LFG.HU

landschan
RPG fejlesztésCimkek

microbookEnnek a mini szerepjátéknak a lényege, hogy a Rendező (a mesélő) a Történetet (kaland) nem előre találja ki, hanem akkor áll neki megírni,  miután a Játékosok kitalálták, és kidolgozták a Szereplőiket (Karakterek). Így a már meglévő Szereplők köré kell a Történetet elkészíteni. A Játék rendszere a filmek béli világra van kialakítva.
A Játékosok a filmbeli Szereplőket alakítják, a Rendező az aki az egész történetet rájuk szabja, hozzájuk igazítja, és elmeséli a történetet. A Történet lehet egyedi, ami egy alkalomra szól (pl. Még drágább az életed 3. Sötét Zsaruk; Rambo, Terminator,), vagy sorozat. (Elveszett ereklyék fosztogatói, Gyilkos Elmék, NCIS, stb.) A világ, amiben a Játékosok játszhatnak, az szabad, és kötetlen világ.

A Rendező az aktuális Történethez igazíthatja a való világot. Módosít rajta egy kicsit. Pl. léteznek a földönkívüliek; vannak démonok; genetikailag elő lehet állítani mutánsokat, lehetséges az időutazás; feltámasztották a dinoszauruszokat stb. Egyszerre, ne legyen több eltérés a való élettől, mert az nagyon megzavarná a játék menetét. Érdemes a Történeteket egy meghatározott dolog köré építeni. Pl.: van földönkívüli élet. A sztori minták: Sötét zsaruk; Szupernyolc; ET, stb. Tehát rengeteg féle változatot ki lehet hozni egy-egy változtatásból.

  Teljes képernyős nézet

A győztes pályázatot az oldal felhasználói által írt pozitív mikrokritikák száma alapján fogjuk meghatározni.
Pozitív mikrokritikának számítjuk azt a főoldali megjelenés alatti hozzászólást, amely maximum 100 szóból áll, és tartalmazza a [JELOLOM] bbcode-ot. Minden felhasználó játékonként egy mikrokritikát írhat.

Kiírási feltételek voltak:

  • A teljes játék mérete maximum 4 db A/4 méretű oldal. Minimális betűméret vagy más grafikai tervezési szabály nincs, de a beküldött fájlból hétköznapi nyomtatóval nyomott példány olvasható és játszható kell legyen.
  • A játék legyen önmagában játszható, ne tartalmazzon hivatkozást máshol (akár ingyenesen) elérhető szabályokra, világleírásra, külső fájlokra. Természetesen felhasználható a szabályokban kocka, kártya vagy egyéb könnyen elérhető játékeszköz.
  • A játék legyen teljesen új, eddig nem publikált.
  • Témamegkötés nincs, de jogvédett tartalom értelemszerűen nem felhasználható.
  • A játék legyen ingyenesen terjeszthető.

Nevezések és kiírás: http://lfg.hu/tag/mikrorpg/

 Tesztelni és nyertesnek jelölni január végéig lehet!


[Kiírás] - [Nevezettek listája]
A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához