LFG.HU

Johann
RPG fejlesztésCimkek

microbookKALAMAJKA – ifjúsági nyomozós szerepjáték a B-kategória rendszerére

Talán kölyökkorodban te is a szereplőkkel együtt izgultál, miközben a Kincsvadászokat nézted… vagy az Öreg bánya titkát. Amikor olvastad a Kis detektíveket, vagy hallgattad Szíriusz kapitány és ifjú barátainak kalandjait a rádióban, az járt a fejedben, milyen klassz lenne, ha veled is ilyesmi történne… Most itt a lehetőség: zseblámpát a hátizsákba, a palánk mögött találkozunk és Anyunak egy szót se!

A JÁTÉK SZABÁLYAI
Ebben a mini játékrendszerben minden lében kanál gyerekek bőrébe bújhattok, akik rábukkannak valami furcsaságra, szokatlanul viselkedő vagy időnként felbukkanó rejtélyes idegenek nyomába szegődnek, netán gyanús események szúrnak szemet a szomszédságban. Ez néha oda vezet, hogy fenekestül felborítják a környék életét, talán még a törvénnyel is meggyűlik a bajuk, de végül a végére járnak a különös esetnek és a rosszak elnyerik méltó büntetésüket. A játék elsősorban nyomozásról és izgalmas, ám felnőtt szemmel ártatlan kalandokról szól, harcrendszert csak nyomokban tartalmaz. A legkomolyabb fegyver a csúzli, a legsúlyosabb következmény bokaficam, monokli, néhány duzzanat és kékzöld folt lehet. Esetleg egy alapos elnáspángolás meg szobafogság, ha Anyu mégis megtudja, hogy tilosban kódorogtak a gyerekei. A játékmestert, kalandmestert ebben a rendszerben Pedellusnak nevezzük. A Kölkök pedig a játékosok által megszemélyesített szereplők, karakterek. Rajtuk kívül természetesen vannak további szereplők is: gyerekek és felnőttek, osztálytársak és szomszédok, kutyák, macskák, barátok és ellenfelek; őket a Pedellus alakítja ki, mozgatja és ezzel segíti vagy akadályozza a Kölköket a nagy nyomozás során.

 

Teljes képernyős nézet

A győztes pályázatot az oldal felhasználói által írt pozitív mikrokritikák száma alapján fogjuk meghatározni.
Pozitív mikrokritikának számítjuk azt a főoldali megjelenés alatti hozzászólást, amely maximum 100 szóból áll, és tartalmazza a [JELOLOM] bbcode-ot. Minden felhasználó játékonként egy mikrokritikát írhat.

Kiírási feltételek voltak:

  • A teljes játék mérete maximum 4 db A/4 méretű oldal. Minimális betűméret vagy más grafikai tervezési szabály nincs, de a beküldött fájlból hétköznapi nyomtatóval nyomott példány olvasható és játszható kell legyen.
  • A játék legyen önmagában játszható, ne tartalmazzon hivatkozást máshol (akár ingyenesen) elérhető szabályokra, világleírásra, külső fájlokra. Természetesen felhasználható a szabályokban kocka, kártya vagy egyéb könnyen elérhető játékeszköz.
  • A játék legyen teljesen új, eddig nem publikált.
  • Témamegkötés nincs, de jogvédett tartalom értelemszerűen nem felhasználható.
  • A játék legyen ingyenesen terjeszthető.

Nevezések és kiírás: http://lfg.hu/tag/mikrorpg/

 

 Tesztelni és nyertesnek jelölni január végéig lehet!


[Kiírás] - [Nevezettek listája]
A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához