökíti meg zongorakísérettel, míg a Far Cry 4 a Himalája alapján leképezett Kyrat hegyvidékét és Shangri-La spirituális világát tárja fel előttünk egy akcentusos narrátor segítségével.

- Mivel az előbbiek visszatérő vendégek a Villámhírekben, inkább a Might & Magic Heroes VII bejelentésével kapcsolatos videót ágyazom be ide az Ubisofttól. Emiatt talán amúgy is többen jönnek lázba itt az LFG-n:

- Érdekes játékkeveréken dolgozik a BoiWare. A Shadow Realms városi fantasy környezetbe helyezi a mostanság divatos 4vs1 játéktípust, és dungeon crawling elemekkel fűszerezi azt. A gonoszt képviselő játékos egy démon, aki eleinte csak csapdákkal tudja nehezíteni az ellene induló urbánus papok, varázslók és harcosok előrejutását, de ahogy idővel növekszik az ereje, szörnyeket is meg tud szállni.

- A Battlefield Hardline-hoz két videó jelent meg. Az egyik az egyjátékos kampányból egy (prezentációs jelleggel szükségszerűen lövöldözésbe torkolló) szökési jelenet, a másik pedig a Counter-Strike túszmentő pályáit idéző multiplayer menet.

- A Gamescomos csokrot a The Witcher 3: Wild Hunt legújabb előzetesével zárom, melynek részleteit már korábban is láthattuk:

- Az Obisidan Entertainment táblagépekre fejleszt játékot a Pathfinder Adventure Card Game alapján. Itt a Paizo közleménye az ügyről.

- Körökre osztott taktikai western természetfeletti elemekkel? Ha tetszik a leírás, akkor a Hard West a te játékod.

Egyéb

- A The Legend of Drizzt antológia hangoskönyvek formájában most ingyen letölthető (és remélem, hogy a cikk megjelenésekor is így lesz még). Itt egy videó a felolvasó hírességekkel a kulisszák mögül:

Minsc and Boo- Justin Stebbins készített egy rakás egyedi LEGO figurát videojátékok alapján. Érdemes végigpörgetni az albumát. Van benne Fallout, Half-Life, Tomb Raider, Baldur’s Gate, Halo, Mass Effect és még sokáig lehetne sorolni.

- A Magic: The Gathering gülüszemekkel sokkal szórakoztatóbb. De tényleg! :)

Elhunyt Robin Williams, Oscar-díjas színész, humorista és gémer. Az istenek nyugosztalják!


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához