LFG.HU

dekszter
hírekCimkek

Manapság egymást érik a különböző zombikkal és világvégével foglalkozó játékok és filmek. Nincs hónap anélkül, hogy ki ne törne egy vírus, fel ne robbanna a Szabadság-szobor vagy törne ki egy vulkán.
A világvége ezer és ezer módon jöhet el, így nem könnyű döntés, ha egy játékot szeretnénk megjelentetni, hogy melyiket is válasszuk. A Fantasy Flight Games egy ügyes lépéssel intézte el a nehéz kérdést. A The End of the World című, négy részből álló túléló-horror sorozata a négy legklasszikusabb módon hozza el a világ pusztulását. A “Zombie Apocalypse” a zombik rettenetes hordáját zúdítja a játékosokra, a “Wrath of the Gods” különféle istenek és isteni lények tombolását mutatja be, az “Alien Invasion” során idegenek érkeznek, hogy leigázzák a Földet, a “Revolt of the Machines” pedig a talán legreálisabb veszélyt, az emberi technológia öntudatra ébredését mutatja majd be. Ezen témák alapján, mindegyik könyv öt-öt alapvető forgatókönyvvel (kampány alappal) fog rendelkezni, ami magyarázatot és hátteret ad a zombik “születésének” vagy éppen a világot elpusztító Mesterséges Intelligencia származására.

The End of the World

A játékosok a játék elején saját magukat alkotják meg a játékhoz, ami még hátborzongatóbbá teheti az élményt játékosnak és mesélőnek egyaránt. Természetesen a karakterek rendelkezni fognak a játék stílusához illő tulajdonságokkal (pozitívokkal, mint például a Vezéregyéniség, Kitartó futó vagy éppen negatívokkal, mint a Bosszúvágy vagy Rövidlátó). Ezen kívül roppant egyedi lesz a karakterek felszerelése: a játék elején a játék helyszínérők (vagyis az asztal mellől, a szobában) kell válogatni. Érdekes, de hangulatos megközelítés – valamint roppant jól illik a hangulatba.

The End of the World

A világégés után a túlélők egy poszt-apokaliptikus világban találják magukat, ahol már semmi sem olyan, mint amilyen előtte volt – a karakterek megpróbáltatásai talán csak itt kezdődnek majd igazán.
Mindegyik könyv számtalan ötlettel, NPC-vel, helyszínnel és tanáccsal fog szolgálni, hogy mindegyik szetting a lehető leghátborzongatóbb és legélethűbb legyen. A sorozat első része, a Zombie Apocalypse év végén fog megjelenni, 39.99 dolláros áron és valószínűleg gyors tempóban érkezik a másik három könyv is.


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához