LFG.HU

Rhea
ismertetőCimkek

Ritkán jelenünk meg az LFG.hu közössége előtt, talán főleg azért, mert Debrecen elég messzire esik az ország közepétől, így főleg helyi érdeklődőkkel számolunk rendezvényeinken. Most viszont szerettük volna egy rövidke beszámolóval megköszönni, hogy ettől függetlenül is helyet kapnak kiírásaink az oldalon, töretlenül, hosszú-hosszú évek után is. Fogadjátok tehát szeretettel az alábbi pár soros összefoglalónkat – reméljük, hogy a nyári képek mindenkit felmelegítenek még most is. :)

letterfront

Haverok, buli… szerepjáték. Röviden, három szóban a Mentálcsavar Tábor lényege ennyi volt, de persze érdemesebb volna picit hosszabban megemlékezni erről az öt napról. Az alább következő beszámoló kísérletet tesz egy rövid, de átfogó összegzésre; statisztikai jellegű adatokkal, képekkel, illetve a M.A.G.U.S. versenyről néhány mondattal találkozhattok a következőkben.

Érdemes előzetesen megemlíteni azt, hogy idei táborunk már a nyolcadik volt a sorban és ezúttal – “nomád” hagyományainktól eltérve kicsit – megmaradtunk előző évi helyszínünk mellett, Tiszalúcon. Érdemes volt; nagyon élveztük, a szervezéssel töltött eddigi majd’ kilenc év távlatában is kiemelten jól sikerült a tábor.

Számszerű adatok

Mindenekelőtt vessünk egy gyors pillantást a számszerű adatokra a tábor kapcsán. Két összegzést készítettünk, melyek közül az egyik a szervezéshez kapcsolódó adatokkal szolgál, míg a másik a résztvevők hangulatáról tanúskodik.  A lelkes táborlakóknak ezúton is köszönjük a szorgosan, TP nélkül is kitöltött kérdőívért!

 Mcs Mcs_Copy1

M.A.G.U.S. verseny

Ahogy ebből a rövid összegzésből is látható, legnépszerűbb központi rendezvényünk idén is a M.A.G.U.S. verseny lett. Igaz, csupán három csapat versenghetett a különböző címekért, de a megmérettetés ettől nem lett kisebb volumenű; a modul hossza lehetővé tette a több napig tartó játékot, mellyel többen éltek is.

A modul maga egyébként elérhető honlapunkon ( http://mentalcsavar.hu/downloads/mcst8modul.pdf ) minden kiegészítőjével (hanganyag, térképek, címerek, eseményvázlat, karakteralkotás… stb.) és az előző és következő tábori modulok által alkotott Próbák Trilógia középső része (végleges címe: Vilminus Próbája). Az ezzel kapcsolatos játékosi és mesélői értékeléseket még gyűjtjük, ám a későbbiekben nem kizárt, hogy ezeket is publikálni fogjuk.

A modulhoz külön, játék felett is kijátszott megnyitót terveztünk külön az alkalomra készített hang- és képanyaggal (a modulban ez is elérhető), illetve a díjazást idén is a mesében fontos szerepet játszó szimbólumok köré szőhettük, hála Forján Valentin (Lorin) barátunk áldozatos munkájának. Ezúton is köszönjük neki és a segédanyagokkal hozzájárulóknak (Magyar Gergely, Hajdu Lajos (Uno)) segítségüket!

SAM_2024

A díjazottakról

Természetesen idén is díjaztuk a kiváló teljesítményt. Számunkra – mind versenyeinken, mind a táborokban és klubnapokon – fontos szerepet tölt be a díjazás és úgy általában a visszajelzés a játékosok, kalandmesterek felé. Éppen ezért mindig egyfajta pontrendszer alapján gondolkodunk a kiemelt játékosok megállapításakor és bizony olykor hosszú-hosszú perceket töltünk a mesélőkkel és pontozókkal közös megbeszéléseken. A díjazottakról név szerint blogunkon nyílik lehetőség olvasni.

A nyerteseknek ezúton is gratulálunk, de a többiek se csüggedjenek; október 11-én már jön is a következő M.A.G.U.S. verseny, melyen ismét lehetőség nyílik címeink elnyerésére. :)

Egyéb játékok

Érdemes megemlékezni arról is, hogy megannyi másik játékrendszer kipróbálására is adódott lehetőség a táborban. Ezek közül központi jelleggel a Call of Cthulhu (A modul írója: Ficskó), Shadowrun (A modul írója: Lord Rufus) és Dark Heresy (A modul írója: Enyedi Marci) kalandok szerepeltek. Emellett több, kisebb felütésű szerepjátékos mese és megannyi társasjáték és egyéb közös program is nagy népszerűséggel szerepelt, az alábbi képek csak átfogó jelleggel igyekeztek ezekről tudósítani…

További képekben bővelkedik honlapunk galériája – érdemes megnézni mindet :)

SAM_2081SAM_2215WP_20140724_004

Összegzés

Ami teljesen biztos: a helyszín ismét jó volt, a táj gyönyörű, a víz úszásra-csónakázásra-rögtönzött kalóztámadásokra alkalmas. Táborlakóink eltérő igényei is kielégítésre találtak (az elvetemült  7/24es gémerektől egészen a partiszerepjátékosokig), lassan mi is megtaláltuk az egyensúlyt a szervezés és a játék között, így mindenki boldog volt. Ezúton is köszönjük a sok-sok pozitív visszajelzést és igen, természetesen jövőre sem marad el a tábor.

Mindezek után már csak egy dolog van hátra:

Kiemelt és külön köszönet illeti…

tábori segítőnket, aki idén a Zselé név elnyeréséig emelkedett; polgári nevén Eszenyi Imit. A teljes tábor ideje alatt segített nekünk és a résztvevőknek egyaránt, bármiről is volt szó éppen aktuálisan. Ezúton is, kiemelten és külön köszönjük tehát a hathatós sofőr, szakács, mesélő, szervező, logisztikus, nyájterelő, hírnök… (és még sorolhatnánk) posztok betöltését!

WP_20140724_013_masolata

Mindenki másnak pedig

Reméljük, hogy az olvasók közül sokan látogatnak meg minket év közben (havi klubnapjainkon vagy nagyobb versenyeinken), illetve a következő nyári táborban!

(Rendezvényeinkről tájékozódhattok honlapunkon és Facebook oldalunkon: http://mentalcsavar.hu   - https://www.facebook.com/MentalcsavarKlub )

 


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához