LFG.HU

Guildenstern
RPG fejlesztésCimkek

microbookA betyár, a pandúr, a szegény baka és a korcsmáros – magyar szabadformájú szerepjáték

Kell: 4 játékos, 2 hatoldalú kocka, ceruza, karakterlapok, bor (opcionális), kb. 1 óra

Start: mindenki válasszon egy karaktert, írja be a nevét, mutatkozzatok be, mondjátok el a tulajdonságaitokat, majd a pandúr kezdi a játékot.

A korcsmáros
Jómódú ember vagy. Szép kerek pocakod van, pirospozsgás kerek képed és saját csárdád egy keresztútnál. Rendszeresen betérnek hozzád utazók, akiket szépen megkopasztasz a magad módján. A környékbeli falvakból is elvetődnek hozzád vendégek. A hegyekben lakó betyárok is hozzád járnak elinni a rabolt pénzt.
A környék hírhedt betyárvezére épp betért egy vacsorára és egy kis borra. Erőszakos durva figura, de te azért tudsz vele bánni (a legjobb boroddal itatod). Rajta kívül egy kiszolgált csóró baka iszogatja vizezett borát egy másik asztalnál. Látszik rajta, hogy nem veti fel a pénz.
Ameddig tud fizetni, maradhat, de aztán kidobod a fenébe. Ekkor lépett be a szomszéd faluból a pandúr. Szigorú és pökhendi alak, folyton a pénzügyeid körül szaglászik. Mikor a betyárra tekintett rögtön tudtad, hogy ennek nem lesz jó vége.

 

 Teljes képernyős nézet

A győztes pályázatot az oldal felhasználói által írt pozitív mikrokritikák száma alapján fogjuk meghatározni.
Pozitív mikrokritikának számítjuk azt a főoldali megjelenés alatti hozzászólást, amely maximum 100 szóból áll, és tartalmazza a [JELOLOM] bbcode-ot. Minden felhasználó játékonként egy mikrokritikát írhat.

Kiírási feltételek voltak:

  • A teljes játék mérete maximum 4 db A/4 méretű oldal. Minimális betűméret vagy más grafikai tervezési szabály nincs, de a beküldött fájlból hétköznapi nyomtatóval nyomott példány olvasható és játszható kell legyen.
  • A játék legyen önmagában játszható, ne tartalmazzon hivatkozást máshol (akár ingyenesen) elérhető szabályokra, világleírásra, külső fájlokra. Természetesen felhasználható a szabályokban kocka, kártya vagy egyéb könnyen elérhető játékeszköz.
  • A játék legyen teljesen új, eddig nem publikált.
  • Témamegkötés nincs, de jogvédett tartalom értelemszerűen nem felhasználható.
  • A játék legyen ingyenesen terjeszthető.

Nevezések és kiírás: http://lfg.hu/tag/mikrorpg/

 

 Tesztelni és nyertesnek jelölni január végéig lehet!


[Kiírás] - [Nevezettek listája]
A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához