LFG.HU

Terde
vegyesCimkek

Ugrás a krónika előző fejezetéhez

VIII. Játékülés – A forradalom kezdete

Cyberpunk

Peter Garfield – politikus: Egy étteremben várja Widdowsonékat, akik nem érkeznek meg. A híreket figyeli, ahol nemsokára be is mondják, hogy brutálisan végeztek a család tagjaival, egyedül a lány élte túl, de az ő állapota is súlyos. Garfield feldúltságot színlelve csörtet be a rendőrségre, ahol egyenesen a főnököt, Carlos Kinsellát keresi fel. Követeli, hogy mondjon el mindent a támadásról, de Kinsella csak nyugtatgatni tudja a politikust, konkrétumokat még ő sem tud. Elárulja viszont, hogy melyik kórházba szállították a Widdowson lányt. Garfield azonnal odasiet és a kórház előtt tömegével álló riporterek kereszttüzében meghatódva beszédet mond és háborút hirdet a Kaszás ellen. Az orvosok akarata ellenére bemegy az intenzívosztályra ahol közlik vele, hogy jelenleg műtik a lányt. A várakozóban találkozik Michel Flexel. A rendőrnek elege van a megacégek utasítgatásaiból és a Kaszás ámokfutásából a területén, ezért szeretné, ha a politikus biztosítaná a jogi hátteret a cyberpszichopata elleni hadjáratához. Garfield cserébe szeretné megtudni, hogy kik segítettek az Arany Pavilon prostituáltjának megszöktetésében. Flex elárulja a neveket, ezután Garfield fölkeresi Tommy Schillacci-t, hogy megbízza Alfred Vivald és Echo felkutatásával. Miután visszatér a Cyber és Biotechnológiai Bizottság épületéhez, ismét riporterek tömege fogadja. Ám most nem Garfield, hanem a kuvaiti politikus Farah Nashita látogatása áll a figyelem középpontjában. A nőt példátlan népszerűség övezi. Garfield átverekszi magát a tömegen, hogy köszönthesse, azonban testőre a Vadász ordítva összeroskad, majd Nashitát főbe lövi a recepciós android. A hatalmas káoszban épphogy ki tudják menekíteni Garfieldet.

Anthony Scott – technikus: Vivald ideiglenesen szállást biztosít Scott számára a lakásán. A technikus igyekszik rendbe tenni a ház védelmét, ezért kimegy a városba a szükséges alkatrészekért. Hamarosan találkozik a szólóval, aki részegen tér haza. Távollétében a rendőrség megérkezik a lakáshoz, azonban nem nyit ajtót nekik, azok pedig nem törnek be. Mikor Vivald újfent hazatér nem egyedül jön, hanem egy android nővel és egy csecsemővel. A szóló megkéri Scottot, hogy javítsa meg a meglőtt androidot. Észreveszi, hogy van benne egy furcsa chip, amit a nő állítása szerint egy Mágus nevezetű fickótól kapott. A rendőrség újfent megjelenik, de ismételten távoznak. Scottnak elege van mindenből, úgy véli hogy itt nem lehet biztonságban így elhagyja Vivald lakását, majd egy motelben száll meg. Itt azonban a rendőrség rajtaüt, Flex pedig kiszedi belőle, hogy ki vagy kik mentették meg a szanatóriumból. Scott elárulja amit tud, többek között azt is, hogy Alfred Vivald segítette a szökésben.

Alfred Vivald – szóló: Az androidnak megígéri, hogy segít neki kijutni a városból. Azonban kíváncsi arra, hogy miért rabolta el a csecsemőt. A nő kifejti, hogy mivel neki biológiai úton nem lehet gyermeke, így lopott magának egyet egy olyan családtól, ahol amúgy sem törődtek a kicsivel. Vivald felajánlja, hogy Ratch az övé lehet, ha cserébe megkapja a csecsemőt. A házába visszatérve Scottot bízza meg az android karbantartásával, míg ő visszaviszi a gyereket Benassinak. Vivaldnak bűzlik az ügy, ezért nyomkövetővel látja el a csecsemőt. Megérzése helyes volt, ugyanis a fixer egy árvaházba indul. A szóló követi, majd belopakodik a szokatlanul szigorúan védett intézetbe. Rájön, hogy a csecsemőt az árvaháznak adják el, sőt az épület belsejébe érve rengeteg embert lát, akik a hálózatba becsatlakozva dolgoznak. A behatolás során azonban észreveszik és megtámadják. Vivald kimenekül és a csecsemőt is magával viszi.

Cyberpunk

Alexander Griffin – zsaru: Griffin alig van tudatánál, fel sem fogja mi történt, úgy kísérik ki kollégái. Visszaviszik a rendőrkapitányságra, ahol Kinsella próbálja megnyugtatni. Mivel Griffin továbbra sincs magánál, elküldi a rendőrség kórházába. A pszichiáterével nem elégedett, újat követel, azonban aki helyette érkezik az felesége gyilkosának mása. Griffin fegyverrel fenyegeti az orvosokat, majd magához hívatja az őt elkísérő beosztottjait, akik megdöbbennek a pszichiáter láttán. Kimenekülnek a kórházból, majd visszatérnek a rendőrségre, ahol Kinsella fegyveresek gyűrűjében várja őket. Griffin kérésére felhozzák a gyilkos holttestét, így a rendőrfőnök is megbizonyosodik a döbbenetes hasonlóságról. Noha Kinsella le akarja állítani az ügyről Griffint, ő mégis bemegy Aomine Daiki cellájába. Ki akarja faggatni a japánt, aki közli, hogy a Mágus szervezte a vadászatot. A kihallgatás végére azonban nem várt vendég érkezik. Miles Towley ahogy a St. Bernard Szanatóriumon, úgy a rendőrkapitányságon is sértetlenül átgyalogol. Griffin fegyvert szegez rá, de képtelen megtámadni a jövevényt. Towley megparancsolja Daikinek, hogy kövesse, aki azonnal engedelmeskedik. Miután Griffin magához tér, utasítást ad Aomine Daiki visszaszerzésére. Az autópályán kezdődik meg az üldözés, Griffin le is lövi az egyik behatolót. Azonban mikor utolérik és körbeveszik őket Towley megparancsolja, hogy hagyják őket elmenni. A rendőrök tehetetlenül, maguk elé meredve bámulják, ahogy Towley társaival és Daikivel együtt távozik a helyszínről.

IX. Játékülés – A világ, amiért harcoltam…

CyberpunkAlexander Griffin – zsaru: Griffin nem adja fel a harcot, vissza akarja szerezni Aomine Daikit. Folytatja az üldözést, tovább hajtja az embereit, hogy Miles Towley ne szökhessen meg előle. Lezárják a menekülési útvonalait, majd egy hídon be is érik. Towley kiszáll az autóból és ugyanúgy mint korábban, most is „megbénítja” az őt körülvevő rendőröket. Griffin visszahőköl és stratégiát vált: szabaddá teszi az utat, távolról próbálja tűz alá venni az ellenség autóját. Fél azonban attól, hogy esetleg Daiki megsérülhet, így inkább visszavonja a tűzparancsot. Az Andorid Labs ipari negyedénél érik utol Towley-t, ide azonban már csak engedéllyel juthatnának be. Griffin nem vállal további kockázatot, visszavonulnak. A rendőrségen jelentést tesz Kinsellanak, beszélgetésüket azonban megzavarja Karl Easton aki felsőbb utasításra átveszi a rendőrkapitány pozícióját. Közli, hogy Kinsellat lefokozzák és áthelyezik a rendőrségnél tapasztalható fejetlenség miatt. Griffin megdöbbenve távozik az irodából, majd találkozik Allan Skaggs sebészdoktorral. Az orvos megpróbálja rávenni arra, hogy a Megatech Body legújabb felszerelései segítségével vágjon vissza ellenségeinek. Griffin nem bízik benne, konkrétumokat akar látni, utána egyezkedne. Lezárva hosszúra nyúlt napját hazatér a gyermekeihez. Látja, hogy nem alszanak, szüleiket várják haza. Amikor azonban anyjuk felől érdeklődnek, Griffin kitalált történetet ad elő, miszerint Daniellát elrabolták és most váltságdíjat kérnek érte. Gyermekei nagyon megijednek, de megígéri nekik, hogy visszahozza őt. Kitalált történetére hivatkozva elküldi őket a nagyszülőkhöz (akiknek szintén hazudik), majd alvilági kapcsolatait megmozgatva a város egyik legjobb fixeréhez, Roy Benassihoz indul. Egészen elképesztő segítséget kér tőle: szüksége van egy androidra, mely a feleségének pontos mása. Benassi elképed a kérésen és közli, hogy az android külsejének elkészítését meg tudja oldani, viszont a személyiség reprodukálásával kapcsolatban mást kell keresni. Noha a fixer figyelmezteti Griffint, hogy veszélyes játékot űz, látva a rendőr elszántságát a Augustinus Árvaházhoz küldi.

Alfred Vivald – szóló: Meggyötörten tér haza az Augustinus Árvaházban történt események után. Noha Anthony Scott nincs otthon, annyira fáradt, hogy a felkutatása helyett azonnal lefekszik aludni. A nyugalom percei nem tartanak soká, Vivaldot a csengő berregése ébreszti. Michael Flex tér vissza a megbilincselt Scott kíséretében. Elmeséli a rendőrnek Scott kiszabadításának történetét, elárulja mit tud Aomine Daikiről, illetve  javasolja, hogy az Augustinus Árvaházat érdemes lenne a rendőrségnek átkutatnia. Flex ajánlatot tesz nekik: csatlakozzanak a Kaszás elleni hajtóvadászathoz. Elvállalják a rendkívül veszélyes munkát, majd a rendőr távozik. Másnap Vivald elhatározza, hogy kifaggatja Benassit az árvaházzal kapcsolatban, azonban a fixer újabb ajánlattal keresi meg. A rendező, akit néhány napja kísért Las Vegasba, újra igénybe venné szolgáltatásait. Ezúttal azt szeretné, ha a lakodalmát védeni be. Vivald kelletlenül ugyan, de elvállal egy találkozót, ahol a rendező meggyőzi arról, hogy vállalja el a munkát. Az esküvőre a rendező házában kerül sor, melyet Vivald szeretne előzetesen átnézni, illetve a feleségével találkozni, aki szorgalmazta a fokozott biztonságot. Látogatásakor találkozik a menyasszonnyal, aki megdöbbenésére nem más, mint Rachel Keen, Vivald testvére. Megdöbben és jelzi, hogy szeretne négyszemközt beszélni a nővel. Leszidja a testvérét, amiért egy ilyen erkölcstelen alakhoz akar hozzámenni, ő azonban divattervezői karrierjét tartja szem előtt, valamint közli, hogy Vivald nyomában van az angol titkosszolgálat. Vivald szépen lassan rádöbben, hogy milyen képmutató világ az, amiért annak idején a seregben harcolt.

Anthony Scott – technikus: A rendőrök rabszállítóba rakják, ahol csatlakozik hozzá Flex is. Hosszasan elbeszélgetnek, majd megérkeznek Vivald lakásához. Scott szó nélkül követi a rendőröket a házba, ahol a szóló vendégül látja őket. Flex szeme megakad az androidon, majd hosszas beszélgetésbe elegyednek. Miután Scott és Vivald is elfogadja az ajánlatot, Flex megkérdi a technikustól, hogy mihez akar kezdeni. Úgy dönt, hogy újfent a szólónál marad. Miután Vivald távozik, Scott a Kaszás után kezd nyomozni az interneten. Úgy véli, hogy az általános vélekedéssel szemben, a Kaszás nem android, hanem cyborg, még ha a kibernetizációja jóval túlmutat az általa ismerteken. Áldozatai között nem talál közös pontot, de feltételezi, hogy véletlenszerűen gyilkol.  Statisztikailag kimutatja, hogy egyre keletebbre tolódnak a merényletek, melyeket vélhetően valamiféle pengével visz véghez.

dr. Allan Skaggs – orvos: Miután távozik a rendőrségről a Megatech szállására tér vissza, ahol Bloomberg fogadja. A fejlesztési igazgató nem érti, hogyan törhetett ki ekkora botrány, és ki állhat LeGrande professzor halála mögött. Az ügy veszélyezteti Skaggs kinevezését az Orvosi Kamara élére, de mégis meggyőzi Bloomberget, hogy támogassa őt a vállalat. A Megatech viszont újabb tervet kovácsol: Alexander Griffint akarják a Kaszás ellen küldeni. Ennek okát a fejlesztési részleg mérnökei adják meg, akik folyamatosan figyelik a gigászi város lakosait, és értékelik őket aszerint, hogy ki milyen mértékben kibernetizálható. Miután kipiheni magát, elindul az Android Labs igazgatóasszonyához, akit meggyőz arról, hogy az ő személye a legalkalmasabb az Orvosi Kamara vezetői posztjának tisztségére. Ezután fölkeresi Griffint, rá akarja venni, hogy csatlakozzon a Megatech projektében, melynek keretében a legmodernebb cyberware-eket építenék bele. A rendőr azonban nem megy bele a Megatech ajánlatába. Másnap az Orvosi Kamara összeül, elnöknek pedig dr. Allan Skaggs-t választják.

Cyberpunk

X. Játékülés – Csapda

Peter Garfield – politikus: Garfield az irodájában próbálja összeszedni magát, majd megszervez egy találkozót az Android Labs vezetőjével (megj.: a recepciós android az Android Labs terméke). A Vadász bocsánatot kér, amiért nem tudta megvédeni a merénylet során. Elmeséli, hogy emlékek rohanták meg háborúról, merénylőkről, metróvonalakról. Amint a rendőrség engedi, Garfield elhagyja a Cyber és Biotechnológiai Bizottság épületét. A Las Palmasba igyekszik, ahol találkozik régi ismerősével Robert Sterlinggel, valamint Tommy Schillaccival, aki megadja neki Echo elérhetőségét. Garfield levelet ír a konzolcowboynak. Másnap a Bizottság épületében találkozik a beépült Echoval. Információkat kér tőle ellenlábasairól, akik a Bizottság elnöki székére pályáznak. Garfieldet meggyőzik a konzolcowboy képességei, így meghívja magával a Megatech-hez a legközelebbi látogatása alkalmával. Echo megmutatja neki a St. Bernard Szanatóriumban készült felvételt, illetve az Arany Pavilonban tett látogatásának felvételét is. Ezután elindul az Android Labs igazgatónőjéhez, Irina Varvarahoz. A nő megpróbálja meggyőzni arról, hogy valójában a Megatech felelős a kialakult káoszért, így a Bizottságnak az Android Labs pályázatait kell támogatnia. Garfield olyannyira jó benyomást tett a milliárdos orosz üzletasszonyra, hogy egy közös vacsorát is beiktattak, melynek végére egy szállodában kötnek ki.

Echo – konzolcowboy: Az Elízium BBS-be hívatják Echot. Tudomást szereznek arról, hogy a Mágus meg akarja támadni a Megatech Body központi szervereit, ehhez gyűjt konzolcowboyokat. A tagok – Fat Jack kivételével – úgy döntenek, hogy csatlakoznak az akcióhoz. Fölkeresik a Mágus állítólagos avatárját, akinél a kalandvágyó cowboyok jelentkeznek. Az akció időpontját egyelőre titkosan kezeli a Mágus. Echo érdeklődését fölkelti a Farah Nashita ellen elkövetett merénylet, így nyomozni kezd az ügyben; álruhában jut be a Cyber és Biotechnológiai Bizottság épületébe. Eközben Peter Garfield levelet ír neki, melyben arra kéri, hogy mihamarabb találkozzanak. Echo belenéz a belsős adatokba és rájön, hogy a merényletet elkövető android karbantartója ugyanaz a személy, aki vélhetően az Arany Pavilon szexrobotját is megbuherálta. Ezután találkozik Garfieldel, aki előtt fölfedi, hogy tisztában van a politikus Arany Pavilonban tett látogatásával, valamint beszélnek a St. Bernard Szanatóriumban történt eseményekről is. Garfield információkat kér tőle néhány ellenlábasáról, majd felajánlja neki, hogy kísérje el legközelebb a Megatech Bodyhoz. Miután elhagyja a Bizottság épületét telefonon megkeresi Maxwell Dewitt, aki információkat szeretne tőle szerezni az őt megrabló Freeyaról, valamint Flexel is megbeszél egy találkozót. A rendőrség kibernetikai osztályához mennek az ezredessel, ahol Echo megkapja az engedélyt a hatósági nyilvántartás használatához, természetesen felügyelet alatt.

Cyberpunk

Maxwell Dewitt – nomád: A sikeres meló után a bandatagok hazatérnek hajlékukba. Dewitt éjszakáját azonban nem várt esemény zavarja meg: álmából riadva észleli, hogy tolvaj van a lakásában. A nő megpróbálja behálózni Dewittet, aki hajlik is arra, hogy az idegen csábítóval ágyba bújjon, azonban vendége a pillanatot kihasználva elmenekül az ablakon. Másnap összeülnek, hogy eladják a MotorTechből zsákmányolt fiolákat Aomine Daikinek. A japán nem érkezik meg, de az állítólagos főnöke – aki magát a Mágusnak nevezi – igen. Kifizeti a pénzt, majd a nomádok felkeresik Lucky Star táborát. A nomádvezér el van ragadtatva Dewitt teljesítményétől, aki folyamatosan átveszi Freddy vezető szerepét a bandán belül. Lucky Star elárulja, hogy a Dewitthez betörő nő nem más mint Freeya, a Vasálarcos nevű nomádvezér egyik embere. A beszélgetést a Mágus újbóli megkeresése zavarja meg, ezúttal is nőket szeretne, ha elrabolnának. Dewitt két csapatra osztja a bandát, hogy hamarabb végezzenek. Az ő csapatának célpontja egy prostituált, akinek hamar a nyomára bukkannak. Amikor azonban el akarja rabolni a nőt, pengék szántják fel testét és Kicsivel együtt Maxwell Dewittet is eléri a halál, mely a Kaszás képében érkezik. Karakterhalál.


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához