LFG.HU

taverna
Hóbagoly
szerepjátékrólCimkek

(a javitott verzió: 2002.09.12 12:00-kor került fel)

Kedves Szerepjátékos Társunk!

Segítségedet szeretnénk kérni egy, az RPG-vel kapcsolatos kutatásunkhoz. Az EYE Hungary (nonprofit társadalmi szervezet) az elkövetkező hetekben egy munkacsoportot hoz létre egy hosszútávú program végrehajtására — a munkacsoportban aktív szerepjátékosok, kutatók, képzési szakemberek vesznek részt. A program célja a szerepjáték alkalmazási lehetőségeinek kidolgozása a nemformális (nem iskolai) nevelésben. Úgy gondoljuk, hogy ahhoz, hogy egy kamasz könnyebben megtaláljon egy értékes hobbit, elkerülje a szenvedélybetegségeket, megtalálja a saját személyiségének megfelelő utakat, egyszerűbben: ahhoz, hogy egészséges, értelmes felnőtt legyen, segítséget nyújthat a szerepjáték. A nem-formális nevelés kereteiben, egy-egy táborban, ifjúsági találkozón a szerepjáték lehet szabadidős tevékenység, de lehet a program része is.

Természetesen a cél elérése érdekében több alprogramot kell majd végrehajtani az elkövetkező években. Az első ilyen alprogram egy kutatás. A kutatásnak része annak feltérképezése is, hogy milyen a szerepjáték megítélése Magyarországon. A kutatáshoz, illetve később, a program más részeihez nemzetközi gyakorlattal rendelkező embereket vonunk be, eredményeinket nemzetközi területen is felhasználjuk.

Szeretnénk összegyűjteni minél több, a szerepjátékkal kapcsolatos véleményt, állásfoglalást, bármiféle írott anyagot, hogy feldolgozásukkal megtudjuk, hogyan vélekedik hazánk, a környező országok és a világ népessége kedvenc szabadidős tevékenységünkről, a szerepjátékról. Ehhez cikkeket keresünk a hazai és külföldi sajtóból, minden írást, mely az RPG-vel és a játszókkal foglalkozik. Mivel ez nagy munka, szeretnénk segítségeteket kérni a cikkek megtalálásához.

Azzal tudtok legjobban hozzájárulni vállalkozásunk eredményességéhez, ha elkülditek nekünk a megtalált vagy korábban már általatok ismert cikkek pontos elérhetőségét (URL) az rpg@eyehungary.org címre. Várjuk továbbá azokat, akik szeretnének tevékenyen részt venni ennek a hosszútávú programnak valamely részében. A részvétel minden esetben önkéntes, te magad döntöd el, milyen részt és szerepet vállalsz ebben a tevékenységben, illetve a továbbiakban fenntartod-e velünk a kapcsolatot.

A kutatás állásáról itt az RPG.HU-n is folyamatosan tájékoztatunk majd benneteket, az összes anyag megtalálható lesz az EYE Hungary (jelenleg átépítés alatt álló) honlapján. Amint a honlap elkészült, arról is tájékoztatunk titeket.

Igyekszünk megtalálni azt a lehetőséget, amivel segítségeteket viszonozhatnánk (pl. szeretnénk szervezni találkozót a témában, illetve kiadványt készíteni később az eredményekről) — lehetőségeink nagyban függnek attól, hogy első eredményeinkkel mennyire tudjuk meggyőzni támogatóinkat.
Előre is köszönünk minden segítséget.

Üdv,

HóBagoly
EYE Hungary


A szerző más irásai
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához