LFG.HU

Gregorius
ismertetőCimkek

Szinte mindenki ismeri a Battleship nevezetű társast, ami hazánkban Torpedó néven terjedt el. A BlueOrange Games kiadó pedig egy vicces társaság lehet, mert felkarolt és kiadott egy szójátékon alapuló játékot: Battleship – BattleSheep. Ahogy meglátod a játék dobozát már sejtheted, hogy egy kimondottan hangulatos játékkal lesz lehetőséged játszani.

battlesheep_logo

Már maga a játék alapötlete is zseniális, a látszat ellenére a békés legelők tulajdonképpen háborús zónák, ahol harcibirkák küzdenek meg egymással a bőséges táplálékért.

A játékszabályok végtelenül egyszerűek, mégis sok taktikázásra ad lehetőséget, és különösen jó benne, hogy különböző szintjei vannak a játéknak, gyerekekkel is szórakoztató, stratégák ellen játszva pedig komoly kihívás lehet a győzelem megszerzése.

battlesheep

Szabályok

A játékosok felváltva teszik le a 16 db pályaelem egyikét – melyek 4 db hexből állnak -, ebből alakul ki egy teljes legelő, amiből birkáink megpróbálnak majd minél többet elfoglalni.

Minden játékosnak van egy 16 (token) harcibirkából álló különítménye, amiket a játék kezdetekor egymásra kell rakni.

Az adott körben az egymások lévő tokeneket mindig csak egyenes vonalban lehet mozgatni, mégpedig a pálya széléig vagy az utolsó lehetőségig. Átugrani saját vagy más birkákat nem lehet.

Nem mindegy, hogy mikor hány birkát mozgatunk tovább és hányan maradnak az adott mezőn, mert lehetséges, hogy mire újra sorra kerülsz, már nincs annyi szabad hex, hogy mind le tudd őket helyezni.

Az a játékos nyer, akinek több harcibirkája lett lehelyezve.

A játék újrajátszási aránya magas, ez köszönhető a véletlenszerűen kialakuló legelő formáknak, így minden parti más és más lesz.

A fekete bárány különösen jó ötlet, mindenki azt akarja választani, pedig semmilyen bónuszt nem ad.

Amitől különleges ez a játék, hogy akár 10-15 percig tart, mégis sok taktikai lehetőség van benne és minden korosztály megtalálhatja benne a móka lehetőségét.

https://www.blueorangegames.com/index.php/games/battle-sheep


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához