LFG.HU

Balogh Levente
RPG fejlesztésCimkek

microbookElőszó
Azokra az alkalmakra szántam, amikor a szerepjátékos társaság egy délutánra, pár órára összeül, szívesen játszana a kedvenc világában együtt, de nem akar rendszerekkel, szabályokkal, karaktergenerálással, előtörténetírással eltölteni az időt, illetve senki nem tud időhiányában komolyan felkészülni a mesélésre. A játék a megfelelő előkészületek után egy improvicatív játékként működhet.
A játékot kezdő és régóta játszó szerepjátékosnak egyaránt, viszont a mesélést inkább tapasztaltabb szerepjátékosnak ajánlanám.

A játék világa
A játék bárhol játszódhat. A lényeg előre tisztázza a csapat néhány, a játék számára fontos dolgot. Hogy mennyire pontosan akarják az is a társaságon múlik. Pl Mágus világa, erion P.sz. 3996-ban, vagy csak simán mágus. Vagy shadowrun Seattle 2060, redmond, de lehet csak simán shadowrun is és karakter és világgenerálás során többi kialakul. Lehet játszani Douglas Adams Galaxis Útikalauz stopposoknak világában, vagy a Marvel univerzum szuperhőseivel, de akár, egy soha nem látott világban is, ahol nincsenek szabályok, és mindennek csak a fantázia szabhat határt.. A lényeg, hogy a játékosok és a kalandmester sok dologról tudják mi megszokott és mi számít különösnek abban az adott világban, hogy viszonyulnak a benne élők a dolgokhoz. Pl. a törpék, az elfek, a fajok, a mágia, a technika vívmányai, a szörnyek, az időjárás stb.
Ajánlás: amit a világról érdemes megbeszélni: Univerzum, hely, idő, világi/ al/ katonai/ gazdasági /vallási /misztikus hatalom kié, különleges dolgok mennyire elterjedtek; mágia, szörnyek, technikai kütyük, tapasztalt ellenfelek. A kalandozókhoz/ árnyvadászokhoz / világcsavargókhoz hogyan viszonyul a köznép.

 

Teljes képernyős nézet

A győztes pályázatot az oldal felhasználói által írt pozitív mikrokritikák száma alapján fogjuk meghatározni.
Pozitív mikrokritikának számítjuk azt a főoldali megjelenés alatti hozzászólást, amely maximum 100 szóból áll, és tartalmazza a [JELOLOM] bbcode-ot. Minden felhasználó játékonként egy mikrokritikát írhat.

Kiírási feltételek voltak:

  • A teljes játék mérete maximum 4 db A/4 méretű oldal. Minimális betűméret vagy más grafikai tervezési szabály nincs, de a beküldött fájlból hétköznapi nyomtatóval nyomott példány olvasható és játszható kell legyen.
  • A játék legyen önmagában játszható, ne tartalmazzon hivatkozást máshol (akár ingyenesen) elérhető szabályokra, világleírásra, külső fájlokra. Természetesen felhasználható a szabályokban kocka, kártya vagy egyéb könnyen elérhető játékeszköz.
  • A játék legyen teljesen új, eddig nem publikált.
  • Témamegkötés nincs, de jogvédett tartalom értelemszerűen nem felhasználható.
  • A játék legyen ingyenesen terjeszthető.

Nevezések és kiírás: http://lfg.hu/tag/mikrorpg/

 

 Tesztelni és nyertesnek jelölni január végéig lehet!


[Kiírás] - [Nevezettek listája]
A szerző más irásai
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához