LFG.HU

Királyházi Csaba
hírekCimkek

Mint közismert Tolkien “A Gyűrűk Ura” című művéből, a 111. születésnapnak nagy jelentősége van: “…épp száztizenegy éves lesz, vagyis eléri a három egyest, ami különös szám, és igen tiszteletreméltó kor a hobbitok közt.”

A Magyar Tolkien Társaság a XX. század egyik legnagyobb írója, az utolérhetetlen mítosz teremtő és nyelvész életműve előtt tisztelegve nagyszabású rendezvényt szervez “Egy rég várt ünnepély” címmel 2003. január 3-án, J.R.R. Tolkien 111. születésnapján, a Palace Cinemas Mom Park Moziban (Budapest, XII, Alkotás út 53.). A Magyar Tolkien Társaság együttműködve a rendezvény támogatóival ez alkalomból rajzpályázatot hirdet.
Pályázatunk célja, hogy a gyermekek és a felnőttek között ismertebbé tegyük J.R.R. Tolkien életművét, írásait, illetve az azok által inspirált egyéb alkotásokat.
Olyan alkotásokat várunk, amelyek tárgya J.R.R. Tolkien valamelyik, Magyarországon is megjelent művéhez (“A Babó”, “A Gyűrűk Ura”, “Szilmarilok”, “Elveszett mesék”, “A Gyűrű keresése”) vagy “A Gyűrűk Ura” filmhez kapcsolódik, akár egy konkrét részlet, akár elvont koncepció, párhuzam formájában.
Jelentkezési tudnivalók:
· A rajz, festmény bármilyen papíron, táblán beküldhető, illetve lehetőség van elektronikus (számítógépes) technikával készült művek készítésére és beküldésére.
· Hagyományos technikával készült képek esetén a méret képeslap nagyságtól a A/3 méretig terjedhet; az számítógépes grafikák mérete maximum 50 MB lehet.
· Bármilyen hagyományos anyag, és technika használható, elektronikus formában kizárólag .BMP, .TIF és .JPG formátumú, a pályázó nevére utaló elnevezésű fájlt tudunk elfogadni (.JPG esetén kérjük, hogy a képminőséget r ontó tömörítést ne használjanak a pályázók).
· Egy személy legfeljebb két rajzzal pályázhat!
· A hagyományos technikával készült művek hátlapján jól olvasható formában fel kell tüntetni az alkotó nevét, életkorát, értesítési címét, telefonszámát és e-mail címét (ha van).
· Az számítógépes grafikákhoz a kép fájl nevével azonos .TXT kiterjesztésű szövegfájlban kell megadni az alkotó nevét, életkorát, értesítési címét, telefonszámát és e-mail címét (ha van).
Kategóriák:
A versenyt három kategóriában hirdetjük meg: felső tagozatos általános iskolások (10-14 éves kor), középiskolások (14-18 éves kor) és felnőttek (18 év felett) részére.
Értékelés
A rendezők és a szponzorok értékes díjakat ajánlottak fel, amelyeket kategóriánként 3-3 pályázónak ítél oda a zsűri. A pályázat szponzorai emellett különböző értékes különdíjakat is odaítélnek.
A zsűri által kiválasztott művekből az MTT az “Egy rég várt ünnepély” helyszínén, valamint a www.tolkien.hu-n, a magyar Tolkien közösség honlapján szervez kiállítást.
A nevezés módja
A hagyományos technikával készült rajzodat erre a címre küldd be ajánlott küldeményként: MTT rajzverseny, Magyar Tolkien Társaság, 1071 Budapest Városligeti Fasor 3. I/3. Az elektronikus formátumú rajzokat 2 MB méret alatt az mtt@razorpoint.hu e-mail címre, 2 MB méret felett pedig CD-n rögzítve a fenti postacímre lehet elküldeni, ajánlott postai küldeményként.
Ha az elsők között szeretnéd megtudni a rajzverseny eredményét, akkor 2002. december 25-től keresd fel ismét a www.tolkien.hu oldalait, ahol megtalálhatod majd a nyertesek névsorát, valamint a díjazott munkákat is.
Beküldési határidő: 2002. december 20. éjfél
A kiválasztottakat és díjazottakat 2002. december 25-ig értesítjük.
További információk: www.tolkien.hu/palyazat

A meghirdető a pályamunkák kiállítási, felhasználási, sokszorosítási jogát fenntartja, a beérkezett műveket nem küldi vissza.


Kapcsolódó adatok Linkek/fórum

[http://www.tolkien.hu/palyazat/]
A szerző más irásai
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához