LFG.HU

bbface
RPG fejlesztésCimkek

microbookIsmerős léptek közeledése verte fel a késő estét. A csatlósok tudták, mit jelent ez, nyomban  szedelőzködni  kezdtek. Valaki  egyre erőszakosabban rázta az ajtót, a zár  majd kiszakadt a  helyéből.
– Húzni, vitézlő uram! – szólt ki a Fegyverhordozó a lehető legudvariasabb hangján.
A Lovag kis híján kitépte a vasalt  tölgyfaajtót  a keretből, kezében a kilinccsel  berontott  a  szűkös szobába.
– A népnek szüksége van rám. A Gonosz ébred. Négy nap múlva megvívok vele. Megmentem a birodalmat és annak lakóit. Hajnalban nekivágunk az útnak, hogy a nagy csata előtt áldást kérhessek. Nyergeljétek a lovam!
Csak ekkor vette észre a kilincset, amelyet még mindig eltökélten szorongatott. Az arcához emelte, megnézte jobbról, megnézte balról, majd elengedte, az pedig csilingelve a padlóra hullt. Egy darabig még vizslatta, a kezére pillantott, végül tekintetét a csatlósokra emelte.
– Erre a furfangos masinériára még visszatérünk – mondta, és azzal elviharzott.
A Fegyverhordozó a tenyerébe temette arcát. A Herold masszírozni  kezdte a halántékát. A Tanító lehunyta szemeit, és mélyet sóhajtott.

Kezdetét is  vette  a  kaland,  amelyben  a  csatlósokat  alakító  játékosok  a hősies, tiszta szívű, rettenthetetlen, de végtelenül  együgyű urukat kísérik útján, amelynek végén a Lovag szembeszáll  a birodalmat  fenyegető Gonosszal. Ők persze nem vesznek részt a végső küzdelemben, hiszen egy szempillantás alatt végezne velük a  hatalmas  ellenség.  Annyi  a  dolguk,  hogy  a  Lovagot  harckész  állapotban  eljuttassák  a Gonosz  búvóhelyéig, betessékeljék  az ajtón, és  megvárják, míg az  diadalmasan visszatér.
Egyszerűnek tűnik, ugye?

– Gellén László, Nagy Péter

Teljes képernyős nézet

A győztes pályázatot az oldal felhasználói által írt pozitív mikrokritikák száma alapján fogjuk meghatározni.
Pozitív mikrokritikának számítjuk azt a főoldali megjelenés alatti hozzászólást, amely maximum 100 szóból áll, és tartalmazza a [JELOLOM] bbcode-ot. Minden felhasználó játékonként egy mikrokritikát írhat.

Kiírási feltételek voltak:

  • A teljes játék mérete maximum 4 db A/4 méretű oldal. Minimális betűméret vagy más grafikai tervezési szabály nincs, de a beküldött fájlból hétköznapi nyomtatóval nyomott példány olvasható és játszható kell legyen.
  • A játék legyen önmagában játszható, ne tartalmazzon hivatkozást máshol (akár ingyenesen) elérhető szabályokra, világleírásra, külső fájlokra. Természetesen felhasználható a szabályokban kocka, kártya vagy egyéb könnyen elérhető játékeszköz.
  • A játék legyen teljesen új, eddig nem publikált.
  • Témamegkötés nincs, de jogvédett tartalom értelemszerűen nem felhasználható.
  • A játék legyen ingyenesen terjeszthető.

Nevezések és kiírás: http://lfg.hu/tag/mikrorpg/

 

 Tesztelni és nyertesnek jelölni január végéig lehet!


[Kiírás] - [Nevezettek listája]
A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához