LFG.HU

strato
hírekCimkek

Szerepjáték

Ars Magica 5- A Bundle of Holding legújabb ajánlatában a legfrissebb, azaz 5. kiadású Ars Magica szabálykönyveit vihetjük olcsón.

- Megjelent a Kickstarteren felfuttatott Primeval Thule című setting Pathfinderhez, 13th Age-hez és D&D 4-hez. A kiadvány Thule világába kalauzolja a játékosokat, ahol az emberiség még fiatal és szívós barbárok küzdenek vérszomjas szörnyekkel a burjánzó vadonban.

Hillfolk- A Robin D. Laws által írt Hillfolk az idei Diana Jones Award mellett a 2013-as évre vonatkozó Indie Game of the Year díjat is besöpörte. A játékban résztvevők egy i.e. 10. évszázadban élő nomád törzset formálhatnak meg, mely a jelenlegi Palesztina területén próbál boldogulni a mindennapi kihívásokkal.

Indie Mixtape: Volume 1

- Az Indie Mixtape: Volume 1 rövid RPG-k gyűjteménye, melyeket mind egy-egy zeneszám ihletett. A válogatáskazettából befolyó összeg jótékony célra megy: betegségben szenvedő játékdesignerek kórházi kiadásait fedezi.

- Meg mertem volna esküdni rá, hogy az idei ENnie-díjak győzteseiről írtam már valamelyik korábbi Villámhírekben, de most visszakeresve nem találtam. Inkább legyen meg kétszer, mint egyszer sem, úgyhogy most pótolom az esetleges elmaradást. :)

Pay What You Want jelleggel megvásárolható az Adventurer and Troll című kétszemélyes nanojáték. Pörgős egyezkedésre és kevés kockadobásra számítson, aki kipróbálja!

Videojáték

Moon Hunters, avagy hogyan váljunk legendává egy misztikus világban. 4 fős co-op móddal ellátott pixelgrafikus ARPG a Kickstarteren.

- Emlékeztek még a Találkozás a F.E.A.R.-rel című lapozgatós kalandkönyvre? Most itt a videojáték változat belőle, mely a Steamen épp akciós.

- Úgy tűnik, hogy 2014. a 4 személyes co-operative módok bejelentésének az éve. A Dragon Age: Inquisitionben is lesz ilyen lehetőség, melyben egy az egy játékos kampánytól független történetet játszhatunk végig a barátainkkal. Részletek itt.

- A múlt héten elrajtolt Humble Jumbo Bundle 2 ezen a héten kibővült a Legend of Grimrockkal, a PixelJunk Edennel és az Orcs Must Die! 2-vel. Akik az átlagár fölött fizettek a csomagért, azok már meg is kapták a játékokat.

- Szeptember 23-án kezdődhet a pulykazabálás. A Gauntlet remake-je legalábbis akkor fog megjelenni, amiben elhappolhatjuk társaink elől az életerőt jelentő sült pulykákat:

- Megújult a GOG, ami ugye már rég nem csak a régi jó játékokról (Good Old Games) szól. Az új weboldalon mostantól filmeket is be lehet szerezni. Ugyan a kínálat még elég szűk és egy témájú (csak videojátékokkal kapcsolatos alkotásokat láthatunk), a DRM-mentes szlogen igaz erre is, és két film ingyen letölthető. A nagy terv az, hogy közkedvelt TV sorozatokkal és örökzöld filmekkel töltsék fel a Movies menüpontot.
A GOG-gal kapcsolatos aktualitás még az is, hogy 35 játék lekerül a kínálatáról (köztük a Gothic, a Spellforce és a Desperados címek). Ezeket a hétvégén még be lehet szerezni, de hétfőtől már csak azok érhetik el őket, akik korábban megvették.
A webbolt újdonságait összefoglalták egy videóban is:

Egyéb

Dead Men Tell No Tales- A Dead Men Tell No Tales egy együttműködő társasjáték lesz 2-5 kalóz lelkületű játékos számára. A pénz már összejött rá a Kickstarteren, de még bő két hétig lehet csatlakozni a támogatók táborához. Már $5-ért letölthető PNP verziót adnak.

- The Secret War címmel film készül a Modiphius-féle Achtung! Cthulhu szerepjáték világának felhasználásával. További részetek itt.

- Íme a Paizo 2014-2015-ös termékkatalógusa letölthető pdf formában. Természetesen a Pathfinder névvel fémjelzett termékek foglalják el a katalógus legtöbb oldalát. A Pathfinder Munchkin számomra például újdonság volt.


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához