LFG.HU

HammerTimeCafe
Hellguard666
RPG mesélőknekCimkek

“We know, when to kiss,
and we know, when to kill…”
(Garbage: The world is not enough)


1. Alaphelyzet:

2022-t írunk. A legutóbbi cégháború, mely az Arasaka, és a Militech – Petrochem szövetség között tört ki, végzetes következményekkel járt Night City erőviszonyainak tekintetében. Az Infocomp teljesen tönkrement – oka ismeretlen(!) -, az Arasaka pedig jelentősen meggyengült. Egyetlen esélye, ha két ellenfelét egyszerre üti ki, valamilyen szimbolikus, és nagy pusztítást okozó cselekménnyel. Ennek terve a TWINE – művelet…

2. TWINE – művelet:

2022. Július 18.-án Night Citybe érkezik Amanda LaLoggia az ünnepelt olasz operaénekesnő. Az előadására hivatalos mindenki aki számít…
Fontosabb személyek:
· polgármester
· NC fegyveres erők parancsnoka
· Militech vezetősége ( 3 fő )
· Petrochem vezetősége ( 5 fő )
· Trauma Team vezetősége ( 2 fő )
· önkormányzati vezetők
· A KORMÁNYZÓ!!!!

A terv a következő: egy ‘borgot juttatnak be Amanda helyett. A cyborg a megszólalásig hasonlít Amandára. Akik valaha látták Amandát élőben 30 ellen dobnak Éberség próbát, akik nem, azoknak fel sem tűnik a különbség. A hangja 100%-ban megegyezik vele… A cyborg egy mesterséges intelligenciával rendelkező robot, és rendelkezik Amanda emlékeivel. (bár nem valószínű, hogy szüksége lesz rá! ) Testében ( az emberi gyomor helyén) egy kisebb termonukleáris bombát hordoz, mely elegendő NC belvárosának leradírozásához.
A JK-k feladata a ‘borg megállítása – bár megölniük nem elég! Ha csak megölik, a halála rövidre zárja a bombát, és 20 mp múlva robban. HE-HE!

3. Időrendi táblázat:

2022 júl. 04. – Japán: megalkotják a ‘borgot
2022 júl. 06.-12. – Tesztelik
2022 júl. 15. – Átszállítják a Night City-be
2022 júl. 16.-17 – Hajnalban a csövesek látják a hasonmást!
2022 júl. 17. – FBI felkeresi a JK-kat… feladatuk utánajárni a híreknek, de a holnapi koncert miatt feltűnés nélkül… ( A feltételezés az, hogy meg akarják ölni a művésznőt ) /0900/
- Megérkezik Amanda LaLoggia /1300/
- Sajtótájékoztató /1500/
- Amanda visszavonul szállására (Seven Crown’s hotel) /2100/
2022 júl. 18. – FBI elkap egy gyanús alakot /0532/
- Kiderül, hogy ártatlan /1047/
Fel vannak spannolva az FBI ügynökök, mindenki gyanús, de még azt sem tudják bizonyosan, hogy készülnek valamire…
- Amanda ebédel (Grand Illusion) /1300/
- Kezdődnek a hangpróbák, és a fények beállítása /1600/
- A cyborg elhagyja a Lost Dreams-t /1617/
A mélygarázsba(!) kéri a taxit
- A készülődés alatt beoson a ‘borg (mint Amanda) /1647/
Elbújik az öltözőben, és deaktiválja a rendszereit, így nem tudják érzékelni a detektorok!
- Megérkezik Amanda + az FBI /1830/
Az FBI átkutatja az épületet, bombákat keresnek… Ha a JK velük tartanak, KÉT próbát kell dobniuk… SZERENCSÉT, ÉS ÉBERSÉGET (25-ös célszám) Ha mindkettő megvan, feltűnik az öltözőszekrény – ha kinyitják, ott a deaktivált ‘borg… aki aktiválja magát, és TÁMAD!
- Ezután befejeződik a kutatás /1917/
- Amanda elkezdi sminkelni magát, és átöltözni /1930/
- A ‘borg megöli, és felveszi a ruháját /1942/
- KONCERT /2000/

Megjegyzés: A JK-k hiába nyomoznak, túl sok bizonyítékot nem találhatnak a koncert napjáig… / Ezeket ld. a Bizonyítékok fejezetben / Ezek alapján pedig egyetlen hivatalnok sem hajlandó komolyan venni azt a kérést, hogy halasszák el a koncertet… Egyetlen esélyük, ha a koncert napján sikerül elkapniuk a ‘borgot – és nem az eredeti Amandát… :-)

4. Bizonyítékok:

· a csövesek a Marina kerületben láttak egy alakot, hajóról szállt le…(Vörös haj, vállig érő, fehér bőr, magas alak, vékony) / kb. egy órakor / (Johnny – FBI informátor)
· Ha utánanyomoznak – taxiba szállt… Két taxi indult akkor hajnalban / 1:07, és 1:27 /A taxit – amelyik 1:07-kor indult – megtalálhatják a Cégnegyedtől néhány utcányira, egy sikátorban, a taxis nyaka eltörve…. :-(
· A ‘borg a Lost Dreams hotelben szállt meg… ( De ezt a JK-k nem tudhatják… ) Ha tök véletlenül erre tévednének, (SZERENCSE próba) 17.-én 13:15-kor megérkezik a ‘borg, és a szállására vonul… / Terepszemlét tartott! /(Ha kikeresik a nevét, – hogyan? – A szálloda nem hajlandó kiadni adatokat! FBI-nak sem! – Jessica Everton néven jelentkezett be) Az őt felkeresőknek ezen a néven mutatkozik be, és elárulja, hogy a művésznő nagy rajongója, és ezért plasztikáztatta át magát… /Van jegye a koncertre!/ Ha egy kihallgatója van, és úgy tűnik, hogy nem hisz neki – végez vele! Ha többen vannak, akkor szívélyesen elbúcsúzik tőlük, majd villámgyorsan szállodát cserél… (Erről ne tudjanak a JK-k!!!)
· A koncert napján észrevehetik a besurranó ‘borgot – Ha éppen arra járnak… /1647!/
· Vagy ha a kutató FBI ügynökökkel tartanak – észrevehetik az öltözőszekrényt :-) /1830!/
· Vaknyom: A sikátorban a csöveseknél találhatnak egy tárcát, benne egy francia turista útlevelet. A csövesek azt állítják, hogy itt találták. (valójában 16.-án lopták el) Az útlevél egy francia titkosügynöké, akiknek semmi köze nincs a JK-k ügyéhez! A titkos ügynök is a Lost Dreams-ben szállt meg, még 16.-án délután /1534/, egy szőke nő kíséretében. 17.-én este 21:00-ra 2 jegyet vett egy musicalra (“Amerika halála”) A franciák központja NC külvárosában van, egy kárpittisztító cég!

Megjegyzés:
Ha a koncert kezdetéig nem sikerül elkapni a ‘borgot, utána már mindegy… Egyrészt a biztonsági őrök rávetik magukat a JK-ra, merénylőknek vélvén őket, másrészt a ‘borg kioldja a kapcsolót a bombán, és 20 mp múlva BUMMMMM!!!!!!!!!

JESSICA EVERTON: ( ál Amanda )
INT: 7
REF: 13
TECH: 5
HIDV: 10
SZER: 4
MOZG: 9
FIZ: 15
VONZ: 8 ( Amanda! )
EMP: nem értelmezhető, CYBORG ( számításokhoz: 6 )

Cyberware:
Hangstressz analizáló(Hazugság ellen)
Realskin borítás (30 elleni dobás)
Hangutánzó (Amanda!)
Memóriatár (Amanda!)

Képzettségek:
Harcérzék: 8
Öltözködés: 6
Kínzás elvis.: 10
Csábítás: 7
Meggyőzés: 8
Emberismeret: 7
Előadókészség: 9
Kompozíció: 7
Atlétika: 8
Thai Box: 6
Vezetés: 8

Megjegyzés: A karakterek esélytelenek ez ellen a gép ellen… Ugyan a Realskinnek nincs SFÉ-je, de a belső váz erőteljesen ellenáll roncsolásnak… Tehát 250 SSP-t kell “leverni” a ‘borgról, ám addig ő sem tétlen… :-) A cyborg a thai boxot eléggé magas fokon alkalmazza!
(Ne feledjük, egy sikeres rúgással 1k6+15(!)-t sebez!!!)
Ha valahogyan mégis megölnék a ‘borgot, 20 másodpercük van, hogy 20 kilométerre eljussanak… (5 km – robbanás + 15 km – légnyomás)

Megoldási javaslat:
Rájöhetnek, hogy az alak akit a Marina kerületben láttak, nagyon hasonlít Amanda LaLoggia-ra… Ezen elindulva megtalálhatják azt, aki látta, hogy taxiba szállt! (Ő a kikötő éjszakai portása) A taxi központ meg tudja mondani, hogy ki volt az aki, aznap ott utast vett fel, megadják a címet is – a Cégnegyed! (kenőpénz, vagy FBI) Ha lakcímre mennek, nem nyitnak ajtót… Ha kerestetik a taxit, 1 óra keresés után megtalálja az FBI… (kb. 12 órára) A taxis halott, nyaka kitörve… 3 utcányira van a Lost Dreams, a Seven Crown’s, és a Midnight House… Ezek mindegyike elit szálloda, akik maximálisan védik a szállóvendégek jogait… Kizárólag az FBI – nak engedelmeskednek!! / Nekik se mindig / Ha figyeltetik, észrevehetik, hogy a Seven Crown’s-ba 21:00-kor megérkezik A. L. hatalmas kísérettel, testőrök + rendőrség! Emellett a Lost Dreams-be 13:15-kor megérkezik egy nő, aki úgy néz ki mint A. L., és nem hagyja el többet a szállodát! Tehát, van egy hasonmásuk… Hm…. :-)
/ A Midnight House érdektelen! / Ha felkeresik a hasonmást, és nyomoznak utána, megtudhatják, hogy hajnalban érkezett /17. – 0149/ és Jessica Everton-nak hívják. Ha kihallgatják, elmondja, hogy a művésznő rajongója, és az ő tiszteletére plasztikáztatta át magát… Van jegye a páholyba a holnapi koncertre! Ekkor valamelyik JK-t felhívja az egyik kapcsolata, és elmond egy érdektelen infót (pl.: láttak egy hasonmást a Lost Dreams-ben) DE! a többiek (Sikeres éberség próba 25 ellen) észrevehetik, hogy amikor felhívták a társukat, megremegett Jessica keze… Ha kíváncsiak rá, hogy véletlen-e, és valamelyikük hívást kezdeményez, az eredmény ugyanaz!
/A ‘borg nincs levédve mikrohullámok ellen, mert a plasztikai műtét ezt nem tette lehetővé!/ Ha konkrétan rákérdeznek erre egy technikusnál, azt mondhatja, hogy valószínűleg bezavart a cyberware-nek telefon!

MEGOLDÁS:
Mikrohullámokkal közvetlenül sokkolva ideiglenesen tönkrevághatják a rendszert… Ekkor nem tudja a bombát sem aktiválni!
Ez az egyetlen esélyük, arra, hogy hatástalanítsák… De erre rá kell jönniük, nincs dobálás rá!

ÖTLETEK:

1, A városban köztéri rendőrségi kamerák vannak felszerelve. Ugyan a Cégnegyedben nincsenek, – adatvédelem, stb., stb. – de ÉBERSÉGGEL (20) kiszúrhatják a vörös hajú ‘borgot!
2, Ha sejtik, hogy mely szállodákban rejtőzhet a cyborg, akkor egy hacker sokat segíthet rajtuk, ha feltöri a rendszert, és kikeresi a vendégeket…

SIKERTELENEK:
Milyen messze vannak a NIGHT CITY THEATRETŐL? Ha 5 km-nél közelebb, HALÁL, ha 20 km-nél közelebb dobhatnak Halál elleni mentődobást… Azon kívül megúszták! Ezen kívül a város legfontosabb emberei halottak… :-( Az esetleges túlélők nem túl népszerűek… :-( Szóval méretes bukta!!!!

SIKERESEK:
Szóval elkapták a ‘borgot, és hatástalanították a bombát? Hírnevük megugrik 5 ponttal… ezen kívül MINDENKI hálás nekik! Aki valamelyik óriáscégnek az embere, és meg van piszkálva benne valami, abból kiszedik, és normális alkalmazott lesz, továbbá aki a lekötelezettjük volt, az most letudta a tartozását! Ezen kívül a polgármester díszpolgárrá avatja őket, díszvacsorát rendeznek számukra… Hol itt a probléma? Hát az ARASAKA!! Most pontosan tudja ki tett keresztbe neki, és mindent el fog követni, hogy elkapja őket! Terve egyszerű, és halálos. 5 bérgyilkost dobnak át Japánból, akik 20.-ra érkeznek meg! A bérgyilkosok mesterei az álcázásnak, lopakodásnak, és a küzdősportoknak… Egyenként erednek a karakterek nyomába, és igyekeznek csendben végezni velük!

Módszer No. 1: Felkutatják a JK lakását, és a sötét folyosón várnak rá hárman, a másik kettő a lakásban várakozik… Amikor megérkezik, a három gyilkos ráveti magát, és pusztakézzel próbálják meg megölni. Ha három kör múlva még él a karakter, kilép a szobából az egyik alak, és fojtózsinórral próbálkozik…
(Ez MEGLEPETÉSNEK minősül) Sajnos nem sok esélye van a karakternek… :-(

Módszer No. 2: Van valamilyen járműve a karakternek? Bombát helyez el rá az egyik bérgyilkos, majd távolról felrobbantják a karakterrel együtt! :-(

Módszer No. 3: Van barátnője, vagy rokona a karakternek? Elrabolják, majd a nevében felhívják… (25 elleni éberség próba – ekkor észreveheti a hangszínkülönbséget) Amikor a karakter belép a lakásba, az ajtó mögül egy gyilkos hátbaszúrja… :-(

Mivel lehet ezt elkerülni? A karakterek nem sütkéreznek a dicsőség fényében, és nem hagyják, hogy arcuk, nevük belekerüljön a médiába! Ha mégis, akkor kapcsolhatnak időben, és átplasztikáztathatják magukat!
(Egy kis segítség: “Haver, nem lennék a helyedben… Az Arasaka most baszott dühös lehet rád!!”)

Utólagos megjegyzés: Ha nem akarod, hogy a JK-k sikertelenség esetén automatikusan meghaljanak, kicserélheted a ’borg-ban lévő termonukleáris bombát, hagyományos – C4, vagy C6 – robbanóanyagra!


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához