LFG.HU

taverna
CikkBot
hírekCimkek

A Sony Online Entertaiment sokak által várt, nyitott világú zombis MMO-jának első pár napja felháborodástól volt hangos. Bár a játék még korai hozzáférésű és emiatt számítani lehetett arra, hogy hibák tucatjaival találkozhatnak majd azok, akik beruháztak egy-egy példányába, általános felzúdulást keltett, hogy sokaknak még csak csatlakozniuk sem sikerült a szerverekhez.

Ennél komolyabb kérdéseket vet fel azonban az, hogy bár a megjelenés előtt a készítők többször is kategorikusan kijelentették, hogy nem árulnak majd pénzért a játékosoknak komoly előnyöket adó ritka tárgyakat, mégis van arra mód, hogy a vastagabb pénztárcájúak lőszerhez, élelmiszerhez vagy egyéb hasznos holmikhoz jussanak (P2W – Pay To Win).

Ezek után aligha csoda, hogy bár a fejlesztők igyekeznek csitítani a kedélyeket, a játék Steam-oldalán egymást érték a csalódott vásárlók igencsak negatív hangvételű értékelései.

A kritikákra válaszul John Smedley (aki 2002 óta tölti be a SOE elnöki tisztjét), megállapodott a Steamet üzemeltető Valve-el, hogy mindazok, akiknek nem váltotta be a reményeit a játék, visszakapják pénzüket, ha hétfőig jelzik erre az igényüket.
http://lfg.hu/wp-content/uploads/2015/01/ss_0be44c07f64d10d3822709a5a649b15638739c1d.600x3381.jpg

A teljesség kedvéért muszáj azt is megjegyezni, hogy a legutolsó frissítéssel a játékmechanika hibáinak egy részét már sikerült orovosolni, és úgy tűnik, hogy a P2W hozzáállás is változhat. Ha pedig az eszközkezelésen, a crafting rendszeren és a grafikán is sikerül csiszolni, akkor egész pofás játék kerekedhet ki belőle.

Esetleg van még valakinek megosztható játékélménye/tapasztalata a H1Z1-el kapcsolatban?


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához