LFG.HU

lethys
novellaCimkek

Eljött hát a nap. Itt állunk e mezőn, melyen oly sokunk sorsa fog örökre megpecsételődni. Maga Danath is reánk mosolygott, Napunk magasztos istene, elűzve maga elől a rakoncátlan bárányfelhőket. Előbb jöttünk, mint az ellen, jobbak az esélyeink. Lassan sátrat bont, s ébred a sereg. Dicső vezéreink már kezdik felállítani csapatainkat.
Én már hajnal óta fenn vagyok és készülök, hogy beteljesíthessem azt a szerepet, mi a Nagy Könyvben számomra írva vagyon. Weilan Eliír nagyúr lovagja vagyok, első harcosai közt. Ha a szerencsénk kedvez, elsőként nézhetünk szembe az ádáz Lord Tremor seregeivel. Herias, harcosok ura adja nekünk, hogy itt vesszen e gonosz nagyúr, kit a sötét mágia is támogat hithű papjaink, s bölcs mágusaink ellen.
Megindulok hát szemlére. Már mindenki kész. Íjászaink készítik kurta kardjaikat és tőreiket, s ne feledjük legfőbb fegyverüket, az íjat. Mondják a legjobbak az egész Birodalomban, Seyson népe fejlesztette ki és készíti őket. Uruk türkiz zászlaja alatt gyülekeznek eme sasszemű harcosok. Indulnak a domboldalakra.

Vezérük nem más, mint az Ezüstszemű Fidera. Magas, könnyed alak, szinte lebeg a föld fölött. Ősz haját szoros varkocsba fogva viseli, teszi ezt már, mióta pár nappal ezelőtt elveszítette hőn szeretett feleségét. Arca csupa lágy vonás, szeme ezüst ragyogása már messzire kitűnik. Oldalán két rövidkard, az Ikrek, maguk is ezer legenda keltői. Hátán a méltán rettegett Sólyom, minden íjak királya, mondják, sosem téveszt célt vele.
– Üdvözlet jó uram!
– Üdvözletem, látom Eliír csapatába, tartozol.
– Igen uram.
– Jó csatát kívánok, de légy óvatos, nagy szokott ilyenkor lenni a kavarodás, főleg ott, ahol te leszel.
– Köszönöm uram, majd ügyelek.
Léptetek tovább paripámon, Jégviharon. E mén, bár csak pár napja csapódott hozzám, biztos vagyok benne, hogy úgy fog viselkedni, mint azt a Nagy Könyv megkívánja, s hozzásegít sorsom beteljesítéséhez. Évek óta erre a csatára készülök. Látom, már vontatják fel a harci szekereket is, bennük a trivoli portyázók. Bár nekem kissé szedett-vedett banda, lehet látni, hogy nincs sok tapasztalatuk.

A távolban kiveszem Fredull, a Pusztító alakját is. Hatalmas nap barnította alak, az agthai barbár nép vezére. Csupasz testét csak egy ágyékkötő fedi. Egy igazi óriás, teste csupa izom. Bár igaz, a páncél és a pallos is igényli a jó fizikumot, de ezek az izomkötegek még legjobb lovagjainknak is becsületére válnának. Hátán retteget kardja, a Tomboló. Egy óriási fattyúkard, kaotikus ábrákkal ellátva, mondják, egyszer egy egész századnyi khrenni Vágtázót állított meg velük.
– Reggelt!- kiáltom neki.
– Reggelt neked is kölyök!- szól vissza morajló hangján.
– Ugye hullani fog az ellen?
– A vérükkel festem be a földet, ha kell.

Érzi testem minden porcikája, minden úgy fog zajlani, mint az írva vagyon, egyszerűen tökéletes lesz. Ahogy tovább lovaglok, megpillantok pár papot és mágust. Épp a Mesterek ösztönzik a novíciákat és adeptusokat.
– Szóljanak azok az igék, miféle isten fogja meghallani azt a suttogást, amit ti itt előadtok, csatába készültök, hangosabban, lássam a hit lángjait felizzani körülöttetek!- szólja zengzetes hangján a Mennyei Apátság kirendeltje Undel de Quirra atya.
Magas alak, rajta rendjének palástja, ezüst, arany és bíbor színekben díszeleg. Sűrű fekete szakálla csak még tekintélyesebbé teszi, szeméből árad a fanatizmus. Nyakában szent jelképe a Hét Szentség Körei.
– Jó reggelt!
– Jó reggelt, ej ezek is olyanok, mint a döglött halak, mi lesz ebből!- mondja, de a mondat végén már nem is igazán figyel rám, újra a novíciákat ösztönzi.
Alig pár tíz méterrel hátrébb kiveszem a mágusok alakját. Látom, hogy a nagymester, Ősz Vindarro épp egy alacsonyabb körösnek ad ki utasításokat. Vindarro szürke varázslóruhát visel, hosszú ősz szakálla, és haja egybe folyik. Mozdulatai eléggé dühösek, ahogy közeledek, rájövök, a hangja is.
– Mi az, hogy nincs meg, kerítsd elő, vagy már pakolhatsz is és indulhatsz haza! A kénköves Pokolba, addig el nem kezdjük a csatát, míg elő nem keríti valaki. Most pedig mozgás, mozgás a másik sereg mindjárt itt lesz. Ki halott már ilyet egy Főmágus a varázslóbotja nélkül, ez fölháborító!

Gondoltam inkább nem köszönök rá, hallottam már olyat, hogy valaki rossz időben zavarta, és nagyon nem örült hibája végeredményének. Hiába furcsa ez a mágiahasználó népség.
A seregünk élén megpillantom az uramat, Eliír nagyurat. Odavágtatok hozzá.
– Tiszteletem Eliír nagyúr!
– Sz…- torokköszörülés – Üdvöz légy Nevill lovag!- köszönt vissza. Mellette zászlóvivője, ki királykék-bíbor lobogónkat tartja, rajta a lovagrendünk szent címerállata az arany sárkány. Ő maga egy ében paripán ül, csodálatosan felpáncélozva. Oldalán a Weilanok Dühe. Családjának, s rendünknek szent fegyvere. Ékszerberakásos pazar mestermű, mely vajként szeli az ellen húsát-csontját. Útját páncél nem állhatja. A testén lévő páncélon a napfény ezer szilánkra törik, csak még delejesebbé téve e délceg dalia megjelenését. Árad belőle az igazi vezérek lehengerlő karizmája.
– Már alig várom, hogy elkezdődjön.
– Csak nyugalom fiam.
– Olyan régóta készülök erre a napra, remélem minden úgy fog zajlani, mint ahogy el van tervezve.
– Biztosíthatlak, így lesz. De most már maradj mellettem, bármelyik pillanatban kezdődhet a csata.

Nem hagytam el Eliírt egy pillanatra sem. Csapataink lassan felálltak, minden késze állt az ütközetre. És megjelentek sötét ellenfeleink. Élükön Lord Tremor, a Könyörtelen. Messziről hirdette már urát a fekete lobogó, melyen félelmetes vörös sárkány terpeszkedett. Csapatai maguk voltak a teremtés megcsúfolói, orkok, mindenféle bestiák, gonosz démon lovagok, sötét papok és fekete mágusok. Farkasszemet nézett végre egymással a két had.
A levegő forrt. Szinte észrevehető volt a feszültség, ami bármelyik pillanatban robbanni fog. Itt az idő, végre megmérkőznek Jó és Rossz erői, Fény és Sötétség összecsapnak. Mindannyiunk végzete beteljesedik, minden a Nagy Könyv szerint fog zajlani, hibátlanul. Érzem, nem, tudom sok éves munkám gyümölcsét végre, learathatom. Ez lesz a legnagyobb csata, amit a történelem valaha látott. És ekkor eldördülnek azok a szavak, amiket mindannyian vártunk:
- Csata jelenet, első negyed. Felvétel indul!!!
Minden a forgatókönyv szerint fog menni, végre Sztár leszek!

Köszönöm az ihletet Let’s go -nak.


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához