LFG.HU

CikkBot
hírekCimkek

Azt már tavaly december óta tudni lehetett, hogy az utolsó Arkham játék egy előzmény-képregényt kap, ennek a történetét Pete J. Tomasi jegyzi, a borítóját pedig Dan Panosion-nak, míg a rajzokat Viktor Bogdanovic-nak és Art Thibert-nek köszönhetjük.

A négy részből álló, február 24-én debütáló képregényen kívül viszont egy – a játék történetét feldolgozó – regény is készült, ami a tervek szerint az Arkham Knight-tal egyidőben jelenik majd meg. A könyv szerzője nem más, mint a számos rangos kitüntetéssel jutalmazott író, Marv Wolfman, aki egy (azóta már törölt) Facebook-üzenetében közölte rajongóival a hírt.

Wolfman a képregényes szakma egyik nehézsúlyú veteránja, akinek az első, DC Comics által kiadott munkája 1968-ban jelent meg. Az író, mielőtt rajzolt történetekkel foglalkozott volna, fanzint készített, amiben például publikálási lehetőséget biztosított az akkor még csak tizennyolc éves Stephen Kingnek is.
Wolfman a horrortól később sem tudott elszakadni, egyik legismertebb munkája a hetven számot megélt „The Tomb of Dracula” képregénysorozat, aminek tízedik részében először bukkan fel a később nagy népszerűségre szert tevő Penge.BATMAN-ARKHAM-KNIGHT-02

 


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához