LFG.HU

strato
hírekCimkek

Szerepjáték

Eldritch Study

A kép tulajdonosa Alex CF

- Ha valaki legközelebb horrort mesélne, az Alex CF, brit művész alkotásai között bőven talál ihletet. A Merrylin Cryptid Museum honlapjának képanyagát szépen és bőven egészíti ki az írott szó.

Hârndex címmel enciklopédia készült az egyik nagy klasszikus, középkori szerepjátékvilághoz , Hârnhoz. A könyvben a gazdaságtól a valláson át a politikáig minden megtalálható, ahogy egy lexikontól elvárható: ABC sorrendben.

- A Fiascót is jegyző Bully Pulpit Games nyulas szerepjátékot hoz ki The Warren címmel. A játék a Vincent Bakertől származó Apocalypse World motor egy erősen átdolgozott változatát fogja használni.

- Milyenek lennének a D&D különböző kiadásai, ha NJK-k lennének? Ilyenek.

Videojáték

- A Double Fine az idei PAX Prime-on tartott egy előadását, melyben szó volt a cég második Kickstarteren felfuttatott játékáról, a Massive Chalice-ról, valamint láthattunk egy új Costume Quest 2 előzetest is. Az utóbbi egy Halloween témájú, Final Fantasy jellegű RPG, az előbbi pedig lényegében egy fantasy XCOM, melyben fontos szerepet kap az érdekházasság és az öröklődés is. Aki ennél többet szeretne tudni a Massive Chalice-ról, az olvassa el Kat Bailey összefoglalóját a játékról, vagy akár kukkantson bele ebbe a félórás demóba, melyet a játék designere, Brad Muir prezentál:

- A Boneloaf által fejlesztett és az imént is említett Double Fine által kiadott Gang Beast egy vizuálisan és játékmenetileg is minimalista többjátékos játéknak tűnik, de sokszor az ilyen játékok tudnak a legmókásabbak lenni. A játék a Steam Early Access programjában érhető még csak el, de most épp 25%-kal olcsóbb. Kedvcsináló mozgókép:

- Jön az új Alone in the Dark, melynek az első teaser jellegű előzetese elég sablonos, de azért hatásos:

- A Wasteland 2 szeptember 19-én fog megjelenni. Addig is itt egy új játékmenet előzetes:

- A BattleLore című táblás taktikai társasjáték kap egy videojáték változatot BattleLore: Command címmel. A kiszemelt platformok (most már mondhatni, hogy) az ilyenkor szokásosak: iOS, Android és PC.

Egyéb

- Egy Cthulhu-kultusz tagjai meglepődtek azon, hogy mennyien akarnak segíteni nekik felébreszteni urukat tengeralatti börtönéből. A rituálé része, hogy a hívők jeges vizet öntenek a fejükre, mely önmaguk feláldozásának a szimbóluma… ;)

- A legújabb képregényes Humble Bundle-nak a nevében benne van az, hogy Start Trek. Ennél többet talán nem is kell mondani.


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához