LFG.HU

kisqqcs
hírekCimkek

-       Ms. Mills, behatolót érzékeltek az egyik külső szerverünkön. A hacker három jelenlétgátló programunkon áttört, de a negyedik kifogott rajta.
-       Melyik jegeket semlegesítette?
-       Az elemzők szerint a Jégfal áttöréséhez egy Rozsdáló nevű programot használt, majd az Enigma külső fejlesztésű jegünket egy, az alvilági körökben Gordiuszi Penge néven ismert kódtörő program bénította le.

netrunner1
-       Gordiuszi Penge? Akkor ez McCaffrey lesz! Árnyékjég volt a szerveren?

netrunner2

 -       Természetesen, asszonyom, és bemértük az elkövető pontos tartózkodási helyét.
 -       Remek, azonnal küldjenek ki egy osztagot és hozzák be! Élve vagy holtan, nem számít.

 -       Ms. Mills, megérkezett a jelentés a kiküldött csapattól. A megadott helyszínen csak egy idős hölgyet találtak, akinek még trideó-megjelenítője sincs, nemhogy olyan hardvere, amivel Jelenlétgátló Programokat lehetne törni. Az elemzők szerint McCaffrey valamilyen félrevezető eszközt használt. Ráadásul a szerveren található kormányzati szerződések megjelentek egy hackerek által használt weboldalon.netrunner3

    -       Azonnal töröljék az oldalt! Sürgősen frissítsék a jegeket a szervereken! Ami pedig McCaffrey-t illeti, holtan akarom látni. Találják meg és robbantsák rá a az egész tömböt, ha az kell.

     netrunner4

Nem ez az első kedvcsináló az Android Netrunner kártyajátékhoz, de mivel januártól teljesen új liga-rendszer indult Magyarországon, ezért úgy vélem, nem ártana egy újabb cikk, hátha sikerül új játékosokat toborozni.

Az Android Netrunner, egy kétszemélyes, asszimetrikus kártyajáték. Az egyik játékos egy megacéget irányít, melynek célja a pénzszerzés mindenáron, mindegy kiken kell átgázolnia. Ellenfele pedig egy hackert alakít, a runnert, aki le akarja leplezni a cég üzelmeit. A cég különböző jegekkel próbálja megvédeni a szervereit, illetve csapdába csalni a runnert. Utóbbi közben programokat telepít, amelyekkel áttörheti a jegeket, különböző alvilági kapcsolatokat vet be, hogy pénzhez, programokhoz vagy akár illegális szerekhez jusson, melyek segítik. Az egész egy macska-egér játék, ahol csak a végén derül ki, hogy kinek sikerül túljárnia a másik eszén.

Miért érdemesebb ezzel játszani, mint mondjuk más kártyajátékkal? Először is a Netrunner egy Living Card Game, ami azt jelenti, hogy minden hónapban egy kiegészítő datapakk jelenik meg, melyben minden lapból három példányt találunk. Éppen ennyi a maximuma annak, amit egy pakliba be lehet tenni. Ezenkívül félévente adják ki a deluxe kiegészítőket, amelyek egy cég és egy runner frakciónak adnak plusz lapokat. A játékot lehet az alapjáték javasolt pakli összeállításaival is játszani, de akkor válik igazán izgalmassá, amikor saját magad építed meg a paklijaidat.

Jó, jó, de ez mennyibe kerül? Ha találsz magadnak egy társat, akkor már az alapjátékban található 3 runner és 4 cég is több óra mókát biztosít. Ugyanakkor, ha szeretnél versenyekre járni, akkor egy kicsit mélyebben kell a zsebbe nyúlni. 2 alapjáték, néhány data pakk, illetve a deluxe kiegek jó kiindulási pontot adnak, de sok függ attól, hogy melyik frakció jön be. Nem kell az összes lap ahhoz, hogy jó paklit állíts össze. Arról nem is beszélve, hogy az itthoni Netrunner játékosok szívesen adnak kölcsön egy-két lapot egy-egy verseny erejéig, ha éppen azok hiányoznak, hogy a pakli versenyképes legyen.

Nincs valami módja, hogy kipróbáljad a játékot anélkül, hogy egy rakás pénzt belefektetnél? Főleg a Budapest környékiek biztosan találnak egy-két önkéntest, aki bevezeti őket a játék rejtelmeibe, de a szegedi, illetve békéscsabai játékosok is aktívak. A fórumokon szintén érdemes kérdezni, jó eséllyel akad partner. A másik lehetőség az online játék az OCTGN platformon. Itt is szívesen segítek bármilyen játékkal most ismerkedőnek. Küldjetek privátot és lebeszélünk egy időpontot!

Röviden: ha vonz egy kicsit a cyberpunk világa, szereted William Gibsont, a Shadowrun dekásait, illetve bármilyen megacég kontra hekker párbajokat, akkor adj egy esélyt a Netrunnernek. Találkozzunk a kártyaasztalnál!

 


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához