LFG.HU

taverna
szab
RPG mesélőknekCimkek

Első fejezet:

2003. Április 1-től Április 15-ig
Hamarosan első éves uralkodását ünnepli a Herceg.

Hortenzia készül nagyon az alkalomra, ismét ő van megbízva az ünnepség kivitelezésére. Azonban Hortenzia egy olyan játszmában találja magát, amit egyetlen porcikája sem kíván. Összetűzésbe kerül a város két Hárpiájával, Torreádorok, akik nem nézik jó szemmel, hogy ő rendezi ezeket az eseményeket. Talán az életére is törnek…

A nem lét alapvetően nyugodt, bár egy ismert vértestvér – Sámson – torporba süllyed így a nyolcadik és kilencedik kerületben az Anarchok átveszik az irányítást. Ez nem tetszik a város Giovannijának, aki sápot húzott a két kerületből. Az Anarchok nem hajlandóak fojtatni a fizetést. Az ellentét feszül és a Giovanni nem tudja türtőztetni magát és a Herceg elíziumán diszciplínát használ. A büntetése egy héten keresztül nyilvános megalázás az elíziumban. De ki nevet a végén vajon…

Az új vértestvérek a városban hűvös fogadtatásban részesülnek. A város vértestvér száma magas a Herceg nem szívesen látja az új arcokat, pedig sokan fordulnak meg Budapesten, így a Caitiff aki eredetét jött kutatni és a Setita aki keletről tér vissza hazájába nem kap letelepedési engedélyt. Tenni kell azért ha maradni akarnak.

Az öreg Nosferatuk szintén torporba süllyednek. Csak Cápa, Katalin és az Őrző aktívak a Budapesti csatornákban. Cápára nehéz feladatok terhelődnek! Gondozni az eddig érdekeltségek valamint Katalin hamarosan elnyeri a függetlenségét, és birtok kell neki!

Bonyolódnak az események, alakulnak az erővonalak, és valaki a háttérből mindig figyel…

Második fejezet:

2003. Április 15-től Április 20-ig
Hortenzia ellen valódi merénylet esik meg. Ajándéknak álcázott bombát küldenek neki. Azonnal értesíti az Ostorozót majd az ostorozót is sikeresen kiborítja. Így nehezen fogja megtalálni a merénylőt.
A Giovanni elkapja a kitépett lelket az anarchból, aki ellen diszciplínát használt az elíziumban, így unalmas perceit azzal tölti, hogy bosszút áll az őt ért sérelmen. Viszont megzavarja nyugalmát, és a rendszeres égetéseket egy támadás, az általa őrzött Ventrue öreg testért. Egy furcsa és idegen lény próbál behatolni a Ventrue öreg kriptájába. Ki lehet ő?
Doktorúr érdeklődve figyeli az Anarchokat. Valamire készülnek. Nem is akármire, három elfeledett T38-as tankot rejtegetnek a Blaha Lujza tér Metró járatai. Az anarchok ki akarnak törni a felszínre vele és súlyos károkat okozni ha nem hagyják őket békén. Segítőjükkel is összefutnak Hortenzia és Doktor úr. Aki nem más, mint Erik az elsőszülöttjük. Ráadásul Erik mintha nem önmaga lenne. Meglepő ez egy Malkávtól?
A Setita egész könnyen tűri az Ostorozó “pátyolgatását” sőt, némi “bizalmat” fejleszt a saját irányában. Hiába! Ügyes kis kígyó. De az anyagi gondjai halmozódnak. Nehéz a kitépett gyökereket újra ültetni.
A Caitiff felajánlja szolgálatait a csepeli Malkávnak Viktornak, ám nem tudja, hogy ezzel részese lesz a Malkáv bukásának, amit saját atyja Erik kényszerít rá. De Viktorral együtt a Caitiff is a Blahára keveredik.
Cápa fáradhatatlanul dolgozik tervei megvalósításán. A dögkút, a gyermek, ápolni az érdekeltségeit, és mintha ez nem lenne elég az öregjei torporba süllyednek. És még egy csapás az Őrző nem képes képviselni a klánját az elsőszülött gyűlésen, neki kell ezt megtenni ha kell. Azon kívül az Őrző furcsa álmokról számol be neki… Amik aggasztóak, felettébb aggasztóak.
Egy új Vértestvér is belekeveredik a játszmába. Cölöp a Brujah klánja megbízásából Sámsont keresi. Egyben vagy porban. Mindegy csak derüljön ki mennyi köze, van a Brujahknak a készülődő balhéhoz. A Brujah meglepően jól taktikázik, közel férkőzik Sámson régi barátaihoz, Nosferatuhoz és a Giovannihoz.
Alig fújják ki magukat a temetőnél Cölöp, Luca és Cápa, Hortenzia már riasztja is őket a Blahához, és minő szerencse velük van az Ostorozó és a Setita is.
Drámai a fellépés, ahogy az erősebbik része a kotériának és az Ostorozó rajta üt a készülődő anarchokon. Ám a harci szerencse az anarchok oldalára borítja a mérleg nyelvét. Hamar a földre kerülnek a vértestvérek és egy anarch marad csak talpon, és a csodás élmény (karóval a szívben várni a napfelkeltét) elmarad, Hortenzia és a Setita briliáns összjátékának köszönhetően.
A harci sokk után a maskarádé befoltozása a legfontosabb. Ez elég idő lenne, hogy Erik kereket oldjon, de dr. Ármin érdekes módon megint a jó helyen van. Az elsőszülöttje kooperációra szólítja fel, de mint később kiderül Ármint nem lehet kiszámítani. A bizonyítékokat ahelyett, hogy eltüntetné beszolgáltatja a Hercegnek.
Másnap éjjel ítélethozatal az elíziumban. Nagy a felbolydulás, és mindenki elsikkad a felett, hogy ki lehet a rejtélyes támadó a temetőben… Az első hiba…

Harmadik fejezet:

2003. Április 21-től Április 22-ig
Másnap éjjel ítélethozatal az elíziumban. Az elsőszülöttek összegyűlnek, ám nem merik elítélni a város egyik legerősebb vértestvérét Eriket. A kotéria kudarcként értékeli az eseményeket. Egyedül Cápa nyer kis vigasztalást. A Herceg további támogatásáról biztosítja.
A kotéria kezd rájönni, hogy ha talpon akarnak maradni, akkor érdemes összefogni. Van egy ellenséges elsőszülöttjük, és egy ismeretlen támadójuk. Jó pár bizalmatlansági jelenetsor után, együtt kezdenek dolgozni és a Caitiff érdekes álmokról számol be nekik. Ez egy nyom, amin Hortenzia segítségével elindulhatnak.
Roppant nehezen megy az együttműködés ahányan vannak annyi felé tartanak. A Caitiff álmából arra következtetésre jutnak, hogy az ismeretlen támadó meg akar ölni egy fiatal Malkávot Tamást. Felkeresik a Malkávot és mindenképpen meg szeretnék akadályozni, hogy újabb áldozatot szedjen az ismeretlen gyilkos. Ármint ki hagyják a tervükből de ő ismét összefut Erikkel és megjelenik Tamás lakásánál.
Brujah a ház előtt összefut az ismeretlennel, aki éppen Sámson alakjában portyázik. Az ismeretlen előbb megpróbálja a Brujaht félreállítani, de miután észreveszi a kotéria többi tagját. Kereket old. A felfordulást kihasználva Erik a Malkáv elsőszülött megöli Tamást a klántársát. A kotéria kideríti ezt a tényt, de értetlenül áll az események előtt.
Erik még aznap este találkozik a Brujah elsőszülöttel. Megegyeznek, hogy Erik 15.000 egységnyi vért szállít a Brujahknak, cserébe Cölöp végez a város három vértestvérével. A Brujahk látszólag belemennek a dologba, viszont a beszélgetésnek véletlen fültanúja lesz Cápa, aki mellesleg felvételt is készít az alkuról. Ám elsiklik egy fontos momentum felett. Minek a Brujahknak ennyi vér?

Negyedik fejezet:

2003. Április 22-től Április 23-ig
Gyülekezik a kotéria az elíziumban. Egyre jobban bíznak egymásban…
A Giovanni utolsó égetésére érkezik, Cápa roppant büszke, hogy használható információt gyűjtött a, Brujahkról, ég a vágytól, hogy felhasználhassa. A Brujah elsőszülött újabb feladattal bízza meg Cölöpöt, ő megpróbál üzletet kötni Cápával, ám kemény feladatnak bizonyul tárgyalni a rutinos Nosferatuval.
Cápa teljesen felbátorodik, és megpróbálja megfélemlíteni a Brujah elsőszülöttet a hangfelvétellel, amit készített. Ám Horváth Tamás meglepően nyugodtan fogadja a Nosefartu zsarolási próbálkozását, leperegnek róla a terhelőnek nevezett bizonyítékok. Az ostor azonban csattan Cölöp hátán, aki hibás azért, hogy Cápa kihallgatta a beszélgetésüket. Az elsőszülöttje megvonja tőle bizalmát.
A Giovanni hamar legyűri az utolsó égetés fájdalmát, és úriemberként viselkedik. Tárgyalást kezdeményez a hogyan továbbról a kotériával. Úgy döntenek, még nem fedik fel a lapjaikat Erikkel kapcsolatban. Luca pedig el kezd vizsgálódni az alvilágban, és megdöbbenve veszi tudomásul, hogy a “Szemfedőt” valaki vastagítja, hogy nehezebb legyen áthatolni az alvilágba. Hatalmát kihasználva felderíti, hogy Attila a Budapest alatt fekvő matuzsálem vastagítja a szemfedőt. Azt is kideríti, hogy van egy kapu a Budapesti alvilágban ami vezet egy holt városba. Az ismeretlen valószínűleg ezt keresi.
A kotéria többi tagja eközben Székesfehérvárra utazik, hogy megtalálják a Hortenzia vérvonalába tartozó Malkávot. A Malkáv egy jós, és csak egy verset mond a kotériának:

“Tizenháromból csak 6 de ki lehet az az egy.
Mi tehetnétek? A halál keres bennetek.
Nem voltatok szentek és nem is lesztek.
Lefele tartó vérnek kellenek az erek.
Vékony patakokban csurrannak, cseppenek.
Vadászat ez? Ki a préda és ki a vad?
Új szelek fújnak a sötétségben. Újjak?
Merre tapogatnak, akik nem látták soha?
Merre nézzenek, akik nem értették soha?
Aki tudja sem értheti, hiszen nem csak ez kell neki.
Csak az ostobák, hajtják visszafele a vizet.
Az ősi erőknek parancsolni nem lehet.
Szabadulásuk elmossa az uralmat az idő felett.”

A megfejtésen rágódva visszautaznak a karakterek Budapestre, ahol a találkoznak a Giovannival. Információkat cserélnek és kitalálják, hogy a Giovanni megidézi a tegnap meghalt Malkáv Tamás szellemét. Tamás hajlandó együtt működni a partival és megígéri, hogy szerez információkat a túlvilági kapuról. Ám egyszercsak hívni kezdik őt de a Giovanni nem engedi el. Tamás azt állítja ellenállhatatlan erő vonzza őt az Őrs Vezér terére.

Harc az Örs Vezér terén:

2003 Április 23. Hajnal 4.25 perc

Ezüstharapó az Üvegjárók klánjának tagja. Beszámolója falkatársainak:

- Szörnyűséges történetről kell beszámolnom testvéreim. Féreg szolgái pusztították egymást ma hajnalban, az Örs Vezér Terén. Elementális ütközet volt. Hallgassátok történetem és halljátok miként emészti el a Földanyát a mindenütt jelenlévő rontás, a Féreg.
- Friss hajnal volt mikor sétáltam az úton az IKEA mellet. Egyszercsak éreztem, hogy valami nincs rendben. A föld háborgott a talpam alatt. Érzetem a Földanya sikolyát, ahogy a Féreg mérge folyik belé, lassan ugyan de akkor is egy újabb része pusztul el.
- Körbekémleltem, de nem láttam semmit. Ám két autó dübörgött be a parkolóba. A Féreg szolgái ültek benne. Kiugráltak sebesen és én jobbnak láttam, ha a Szellemvilágba menekülök. Talán ha velem lettél volna hatalmas harcosunk Leventin akkor, szembeszállhattunk volna velünk. Vagy ha akár négyen-öten lettünk volna. De sajnos csak én, a gyenge bárd voltam ott. Ezért csak a mese a mai hajnalon és nem a extázissal átitatott győzelmi tánc.
- A Féreg szolgái felhatoltak az IKEA tetejére és brutális harcba kezdtek a már ott tartózkodóval, ki a szellemvilágban valóságos óriásnak tetszett. Úgy taposta volna el egyenként a Féreg szolgáit, hogy azoknak szemvillanásnyi idejük se lett volna menekülni. De számban voltak erősek az ellenfelei. Azonnal támadták. A semmiből tűntek elő a háta mögül. Egy erős harcosuk akkora csapásokat mért rá, hogy az én csontom ropogott belé. A másik villámként cikázott körülötte. Valamelyikük egy tetőről osztotta rá a halált egy halandó szerkezetből. De az Asztrál világon már gyűltek az erők a magányos harcos körül. Védelmet idézet magára. Nagy erejű mágiát használt. Az Asztrál égboltot hatalmas villámok ragyogták be. Úgy látszott győzedelmeskedni fog.
- Figyelmemet elvonta egy magányos lény a parkolóban. Egyedül ült a kocsiban. Láttam az auráján, hogy vértestvér. Magányos féreg, könnyű préda, gondoltam. De második pillantásra észrevettem az őrületet a szemeiben. Mérhetetlen őrület. Nem mertem őt se megtámadni, bár már szinte éreztem a puha húsának ízét a fogaim közt. Gyávaságomnak erőt adott a félelem, hogy megfertőződhetek a féreg szagával, és akkor most ahelyett, hogy a történetem hallgatnátok, rövid úton végeznétek velem.
- Odafenn a csata viszont új fordulatot vett. Megjelent egy gyenge vértestvér melyet még én is úgy roppantanék el mint a száraz gallyat. De hihetetlen erőknek parancsolt. Lenyúlt az alvilágba és borzalmas erejű rontást olvasott ellenfelükre. A rontása kiszivárgott az auráján és megfertőzte az egész környéket. Az Asztrál világban lángra kaptak, majd el is hamvadtak az élők. Könnyek szöktek a szememben az értelmetlen pusztulásuk láttán! Azt kívántam bár erősebb lennék, bár elpusztíthatnám a Féreg összes szolgáját, hogy ne lássam, ahogy a Földanya sikoltva tiltakozik a pusztulás ellen.
- A magányos harcos azonnal válaszolt, tüzet idézet a másik varázslóra de az elkerülte és megtámadta a lelkét. Éles villanásban szakadt el a lélek a testből, ahogy kiparancsolta belőle. Láttam ez a vége a harcnak és kiléptem a Szellemvilágból.
- A Halandó síkon óriásinak tetszett a pusztulás. Az épületek lángoltak. A halandók kissé későn kapcsolva vijjogva érkeztek járműveiken de már csak a pusztulást vehették számba. A Féreg szolgái elmenekültek. Én is jobbnak láttam távozni. Azonnal ide siettem, hogy történetem elmondjam. Lássátok hát, hogy nincs béke ezen a földön. Harcolnunk kell mert minden éjjel mikor a Féreg szolgái kikelnek a holtak közül, mérgezik körülöttünk a földet, a vizet és a levegőt. El kell pusztítanunk őket, mert ezt kívánja a Földanya. Ez a mi küldetésünk. Ez mi feladatunk. És ha kell ez lesz a mi végzetünk is!

Ötödik fejezet:

2003. Április 23-től Április 24-ig
A harc után a kotéria elégedett. Legyűrték a titokzatos ellenfelet, és foglyul ejtették. A vallatás várat magára mert, félő, hogy ha lekarózott vámpírból kihúzzák a karót, kárt tehet valakiben. Ezért a Giovanni védő kört épít a házában, hogy kitépje az ismeretlen vámpírból a lelket majd úgy próbálja vallomásra bírni.

Össze is gyűlik a kotéria a Giovanni házában. Elkezdődik a szertartás de kicsúszik az irányítás Luca kezéből. Egy átjáró nyílik a túlvilágra melyből egy rég elfeledett ám annál bosszúszomjasabb lény ront a Giovannira. A kotéria megvédi a Giovannit de a zűrzavart kihasználva az ismeretlen vámpír szellem elszabadul és mágiáját felhasználva felgyújtja a Giovanni házát. Luca utolsó erejével még megfékezi a szellemet de uralma alá hajtani nem tudja. Dr. Ármin eközben elpusztítja az ismeretlen vértestvér testét.

Cápa segítségül hívja a Tremereket, akik segítenek végül Luca-nak bebörtönözni a szellemet. A vallatás folyamán sikerül kihúzni a szellemből, hogy ő tulajonképpen egy Baali, aki a Manus Nigrum szektának tagja, és azt az átjárót keresi Budapest alatt, amin átjuthatna az Szellemi síkra, és ott bebocsátást nyerhetne a Szellemi síkon még mindig létező Első Városba.
A kotéria nem sokat tud kezdeni az információval. Még elmennek beszélni Attilával a város alatt fekvő matuzsálemmel, aki egy kicsit kiegészíti az információikat.
Aztán egy kicsit megnyugodnak… Egy időre …

Vége az első Epizódnak.


Mesélőknek:

Ha szeretnéd a fenn található kis sztorikát belevenni a krónikádba, olvasd el a Mesélők könyvéből a hetedik fejezetet, ott találhatsz leírást a Manus Nigrumról.
A misztikus matuzsálem, jelen esetben Attila, a Malkáv elsőszülöttet befolyásolja úgy, hogy pusztítson el mindenkit, akinek sejtése van az ő hol létéről. A kotériát pedig arra felé terelgeti, hogy próbálják meg elpusztítani az ismeretlen behatolót. Az Elsőszülött egy tápos vámpír legyen, akivel a város többi öregje nem szívesen rúgja össze a port így megakadályozhatod, hogy a kotéria feldobva az első szülöttet magára maradjon. Ha ez mégis sikerül, (nálam majdnem összejött) akkor a kotéria magára vessen, az öregek csatájában ne hagyd, hogy érintetlenül maradjanak. Amit kifőztek egyék meg.
Az új vértestvér, és az elsőszülött is ismerje a Fátyol diszciplína Ezernyi Álarc képességét, és használják bőven. Ha még nagyobb kavarást akarsz, használhatják a Fátyol kilencedik szintjénél található képességet, a Névalkotást is. Persze nem kell, hogy ekkora generációjuk legyen, hogy tudjanak használni egy kilencedik szintű diszciplínát, egyszerűen használják és kész. Ez a mesélő szabadsága. és öröme is egyben. A játékosok megkukulnak mire egy ilyen erős diszciplínára szert tehetnek. ;)

Nagyából ennyi, ha véleményed vagy tanácsod, vagy kérdésed van, várom szívesen a csab19@freemail.hu-ra.
A leírásban szereplő Játékosok leírását megtalálhatod a
http://web.interware.hu/ottokar/maskarade/budapest2/index.html címen.


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához