LFG.HU

Gáspár András
szerepjátékrólCimkek

Gáspár András és Novák Csanád 2002 szeptemberében kötött megállapodásának nyilvánosságot érintő részletei

A felek kijelentik, hogy Wayne Chapman: Halál havában (regény, 1990) Észak lángjai (regény, 1991) Két hold (regény, 1994) A bárd és a démonok (elbeszélés, 1993) sajátos helyszíne, az azokban bemutatásra került Ynev nevű világ közös szellemi termékük. A fent nevezett közös szellemi termék irodalmi felhasználásának tárgykörében a következőeket állapítják meg:

- mindkét félnek módjában áll, hogy a fent nevezett közös szellemi termék birtoklásából fakadó egyes jogokat harmadik félre kiterjessze, harmadik fél azonban nem szerezhet ezen a módon a szellemi termékhez fűzodő szerzői és vagyoni jogokat. A felek jogaik kiterjesztése esetén kötelesek a legnagyobb gondossággal eljárni, és írásos, a hatályos törvénynek megfelelő szerződést kötni a harmadik féllel.

- a felek kijelentik, hogy fent nevezett közös szellemi termékükhöz kapcsolódó művet csak olyan kiadónál publikálnak, melynek közreműködése egyikük érdekeit sem sérti. Egy adott mű két vagy több kiadó közös gondozásában is megjelenhet – ilyen esetben az egyik közreműködőt NCS választja meg. Az NCS által megnevezett kiadó nem kérhet anyagi ellenszolgáltatást a GA megnevezte kiadótól, a közösen megjelentetett művek impresszumának azonban minden közreműködő nevét tartalmaznia kell.

- a felek megállapodnak abban, hogy a közös szellemi termékükön alapuló irodalmi művek a Magyarországon védjegyként bejegyzett M.A.G.U.S. avagy a Kalandorok Krónikái logóval jelennek meg.

- a felek elfogadják, hogy a GA által írt vagy kezdeményezett irodalmi műveken a Ronin alkotóközösség emblémája kiemelt helyen szerepel. Az általa létrehozott vagy kezdeményezett művek impresszumában az NCS hatáskörébe tartozó védjegy és logo használatára vonatkozó engedélynek is szerepelnie kell.

- GA hozzájárul ahhoz, hogy Wayne Chapman szerzői néven, önálló szellemi termékként létrehozott műveinek motívumait NCS irányításával a M.A.G.U.S. szerepjáték rendszerébe emeljék át, harmadik fél által átdolgozott, kivonatolt vagy bármely más módon eltorzított szövegeinek publikálását azonban eseti hozzájáruláshoz köti.

- A közös szellemi terméken alapuló vagy arra visszavezethető, a felek bármelyikének tudta nélkül harmadik személy vagy cég birtokába került védjegyeket NCS törölteti, vagy biztosítja szerzőtársa számára a hatályos törvény III. fejezetének 16. § (3) pontjában garantált jogok közös gyakorlását.


Kapcsolódó adatok Linkek/fórum

[http://www.rpg.hu/iras/mutat.php?id=2087]
A szerző más irásai
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához