LFG.HU

HammerTimeCafe
Terde
vegyesCimkek

Ugrás a krónika előző fejezetéhez

IV. Játékülés – A politika hálójában

Peter Garfield – politikus: A Megatech Body szeretné Garfielddal szorosabbra fűzni a kapcsolatát. A mamutvállalat segítene abban, hogy ő vezesse a Cyber és Biotechnológiai bizottságot, cserébe azonban két dolgot kér. Az egyik, hogy alapítsa meg a bizottság felügyelete alá tartozó terrorelhárító osztagot, melyet a cég szerelne föl. A másik, hogy kapják meg a megfelelő engedélyeket és forrásokat a kutatásaikhoz.  A szövetségük megpecsételéseképp a „Vadász” becenévre hallgató cyborgot adják mellé testőrnek. A tárgyalás után beülnek a Las Palmas bárba, ahol Garfieldot fölismeri az alvilág egyik ismert figurája, Tommy Schillacci. A nap végére látogatást tesz jövendőbelijénél a Widdowson család birtokán. Michael Widdowson ismerteti terveit: segít megkaparintani a bizottság elnöki székét, valamint komoly összegekkel támogatja is Garfieldet. Cserébe viszont köteleznie kell a kibernetikai vállalatokat arra, hogy használjanak környezetbarát energiaforrásokat (melyek döntő részt Widdowson kezében vannak), ezáltal érdekeltek legyenek abban, hogy új erőműveket (nap, szél, geotermikus stb.) megépítését támogassák.

CyberpunkAlfred Vivald – szóló: Miután elhagyja a motelt visszatér szokásos életviteléhez. A rendőrség látogatást tesz nála. Ralf Wehrman hadnagy közli vele, hogy elfogták Bradyt az androiddal együtt. A hadnagyot a szóló bűnrészessége érdekli. Vivald közli, hogy otthagyta Bradyéket. Wehrman megfenyegeti, hogy figyelni fogja a ténykedését. A rendőrök távozása után a fixer Roy Benassi keresi meg egy melóval: a tűzgyújtó túszul ejtett néhány embert, akik közül az egyikért a szülei igen komoly váltságdíjat fizetnének. A körözött bűnöző Los Angeles déli részén, az egykor munkásszállóként funkcionáló, ma már inkább nyomornegyeddé váló területen tartja fogva túszait. Bevetette magát egy raktárépületbe, ahol mindent föllocsolt benzinnel. Vivald megöli a tűzgyújtót és kiszabadítja a túszokat, akiket aztán átad a rendőrségnek. Az egyik túsz azonban fölkelti figyelmét: az öreg gyerek, Ratch, akit állítása szerint egy spirituális vezető fosztott meg lelkétől. Vivald maga mellé veszi a gyereket.

Alexander Griffin – zsaru: A rázós este után Griffinnek továbbra sincs megállás. Látogatást tesz náluk lánya osztályfőnöke, majd a rendőrségen megkapja kihallgatásra Fran Choppert. A rocker bevallja, hogy apja nyomására állt zenésznek. Az illegális koncertet pedig nem ő, hanem apja és annak ismerőse szervezték meg, a robbantásokról azonban semmit sem tud. A kihallgatást a NetWatch emberei zavarják meg. Felsőbb utasításra hivatkozva veszik át a rocker ügyét. Griffin nem akar belenyugodni, sok embere meghalt a tragédiában, így magánnyomozásba kezd. Fölkutatja Chopper apját, aki jelenleg producerként tevékenykedik. A férfi elárulja neki, hogy tönkrement vállalkozását egy Aomine Daiki nevű fickó segített talpra állítani. Ő volt a kreatív elme a fia illegális koncertjeinek megszervezésében sőt, szerinte a robbantás mögött is ő állhat.

V. Játékülés – A MotorTech gyár szelleme

Anthony Scott – technikus: Scott két nap múlva tér magához a St. Bernard Szanatórium egyik cellájában. Nincs egyedül, lakótársa egy Chocho nevezetű agyontetovált férfi. A fazon elmagyarázza a helyi módit, hogyan szoktak agyhallottakat csinálni a betegekből, hogyan „passzolják el” őket megacégeknek kísérleti nyúlnak. Scott szkeptikusan fogadja Chocho információit, Goldstein doktor segítségében reménykedik. A pszichiáter hamarosan megérkezik. Nem akarja elengedni Scottot, állítása szerint orvosi felügyelet alatt kell tartani, sőt gyógyszeradagját is megnöveli. Scott kezd elbizonytalanodni, mígnem az éjszaka közepén meglátogatja három alak. Vezérük Miles Towley néven mutatkozik be és felajánlja neki, hogy dolgozhat az Android Labsnél. Scott elfogadja az ajánlatát és követi. A szanatórium fegyveresei föl akarják őket tartóztatni, de Towleyra valamilyen oknál fogva egyik se lő, sőt félreállnak útjából. Scottot páncélozott autóval akarják átszállítani a városon, a konvojt azonban megzavarja Alfred Vivald…

Cyberpunk

Alfred Vivald – szóló: Ratch-t elviszi egy zugorvoshoz. Megvizsgálja, majd közli vele, hogy a gyermek sejtjeinek öregedése valamilyen oknál fogva fölgyorsult. Némi pénz fejébe a doktor elvállalja, hogy vigyáz rá és próbálja meggyógyítani. Vivald felkutatja Lang Fanga szektáját, ahol a gyermek elmondása alapján kiszívják az ember lelkét. A kultuszt a társadalom tehetősebb rétegeiből verbuválódott emberek követik. A szeánszon bizarr apostolok jelennek meg, a levegő egyre inkább terhes a füstölőkből fölszálló kábítószerektől, így Vivald jobbnak látja ha távozik. A nap végére egy ázsiai megbízó keresi föl, aki Anthony Scott kiszabadításáért fizetne busás jutalmat, amit Vivald el is vállal. A Golden Gate-hídon a Scottot szállító páncélozott autó elé vág, átveszi fölötte az irányítást, azonban győzelmét nem tudja kiélvezni. A hidat robbanások sorozata rázza meg, a tartóoszlopok a vízbe csapódnak, Vivald és Scott pedig hajszál híján ugyan, de megmenekül mielőtt a történelmi építmény a vízbe roskadna. (Megj.: San Francisco jelentős része elpusztult 2020-ban egy földrengés során. A tragédiának emléket állítandó, Los Angelesbe „költözött” a híd, ott építették fel pontos mását, nagyobbrészt az eredeti megmaradt elemeiből.)

Cyberpunk

Echo – konzolcowboy: Echo elmegy Billy Hanghez, de ott már csak az egykori technikus hulláját és szexrobotjait találja meg. Elhagyja a lakást (magával visz egy androidot is), azonban amint leér a lépcsőházba, észreveszi a kiérkező rendőröket. Sikerül észrevétlenül távoznia, az androidot pedig eladja fixer ismerősének. Visszatér a helyszínre, ám most a hálózaton keresztül. Miután föltöri a technikus kibernetikus védelmét, találkozik a már odabent kutakodó Mágussal. Közli, hogy minden lényegesebb adatot törölt, valamint elismerését fejezi ki Echo iránt, amiért sikerült találkoznia vele. Echo kíváncsisága kérdésekben tör utat magának: tudni akarja, hogy ki készítette az androidokba érzelmeket kreáló kódsort. A Mágus homályos választ ad: olyan helyen készítik a programot, ahol sok jól kiképzett cowboy és programozó tud összehangoltan és feltűnésmentesen dolgozni, valamint a hűségük is könnyen biztosítható. A Mágus távozása után Echo újabb információkhoz jut. Az eladott szexdroid agyát feltörve megtudja, hogy Billy Hang megbízója valójában az a személy, aki az Arany Pavilonban dolgozott technikusként Hang személyazonosságával. A férfi neve Aomine Daiki. Kicsatlakozásakor Michael Flex várja, aki kifaggatja Brady ügyéről. Echo elmondja amit megtudott és felajánlja szövetségét az ezredesnek.

Maxwell Dewitt – nomád: A MotorTech gyár kifosztása előtt a banda tagjai pihenni térnek. Dewitt azonban nem sokáig élvezi a magányt, hisz meglátogatja Suzy, aki kokainnal fölszerelkezve veti magát karjaiba. Panaszkodik Freddy kicsapongásaira és szeszélyeire. A mámoros éjszaka után mindenki a gyülekezőhelyre indul, azonban Kicsi még felhívja Dewittet a kórházból. Ő is óva inti őket a MotorTech elleni akciótól, a csapat azonban tántoríthatatlan. Könnyen bejutnak az elhagyatott épületbe, ám rá kell jönniük, hogy a nomádok közti mendemondák nem voltak légből kapottak. Holttestek, paranormális jelenségek, szellemek sejlettek föl előttük. Kimenekülnek az épületből, de egy másik bejáraton újabb próbát tesznek. Végül kiderítik, hogy a komplexum fölött egy M.I. vette át az uralmat. Egy szerencsétlen emberrel még kísérletezett is: tanulmányozni akarta a viselkedését. Végül újfent kimenekülnek az „elátkozott” helyről. Elhatározzák, hogy fölrobbantják az épületet, a bejáratokat sikerül is eltorlaszolni. A sikertelen meló után távoznának, azonban Suzy nem bírja tovább és bejelenti a bandának, hogy lefeküdt Dewittel. A nomád szétlövi Suzy fejét és még mielőtt a dühtől fortyogó Freddy bármit is tehetne, elmenekül a helyszínről.

VI. Játékülés – Aomine Daiki

Alfred Vivald – szóló és Anthony Scott – technikus: A híd összeomlása után elmenekülnek a helyszínről. Egy raktárépületben találkoznak Aomine Daikivel, aki fölfedi előttük az események hátterét. Scott valójában csali volt, elhitették az Android Labs embereivel, hogy a Megatech számára értékes személy. Ez annyiból igaz, hogy új, a cyberpszichózis ellen fejlesztett gyógyszert teszteltek rajta. Az Android Labs emberei bekapták a horgot, kiszabadították Scottot a St. Bernard Szanatóriumból, akiktől aztán elrabolta őket Vivald, Aomine Daiki megbízásából. A japán bevallja, hogy bizonyos értelemben ő tekinthető az internet hírhedt alakjának, a Mágusnak. Felajánlja Scott számára a választás lehetőségét, a technikus Vivald mellé szegődik. A szakmájához elengedhetetlen felszerelést összeszedik a lakásából, ahol már kutakodott a rendőrség, majd elindulnak a szólóhoz.

Cyberpunk

Maxwell Dewitt – nomád: Dewitt ugyan visszatér otthonába, de egy másik lakásba fészkeli be magát, hisz nem tudhatja mikor törnek az életére. Rafinált és rendkívül kockázatos tervet eszel ki. Újfent meglátogatja a MotorTech gyárat, ahol szóba elegyedik az M.I.-vel. Felajánlja, hogy hoz neki embereket, akiken kísérletezhet.  Los Angeles nyomornegyedeit járva felbérel két hajléktalant és egy prostituáltat, akiket a MotorTech telepére szállít. Elhordják a törmeléket a berobbantott bejáratokból, majd az embereket az M.I. gondjaira bízza. Ezután a tesztalanyokért cserébe a segítségét kéri, hogy eljuthasson a legbelsőbb kamrákba, ahol az állítólagos kincsek találhatók. Az M.I. belemegy az alkuba, feltartóztatja a laboratórium liftjét őrző katonai robotot, hogy Dewitt lejuthasson. A laborba érve számítógépeket, ember nagyságú, folyadékkal megtöltött hengereket, vezetékeket talál. Azonban a legértékesebb dolgot egy lezárt fémhenger rejti, mely telis-tele van valamiféle vörös színű folyadékot tartalmazó kémcsövekkel. Ezeket Dewitt el is viszi magával. Miután kijut a gyárból, fölhívja Freddyéket. A banda – immáron a felépült Kicsivel kiegészülve -  megérkezik a MotorTechhez. Dewitt bocsánatot kér tettéért, s rátermettségét bizonyítandó megmutatja a kémcsöveket, valamint a bent készült fotókat. Freddyt megdöbbenti a nomád rátermettsége és visszafogadja a bandába.

Alexander Griffin – zsaru: Griffin megkezdi a nyomozást Aomine Daiki után. A rendőrségi adatbázisban két nevet talál. Az első Daiki önbíráskodás miatt büntetett előéletű ugyan, de találkozásukkor meggyőzi Griffint arról, hogy nem ő áll a robbantás mögött. A második Daiki már nehezebb eset: a fickó éppen vissza akar térni Tokióba, de tagadja, hogy bármi köze lenne a Magic Johnson stadionban elkövetett merénylethez. Griffin utánajár ügyleteinek, de nem lát benne gyanús tartalmat. Ugyanakkor Daiki érdekes információval szolgál: pár napja kapott egy hívást, bizonyos Pierre LeGrande professzortól, aki valamiféle vadászat időpontjáról kérdezte őt. Daiki szerint ez a furcsa hívás segíthet eljutni a keresett személyhez. Griffin megtudja, hogy LeGrande nem más, mint az Orvosi Kamara vezetője. Mielőtt azonban meglátogatná a professzort, újabb családi problémája akad. Fia bedrogozva érkezik haza. Elviszi az ügyeletre,  majd megkéri orvos ismerősét, hogy hallgasson az esetről. Andy szervezetét megtisztítják a szennyezett anyagtól, majd másnap bevallja apjának, hogy a cucc Trevortól és az ő motoros ismerőseitől származik. Griffin felkutatja és letartóztatja Trevort, valamint még két haverját. Azonban a nyomozást váratlan hír zavarja meg. LeGrande professzort meggyilkolták, a körme alatt bőrdarabkákat találtak. A DNS vizsgálat alapján a gyanúsított dr. Allan Skaggs, aki nemcsak hogy az Orvosi Kamara tagja, de a közelgő elnökválasztás fő aspiránsa is. Ezenkívül találtak egy meghívót a professzornál, mely egyfajta vadászatra invitál, ennek időpontja és helyszíne azonban jelekkel kódolt. Közben behozzák dr. Skaggs-t, akit Griffin hallgat ki.

dr. Allan Skaggs – orvos: Az interjú után a Megatech Body központjába utazik, hogy találkozzon a cég fejlesztési vezetőjével, Sean Bloomberggel. Elmondja, hogy megtámadta a Kaszás, ezért szeretné, ha a vállalat védelmet biztosítana számára. Bloomberg ezt garantálja, valamint lépéseket sürget, hogy Skaggs minél hamarabb beülhessen az Orvosi Kamara elnöki székébe. Beszélgetésük közben megérkezik Eric Goldstein, aki videó felvételt is hoz magával. Közli, hogy a St. Bernard Szanatóriumot megtámadták. A helyzet igen komplikált, hisz a Cyber és Biotechnológiai Bizottság engedélyével érkezett hozzájuk egy bizonyos Miles Towley. Miután a szanatóriumba beengedték, megparancsolta, hogy látni szeretné az egyik betegüket Anthony Scottot. A biztonsági emberek be is engedték, sőt a cellát is kinyitották neki. Goldstein felfegyverzett őrökkel akarta útját állni, sikertelenül. Skaggs rávilágít arra, hogy talán valamiféle mentális zavart idézhetett elő. Mindenesetre az engedélyekből tudják, hogy Towley-ékat az Android Labs megacég küldte oda. Skaggs felajánlja, hogy az Orvosi Kamara vezető tagjaként számon kéri a rivális cég vezetőjét, az orosz milliárdos üzletasszonyt Irina Varavarát. A nő fogadja a doktort. Felajánlja neki, hogy „váltson térfelet”, hisz most már láthatja az Android Labs erejét. Távozásakor azonban a rendőrség várja, hogy letartóztassa LeGrande professzor meggyilkolásának alapos gyanúja miatt. A kihallgatást Alexander Griffin hadnagy végzi. Skaggs tagadja a vádakat és leszögezi, hogy a Megatechnél töltötte az elmúlt napot, ott szállt meg éjszakára és ezt igazolni is tudja. Az iratok megérkeznek, Griffin pedig kénytelen szabadon engedni Skaggs-t.

VII. Játékülés – A vadászat

Echo – konzolcowboy: Fixer ismerőse jól fizető ajánlatokkal halmozza el Echot. Az első feladata egy élelmiszer üzletlánc könyvelési adatai közé illegális tranzakcióról kiállított dokumentumokat csempészni. Az adaterődöt könnyen feltöri, majd feladatát elvégezve távozik. Második munkája Los Angeles híres nomádvezéréhez, Lucky Starhoz vezeti. A rivális bandák olykor párviadalokon mérkőznek meg. A presztízsen túl, komoly fogadási pénzek is gazdát cserélnek. Lucky Star biztosra akar menni a küzdelemben, így megkéri a konzolkovbojt, hogy törje fel az ellenfél motorjának digitális védelmét. Echo eleget tesz a kérésnek, sőt ő maga is komolyabb összeggel fogad. Lucky Star megnyeri a viadalt és kifizeti a megbeszélt összeget. Echo újfent találkozik Flexel. A rendőrnek már elege van a Kaszásból, ezért elhatározza, hogy szembemenve a Megatech akaratával, levadássza a sorozatgyilkost. Ehhez kéri Echo segítségét.

Cyberpunk

Maxwell Dewitt – nomád: Érdekli, hogy a megszerzett üvegcsékben mi található és mennyit érhet, így felkutatja fixer ismerősét, azonban tőle sem tud meg semmi lényegeset. Találkozik Aomine Daikivel, aki a memóriachippek elrablása után, újabb munkát ajánl a nomád bandának; három nőt kellene elrabolniuk. Ezenfelül a fiolákat is megvásárolná. Dewitt úgy véli, hogy a MotorTech igazi aranybánya lehet, így ráveszi társait, hogy támadják meg a laborokba vezető lejáratot őrző robotot. Az akció során Selyemfiú súlyosan megsérül, a többiek épphogy túlélik, Dewitt azonban vakmerő tervet eszel ki. Az M.I. újfent segít neki, cserébe azonban a hálózatra kell kapcsolni őt, amely kérést a nomád teljesíti is. Csellel és óriási szerencsével legyőzi a robotot. A sikeres akció után teljesítik Aomine megbízását, leszállítják a három nőt, melyek egyike Alexander Griffin hadnagy felesége.

Alfred Vivald – szóló: Vivald szállást biztosít Scottnak, cserébe azt kéri, hogy háza védelmét ellenőrizze, ha lehet korszerűsítse. Benassi újabb munkával keresi meg. Egy ismert hollywoodi rendezőnek van szüksége diszkrét testőrre, aki elkíséri Las Vegasba. Vivald elvállalja a feladatot, a rendezővel indul útnak. A partin a rendező gyermekeket molesztál, egy lesifotós akarja megörökíteni a megbotránkoztató jelenetet, azonban a szóló idejében leszereli. A munkát ugyan sikerrel teljesesíti, de hazaérkezésekor közli a rendezővel, hogy többé ne keresse. A látottak annyira megviselik, hogy lerészegedve tér haza. Benassi kap egy újabb fülest, miszerint egy android bébiszitter menekül a városból egy befolyásos család gyermekével. Komoly összeg jár annak, aki visszahozza őket. Vivald fölkerekedik és Benassi segítségével megtalálja az androidot, aki épp egy benzinkútnál tankol. Mielőtt azonban odaérne hozzá, egy mesterlövész rájuk lő. Vivald fölveszi a harcot a rivális fejvadásszal, akit végül sikerül megölnie, hogy aztán az android nővel elindulhasson vissza a városba.

Cyberpunk

Peter Garfield – politikus: A Widdowson családnál tett látogatás után elindul hazafelé, az autójában a híreket követi nyomon. Leginkább a Golden Gate tragédiája tölti ki a műsoridőt, azonban bemondják Pierre LeGrande professzor halálát is. Másnap az irodájába hívatja a nyomozást vezető Alexander Griffin hadnagyot. Miután megtudta az eset eddig megismert részleteit, fölvázolja a lehetőségét egy esetleges együttműködésnek a rendőrség és a Cyber és Biotechnológiai Bizottság között. Ennek lényege, hogy szerződést kötnek a Megatech Bodyval, ezáltal a rendőrök garantáltan megkapnák a legújabb fejlesztéseket. Cserébe viszont segítsenek kidolgozni és végrehajtani egy olyan törvényjavaslatot, mely szerint lakossági bejelentés alapján be lehessen vinni embereket, hogy kivizsgálják a cyberpszichózis esetleget tüneteit. Griffin megígéri, hogy továbbítja a részleteket a vezetőség felé. A tárgyalás után levelei közt egy meghívóra bukkan. A feladó föl is hívja, elmagyarázza neki, hogy befolyásos emberek összejövetelére nyert meghívást. Ez a rendezvény egyfajta vadászat lesz, részleteket azonban nem kíván felfedni. Elárulja viszont azt, hogy kapcsolatépítés szempontjából mindenképpen jövedelmező lehet, ha ellátogat a megadott címre a megadott időben, onnan majd ők elviszik a helyszínre. Ezután találkozik Bloomberggel, akit igyekszik meggyőzni Widdowson és pártja ajánlatáról, de a Megatech Body fejlesztési vezetője nem látja előnyösnek azt, ha megújuló energiával kellene folytatni a termelést. Megmutatja Garfieldnak a St. Bernard Szanatóriumot ért „támadás” videóját. Távozása után megbízza a Vadászt, hogy végezzen Widdowsonnal és családjával, de a lányukat hagyja életben. Végül úgy dönt, hogy mégsem vesz részt a vadászaton, nem megy el a találkozóra.

Alexander Griffin – zsaru: Miután elengedi dr. Skaggs-t hazatér a munkából. Felesége Daniella még ébren van, továbbra is nyomasztja fiuk kábítószer problémája, azonban minden megoldódni látszik Trevor és haverjai börtönbe kerülésével. Másnap tovább folytatódik a nyomozás LeGrande professzor gyilkosságával és a nála talált meghívó feltörésével kapcsolatban. Kinsella elküldi Griffint a Cyber és Biotechnológiai Bizottság egyik prominens személyéhez, hogy tegyen jelentést LeGrande haláláról. A találkozó után megpróbál többet kideríteni Aomine Daiki személyéről, elmerül Los Angeles alvilági szórakozóhelyeinek mocskában, ám eredményre nem jut. Ittasan tér haza, feleségével összevesznek emiatt. Másnap a rendőrség kódtörői értesítik, hogy megtudták hova és mikorra szól a meghívó. Griffin azonnal mozgásba lendül, ötven rohamrendőr kíséretében készül Aomine Daiki elfogására. Aznap este ki is vezényli az egységeit a dokkokhoz, ahol a vadászatot tartják. Körülzárják a raktárépületet, majd beküldi az egységeit. Rájönnek, hogy az esemény az utcák alatt lévő útvesztőben zajlik. Egy emelvényről maszkos alakok vadásznak emberekre. Azonnal lefegyverzik őket, köztük van Aoimne is. Azonban mielőtt megbilincselnék az összes résztvevőt, feltűnik lánya osztályfőnöke, aki a közelmúltban tett náluk látogatást. A férfi nem érkezett egyedül; túszként Griffin feleségét hozza magával. Felszólítja, hogy engedjék el a vendégeit, cserébe ő is átadja a nőt. Griffin belemegy az alkuba, azonban a tanár közli, hogy szeretné végignézni ahogy becsületessége odavész, majd átvágja Daniella torkát. A rendőrök azonnal tüzet nyitnak.


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához