LFG.HU

HammerTimeCafe
Demirah
ismertetőCimkek

Miután az invázió megindult, majd Phyrexia rátelepedett Dominariára, már várható volt, hogy előbb-utóbb eljön az apokalipszis. Nem kellett rá sokat várnunk – végül lezárul a Magic történetének talán eddigi legvérengzőbb sorozata is.

Az előző részben valahol ott hagytuk abba a vér és bélontást, hogy Síkjáró Urza és az ő legtökéletesebb teremtménye, Gerrard, Yawgmoth csalárdsága folytán fogságba esik. Igen ám, de társaik a Weatherlight fedélzetén erről mit sem tudnak, így keresésükre és megmentésükre indulnak az Urborg sziget legmélyebb kráterében testet öltött Erődbe. Eközben odabent Yawgmoth ráveszi a két viharvert hőst, hogy mérjék össze a tudásukat egy (vagy kettő) élethalál-harc keretében.

Szó szót követ, majd pár oldallal és pár millió hullával később Phyrexia ura rájön, hogy ez az egész úgy ahogy van nem stimmel. Okádhat ő Dominariára akármekkora sereget, a maroknyi lelkes védő mindjüket rövid úton kibelezi, ráadásul néhány nyomorult, végletekig pofátlan síkjáró nem átallja eközben magát Phyrexiát is hazavágni. Így, mivel Yawgmoth alapos és nagy munkabírású istenség, úgy dönt személyesen is beszáll az öldöklésbe. És ez már tényleg Apokalipszis. Az egyszerű halandók még egyszerűbb gyilkolása helyett magát a bolygót túrja fel és semmisíti meg a sötét fekete felhő képében felbukkanó iszonyat, mely előzetes kalkulációk szerint 24 óra alatt beteríti az egész planétát, elpusztít és a halál dicsőségében részesít minden élőt és már amúgy is holtat, hacsak…

Az Invázió-ciklus záró regénye alighanem rászolgál a címére, mert ami lapjain történik, az tényleg felér egy világégéssel. Pusztulnak Dominaria és Phyrexia összes teremtményei, sőt pusztul mind a két világ is, a hősök, a névtelenek és az istenek – egyszóval mindenki. Személy szerint én azért örülök, hogy a ciklus csak három kötetes volt, mert sokkal többet már nem biztos, hogy el tudtam volna olvasni belőle (hiába, a heroikus fantasyt is meg lehet unni egy idő után).
Mivel ez már (valljuk meg: jogosan) állandó beszédtéma a DV könyveknél – statisztikát ugyan nem csináltam, de helyesírási hibát nem találtam a könyvben, tördelési bakik viszont akadnak benne, ám jóval kisebb számban mint mondjuk például az utolsó Elminsterben.

Demirah
DOMINIUM


A szerző más irásai
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához