LFG.HU

Cirifischio
RPG fejlesztésCimkek

microbookGór világát évezredes béke és jólét uralta az egyetlen isten, Kaal oltalmazó hatalma és az örökéltűvé tett Eleas Császár uralkodása alatt, papsága pedig az isteni jóakarat jegyében istápolta a népeket.  Kétszáz évvel ezelőtt azonban Kaal eltűnt. Senki, még papjai sem tudják, mi történt vele, de a hozzá intézett fohászok hirtelen üresen kongtak, a világ pedig magára maradt. És darabjaira hullott.
Az Oltalmazó eltűntével fény derült az idill igaz természetére. Kaal kímélet nélkül formálta saját képére a világot, s hogy a tökéletes birodalmat megalkossa, eltorzította magukat a természet törvényeit is.

Elnyomó akarata alatt megszűntek a szélsőségek és a különbségek, mert a monoton egyformaságból kilógó lényeket és népeket az egyház rettentő hadjáratokban irtotta ki, hogy a háborodott isten világeszménye fennmaradjon. Teremtményei elméjét pedig kultusza révén állandó mentális béklyóval tartotta rabigában. Kaal távoztával azonban a manipulált elmék felszabadultak, s a meghamisított történelem titkai a felszínre kerültek, az egyház ellen kirobbant lázadások és belháborúk pedig szétszaggatták a birodalmat.  Ráadásul az isteni akarat kényszerítő erejének megszűntével a valóság mesterséges szerkezete is bomlásnak indult. A világot mozgásban tartó, de mindaddig béklyóba vert természetes őserők, mint a küzdelem, a természet, vagy a mágia Ideája, pusztító energiával szabadultak fel az évezredes gátak mögül, féktelen tombolásuk pedig felismerhetetlenül újraformálta Gór képét. 

Teljes képernyős nézet

A győztes pályázatot az oldal felhasználói által írt pozitív mikrokritikák száma alapján fogjuk meghatározni.
Pozitív mikrokritikának számítjuk azt a főoldali megjelenés alatti hozzászólást, amely maximum 100 szóból áll, és tartalmazza a [JELOLOM] bbcode-ot. Minden felhasználó játékonként egy mikrokritikát írhat.

Kiírási feltételek voltak:

  • A teljes játék mérete maximum 4 db A/4 méretű oldal. Minimális betűméret vagy más grafikai tervezési szabály nincs, de a beküldött fájlból hétköznapi nyomtatóval nyomott példány olvasható és játszható kell legyen.
  • A játék legyen önmagában játszható, ne tartalmazzon hivatkozást máshol (akár ingyenesen) elérhető szabályokra, világleírásra, külső fájlokra. Természetesen felhasználható a szabályokban kocka, kártya vagy egyéb könnyen elérhető játékeszköz.
  • A játék legyen teljesen új, eddig nem publikált.
  • Témamegkötés nincs, de jogvédett tartalom értelemszerűen nem felhasználható.
  • A játék legyen ingyenesen terjeszthető.

Nevezések és kiírás: http://lfg.hu/tag/mikrorpg/

 

 Tesztelni és nyertesnek jelölni január végéig lehet!


[Kiírás] - [Nevezettek listája]
A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához