LFG.HU

Thirlen
vegyesCimkek

Thirlen - Shadowrun  logó[Előző rész]

V. Játékalkalom

A mese az előzőhöz képest másnap kezdődik, a főnök és a dekásuk még illegalitásban (a kérdéses játékos pedig külföldön). Kezdésként a törpe rigó kicsit csiszolgat a karakterén (akinek ez ugyan csak a második játékalkalma, de már legalább az ötödik nevénél tart), elmagyarázom neki, hogy a „Hazai pálya” előnyt nem veheti fel Elektronika képzettségre, mivel egy adott FÖLDRAJZI területre vonatkozik. Megbeszéljük, hogy a karakterének a géniuszi 7-es intelligencia talán egy leheletnyit túlzás, a többi játékos elszörnyedt képét látva végül kegyesen leveszi 6-osra. Figyelmeztetem, hogy a felszerelése kb. három hátizsáknyi, lehetnek gondok a cipelésével. Azt pedig nem engedem meg, hogy a bakancsa +1/+1-es páncélzatot adjon. Hosszas vita arról, miszerint azt sem engedem, hogy ő legyen a világ legmagasabb törpéje, aki annyira magas, hogy már ember, csak megkapja a törpe bónuszait és nem kell +10%-ot fizetni az átméretezett felszerelési tárgyakért. Végül kiegyezünk 140cm-ben (az átlag törpe 120).

Próbálnak beszerezni pár jelzés nélküli páncéldzsekit, de ez némi időbe kerül, legközelebb másnapra tudnak nekik hozni. A törpének a másik rigó hitelez ehhez pénzt. Közben gondolkodnak olyanokon, hogy késsel kivágják a dzsekik hátáról a bandajelzést (de megállapítják, hogy ezért a főnök kiherélné őket). Felmerül még a könnyen eltávolítható, tépőzáras bandajelzés ötlete is, de egyelőre elvetik.
Délelőtt a bandacsaj kap egy üzenetet, hogy legyen szíves valamikor befáradni a közigazgatási hivatalba. Kicsit aggódva be is megy, ahol egy tökéletesen jellegtelen, nehezen megjegyezhető céges páros fogadja, akik egy fehér zaj generátor társaságában elmondják, hogy ugye közelít a választás, minden szavazat számít, kicsit meg tudják gyorsítani a RASZ-igénylési folyamatot, ha történetesen az általuk preferált jelöltre szavaz… Gondolkodás nélkül eladja a szavazatát, már csak azért is, mert ez azt jelenti, hogy hamarabb visszakaphatja lefoglalt kocsiját.
Hat felé felhívja őket a banda rejtőzködő vezére, aki szól nekik, hogy az élet nem állt meg, lenne egy elvégzendő munka. A legutóbb az ork kardjára ácsingózó Ms. Johnsonnal kellene találkozni, aki úgy tűnik, annyira le volt nyűgözve a tevékenységüktől, hogy újra meg akarja bízni őket. A jelek szerint nem olvas újságot. Csak annyit tud még mondani, hogy pontban este nyolcra kell a legutóbbi helyre menni, a fizetség várhatóan 10K lesz, és valami autólopásról lenne szó, ami nekik pont profilba vág.

Két órájuk van, de nem nagyon akcióznak. Az odaúton megpróbálja megállítani a kocsijukat egy vörös szakállú troll, de nem állnak meg, az csak ordítani tud utánuk, hogy megjegyezte őket. Odaérve némi vita után a törpe a kocsiban marad, gyanakodva figyel a drónjával pár utcával arrébb egy parafa kalapot viselő elfet, aki láthatólag egy sarokhoz beszél.
Bent rövid úton megtudják, hogy a holnapi nap folyamán a puyallupi 2. számú körzet rendőrőrséről elindul egy hullaszállító, amely tartalmának nem szabad megérkeznie rendeltetési helyére, egy tacomai hullaházba, ahol a boncolást végeznék (Tacomában mint megtudtam, jelenleg két hullaház van. Még hogy az ember nem tanul semmit a szerepjátékokból!). Kapnak képet mindkét épületről, és pontos térképet a feltételezett útvonalról (Powered by Google Maps). A bandacsaj elköszön és gyorsan kiterel mindenkit, amikor jó érzékkel megérzi, hogy jönnek a hülye kérdések, úgyhogy ezek nagyját megúszom.
Hazafelé némi idővesztés egy lassú Aztechnologys áruszállítónak köszönhetően, de semmi komoly.

Shadowrun Thirlen Útvonal

Az útvonal

Itt hosszas-hosszas tervezgetés következett, IRL három óra, a játék valóságában valamivel több. Némi fennakadás, mert a dekásuk eltávon van, a maradék számítógép pedig még teknőcnek is csak jóindulattal nevezhető („Ne szívass, ezen tanultam programozni!”, „Annyira öreg nem vagy!”), de a bandacsaj az egyik dekás kapcsolatán keresztül szerez némi plusz infót (pl. feltételezhető indulási időpont stb.). Megállapítják, hogy a tervezett útvonal a folyó mentén áthalad az Asphalt Devils országúti banda által többé-kevésbé birtokolt területen, majd a Reality Hackers által névlegesen uralton (akik valószínűleg letojják, mi történik a főúton, amíg nem robbantják föl valamelyikük nagyiját), és végül nagyjából a Forever Tacoma banda szélesebb határmezsgyéjén ér véget. Úgy döntenek, hogy mivel a rendőrőrshöz túl közel nem akarnak akciózni, a legjobb lesz a nagyjából közömbös Reality Hackers területén tevékenykedni. Bár lelkesen mutogatom a térképen, nem esik le neki, hogy a jelzett területtől délre Puyallup belvárosa található, amely céges környékként némiképp jobb biztonsággal rendelkezik…
Némi gondolkodás, hogy az autós ismereteik alapján egy ilyen jellegű hullaszállító mennyire páncélozott. Elmondom nekik, hogy jellemzően egy kisebb hűtőkamra van beleépítve hátulra, de minden egyéb egyedi. Amikor a járműtípus gyenge pontjairól kérdeznek, csak annyit mondok: „Kicsit farnehéz”.
Az ötletelés közben gőzerővel folyik. Pl.: elintézni/megverni/megfélemlíteni/lefizetni a sofőrt, hogy másnap ne menjen be dolgozni, és az egyik rigó veszi fel helyette a munkát. Azt, hogy a szociális képzettségekkel jócskán ellátott bandacsaj menjen sofőrködni, elvetik, mert hátha rigóvezérléses járműről van szó (válasza: „Én nem a fejembe szeretem dugdosni a dolgokat!”).
Sokáig nem tudják eldönteni, hogy felrobbantsák-e az autót, vagy ellopják. Rendelnek némi robbanóanyagot (egy rossz dobásnak és a záros határidőnek köszönhetően csak némi közveszélyes hagyományosat, amely detonátorának lényegét egy tojásfőző óra adja), de elfelejtenek elmenni érte.
Felmerül, hogy lemészárolják a francba az egész rendőrőrsöt és porig égetik az épületet (már komolyan vártam az ötletet, fejemben a Terminátor 1. megfelelő képsorai peregtek), de végül elvetik. Nem teszek fel kérdéseket.
Azért szólok nekik, hogy a lopott DocWagon hullaszállítóknak meglehetősen korlátozott a piaca.
Az ötletelés megállíthatatlanul dübörög. A kedvencem: „Felhívom Lord Torgót (a plexum talán legvérszomjasabb, csak trollokat magában foglaló bandájának a feje), aki régi haverom, és megkérem, hogy jöjjön el hozzánk segíteni a TERVEZÉSBEN!” Kicsit lehalok. Mivel szerencsétlen módon pont annak a karakternek van Józan ész előnye, felhívom a figyelmét, hogy Lord Torgó nem túl erős a tervezésben… Ha rájuk lenne bízva, kimenne negyven troll, kitépnék a sofőrt, és MEGENNÉK A KOCSIT. Előtte esetleg kabriót csinálnának belőle a Wallacher harci fejsze nevű konzervnyitó célszerszámmal.
Az ötletelés folyik tovább. Pl.: elmennek, összeszednek egy furgonnyi temetőlidércet(!), majd odaviszik őket, és közlik a hullaszállítóra, hogy valójában All You Can Eat büfé. Vagy fölvetődik, hogy egyszerűen fölbérelnek egy bandát, hogy az tüntesse el a hullaszállítót. Kisebb törést okoz bennük, amikor rádöbbennek, hogy ŐK az a banda.
Végül több mint három óra után megunom a terveiket (az egyik karakter IC már rég elment aludni), és közöm velük, hogy hajnali egy felé észrevétlenül bealszanak, reggel kilenckor ébrednek. Kis vita arról, hogy „de én még beállítottam egy ébresztőt, mielőtt bealudtam”, de nem engedek. A korábban lelépő karakter kipihenve, lezuhanyozva várja őket.

Shadowrun Thirlen Puyallup rendőrség

A kiindulópont: Puyallup 2. számú rendőrőrs

Autóba pattannak, a bandacsaj kivételével, aki közli, hogy el akar menni az autóját átvenni, és titokban közli velem, hogy a kérdéses időben ő a Lone Starnál akar átvételi papírokat töltögetni a minél jobb alibi érdekében. A többiek jóval a tervezett idő előtt a rendőrörshöz mennek, viszik Zúzót, az alkoholista ork bandatagot is (NJK). Leírom nekik, hogy az égen sötét felhők úsznak, hatalmas vihar várható. Az odaúton a rigó kihagy egy pár pillanatra, amíg azt képzeli, hogy hatalmas labdákon egyensúlyozó elefántokat egzecíroztat (aminek az okára idővel fény fog derülni), de némi megdöbbenésen kívül semmi következménye.
Keresnek egy parkolóhelyet, de megállapítják, hogy ha egy lecsúszott kertvárosi övezetben egy fekete dzsip megáll az utcasarkon várakozni, akkor mindenki azt fogja várni, hogy előbb-utóbb fekete öltönyös úriemberek másznak ki belőle, akik néha a mandzsettájukba motyognak. Kicsit gyanús. Végül beállnak egy parkolóba, és a drónon keresztül figyelik az örsöt. Egy idő után garantáltan senki sem figyeli őket, mert hatalmas vihar tör ki, zuhog az eső, csapkodnak a villámok, pár tíz méteres a látótáv. Szorgosan dobatom a rigóval a próbákat a drón levegőben tartására.
Végül 10.40-kor meglátnak egy a leírásnak nagyjából megfelelő, fehér DocWagon jelzéses furgont kihajtani és megindulni a főút felé. Követik. Nem nagyon merül fel bennük, hogy ez esetleg nem az (egyébként de). Ismét csak nem teszek fel kérdéseket.

Hosszasan követik, amikor leelőzik (nem teljesen értem ugyan, miért, de lásd kérdések…), a nem sötétített üvegen keresztül futólag látják, hogy egy humán férfi vezeti. A robot-rigó közben infravörösben megtekinti a sofőrt, de a hátsó részbe nem lát be. Emiatt némileg aggódik, nem hívom fel a figyelmét arra, hogy talán azért mert az egy rohadt nagy, vastag falu HŰTŐKAMRA.
Megpróbálja megtalálni a frekvenciát, amelyen a furgon forgalmaz, de nem jár sikerrel (nem kis mértékben annak köszönhetően, hogy az éppen nem teszi). Kisebb vita arról, hogy szerinte a rádiózavarás kúp alakban működik, így csak a furgont fogja zavarni, de végül a többség meggyőzi, hogy ez 360 fokban hat.
Kinéznek a térképen egy jónak tűnő helyet az előre megbeszélt környéken, majd a sámán megidéz egy szélszellemet, ami a célpont furgon sebességét a harmadára csökkenti. Az hamarosan félre is áll a leállósávba, a szokatlan erősségű szembeszélen csodálkozva, ami csak az ő kocsiját éri.
A party járműrigója ráébred, hogy több száz méterre megelőzték a félreállt célpontot (a kommunikáció és az időzítés ugyebár még mindig nem erősségük), így ő is félreáll a leállósávba és elkezd visszafelé tolatni. Közben a robot-rigó úgy dönt, hogy megoldja az egész ügyet. A drónjával – amelyik egy kiszuperált Lone Star Strato-9, géppuska nélkül – leereszkedik a furgon elé (dobások a viharos szél miatt), bekapcsolja rajta a reflektort, és a hangosbeszélőn keresztül felszólítja: „Itt a Lone Star! Hagyja el a járművet és feltett kézzel…” A többi játékos értetlenül néz, hogy “ezt most miééért”? Azért esélyt adok: a Lone Star megbízásából tevékenykedő sofőr dob egy Akaraterő (3) próbát a törpe Megfélemlítése (levezetett) ellen. Nem veszi be. Leírom a törpének, hogy a sofőr vadul telefonál.

Shadowrun Thirlen Tacoma hullaház

A végállomás: Tacoma hullaház

A járműrigó elküldi Zúzót, hogy az szedje ki a sofőrt a hullaszállítóból. Mialatt az arrafelé tart, a törpe is elindul hátrafelé – a drónját pedig közben elfújja a fenébe a szél, a robotpilóta nem egy Richthofen Báró.
A látási viszonyok nagyon rosszak a zuhogó esőnek köszönhetően. Lövést hallanak, majd ajtócsapódást, Zúzó pedig futva jön vissza (a sofőr leadott egy figyelmeztető lövést az orkra majd az anyósülés felőli ajtón keresztül kiszállt és elfutott). A törpe beleereszt Ingramjából két rövid sorozatot a furgonba. A természetes hőlátásának köszönhetően az eső nem zavarja, de a legnagyobb hőfolt, amit lát maga előtt a motor.
Zúzó feltépi a dzsip ajtaját és beordít, hogy a sofőr lelépett. A járműrigó magához veszi sörétes puskáját és elektronikai szerszámkészletét és elindul hátra Zúzóval, aki egy kanna benzint visz. Megállapítják, hogy a másik autó hátsó tere zárva van, ezért beülnek előre, ahová az imént távozott szélvédőn keresztül bever az eső. A törpe visszaül a dzsipjükbe, becsatlakozik, elindul vele és közben visszaszerzi az uralmat elsodródott drónja fölött is.

A másik járműben ülők közben szembesülnek egy igen komoly hiányossággal, miszerint az autó elindításához nem ártana a slusszkulcs… Így hát a rigó el is kezdi buherálni a vezetékeket a műszerfal alatt, de lassan halad. A DocWagonos járműben nincsen rigóvezérlés.
Eltelik némi idő, a törpe észreveszi, hogy a többiek nem követik, így a dzsip ismét visszatolat a leállósávon. Kicsatlakozik, kiszáll, és hátramegy megkérdezni, mi a fene van, miért nem indulnak. A mobiltelefon használata fel sem merül. Közben azok gőzerővel próbálják elindítani a kocsit.
Ekkor áll be a furgon mögé a Lone Star magányos motoros járőrje. A zsaru előrejön megkérdezni, hogy mi a fene folyik itt, nem tudva semmiről. Ekkor az ajtó mellett a zuhogó esőben álló törpe…
Előkapja az adóvevőjét, és beleordítja: „Csináljatok már valamit ezzel a rohadt zsaruval!” Tudni kell, hogy költséghatékonysági okokból walkie-talkyja van, mert az olcsóbb, mint a fülbe dugható. Mellékesen pont a saját drónja zavarja a környéken a rádióforgalmazást. Dobok az említett „rohadt zsarunak”, hogy meghallja-e, de két métere tőle ez még a viharban sem akkora megugorhatatlan feladat. A rendőr felszólítja, hogy legyen szíves nyugalmi pozíciót felvenni a betonon fekve, lehetőleg a hirtelen mozdulatok mellőzésével. A törpe nem hallgat rá. Előrántja a pisztolyát, és tüzel.

Most jön a kezdeményezés. Némi szabályértelmezési magyarázat a törpének, hogy a gyorstok nem azt jelenti, hogy bónuszt kap kezdeményezésre, hanem hogy nem kap büntetést a fegyver előrántására. Odafigyelek, és újradobatom a kezdeményezését, ezúttal a nem-becsatlakozottat használva. Ennek ellenére megelőzi a rendőrt.
Felmerül, hogy bár kapcsolt fegyver használ, képzettsége az nincsen rá. Levezeti géppisztolyokból. Ennek ellenére eltalálja a rendőrt, de az állva marad kisebb sérülésekkel.
Következik a rendőr, törpe barátunk pedig megismerkedik a Lone Starnál rendszeresített oldalfegyver rosszabbik végével. Erről tudni kell, hogy három golyó alatti mennyiséget nem képes magából kiadni egy lövéssel. Hosszas dobálás után a páncéldzsekinek köszönhetően megússza egy Súlyos sebesüléssel. Ezért úgy dönt, engedelmeskedik a földön heverésre vonatkozó felszólításnak némi kulturált vérzéssel kiegészítve. Cserébe a rendőr nem lő még egyszer.
Eközben Zúzó kiszáll az anyósülés oldali ajtón és megpróbál a rendőr hátába kerülni, hogy leüthesse. Sajnos az ő igaz erőssége nem az észrevétlenség, így a békesség érdekében hamarosan ő is a vizes betonon hever rettegve.
Eközben a sámán varázsol magára egy láthatatlanságot és kiszáll a dzsipből, majd a tomboló viharban hátralopakodik a furgonhoz. Leírom neki, hogy ugyan láthatatlan, de patakzik le róla az esővíz, némileg kirajzolva a körvonalait. Sajnos dob a lopakodására egy akkora balsikert, hogy öröm nézni. Így a rossz oldalon próbálja megkerülni a furgont, pont kilépve a rendőr elé. Aki éppen ebben a pillanatban néz egyenesen rá. A sámán kétségbeesetten karmát költ, hogy csak sima sikertelenségnek minősüljön dobása, ne tragikus balsikernek, és visszaugrik. Nincs szívem megmondani, hogy a paraván mögött szintén egy totális balsikerrel szemezek, mint a rendőr Érzékelés próbájának eredménye, így észre sem vette.
Bent a fülkében a rigó végigfekszik az üléseken, és puskáját az ablakra fogva várja, hogy valaki benézzen.
A sámán rájön, hogy egészségesebb neki, ha inkább az anyósülés felőli oldalról kerüli meg a furgont, így hátramenve megtalálja a villogó rendőrmotort. Úgy dönt, hogy annak fölborítása pont megfelelő figyelemelterelés lenne az éppen társait bilincselő rendőr számára. Dob egy erőpróbát, de rádöbben, hogy egy ekkora páncélozott motornak bizony van súlya, így nem jár sikerrel. Azért folytatja. Közben a játékosok egymás között megtárgyalják, hogy egy ilyen nehéz motornak miért csak az egyik oldalon van támasztéka, de nem veszi a lapot.
A sebesült törpe megpróbál bekúszni a kocsi alá, de a rendőr félig kihúzza és megbilincseli.

Shadowrun Thirlen Furgon

Az ominózus furgon

A pilótafülkében heverő rigónak nem sikerül beindítania a járművet (szerencsére, mert nem tud a kerekek alatt heverő törpéről), így kezében puskával kiszáll a másik oldalon és hátrafelé igyekszik. A sámánt nem látja, de azt igen, hogy a szél nagyon rángatja a rendőrmotort…
Társa érkeztét látva a sámán inkább felhagy hiábavaló igyekezetével és gyorsan elindul előre.
A rigó kiugrik a furgon mögül, de meglepetés nincs. Ő nyeri a kezdeményt, lead egy lövést, de látva, hogy azt a rendőr viszonylag jól megúszta, második lövés helyett inkább visszaugrik fedezékbe.
Közben a sámán körbeér, és elkezd a hátrafelé figyelő rendőr mögé lopakodni, hogy majd láthatatlanul jól térden rúgja. A következő körben a rigó ismét kiugrik, és még a kezdeményezést is megnyeri, így ismét tüzel a rendőrre. Aki elugrik… Fölvetődik a probléma, hogy mögötte láthatatlanul ott áll a sámán. Dobok d6-1-et az eltévedt lövés sikereinek számára (1-nél tényleg eltévedt) és öt siker jön ki.
Mindent belerak, de ő is Súlyosan megsérül. Ezt mondjuk senki nem látja, mert még mindig láthatatlan, és még fenntartania is sikerül. Csendben vérezve visszatántorog a dzsipbe.
A földön fekvő, hátrabilincselt kezű törpe közben azt tervezgeti, hogy hogyan fogja megragadni sokkoló kesztyűjével a rendőr bokáját. Mivel zuhogó esőben, bőrig átázva fekszik egy tócsában, alig várom, hogy megpróbálja. Sajnos a másik rigó gyorsabb. Második lövése végez a harci tartalékokból kifogyott zsaruval. Az kizuhan az autók elé. A játékosok kérésére dobok, de a fekvő rendőr nem alakul át fekvőrendőrré.

Az összebilincselt törpét és orkot gyorsan besegítik a dzsipbe, előbbibe bedugják a járműirányító rendszer csatlakozóját. Gyorsan lenyúlják még a rendőr pisztolyát is. A törpe elhajt a dzsippel, a másik rigó pedig visszarohan a hullaszállítóhoz, és folytatja a próbálkozást, hogy elindítsa. Nem jár sikerrel.
Húzok, hogy mi történik, és a távolból meghallja a szirénákat…
A törpe közben visszaküldi a drónját, hogy mi van. Látja a közeledő rendőrautót. Próbálja füstgránátokkal lassítani kicsit, de a viharos szélben nincs sok hatása. Végül tíz füstgránáttal kisebb dugót alakít ki a furgon mögött, amit a rendőrök hangosbeszélőn próbálnak oszlatni. A dugót, a füst oszlik magától.

A rigó végre sikerrel jár, és beindítja a motort, majd kitör. Hat másodperc késéssel a járőrautó követi. Próbálja lerázni őket Puyallup utcáin, de a kicsit szétlőtt DocWagonos furgonnal nem igazán jár sikerrel. Hamarosan már két rendőrautó üldözi. Van pár pillanata otthagyni az autót, de inkább úgy dönt, hogy keres egy benzinkutat. Dobok, akad. Úgy dönt, hogy egyenesen belehajt, hátha fölrobban a furgonnal együtt minden. Megpróbálja kitámasztani a gázpedált valamivel a szerszámkészletéből, de rájön, hogy az elektronikai szerelésekhez kellő verzióban semmi megfelelő méretű eszköz nincs. Némi bánkódás, hogy nem az orosz verziót vette meg, abban biztos akad ekkora szerszám. Végül kitámasztja a puskájával, és kiugrik az autóból.
Felkérem két próbára. Egy Atlétikára és Lopakodásra. Csak az elsőt dobja meg valamennyire. Kicsit megsérül, és bicegve próbál lelépni, de az egyik rendőrautó észreveszi, amint szökni próbál. A háttérben hatalmas robbanás, a benzinkút és a hullaszállító holttestestül hatalmas lángoszlopban hamvad el (zuhogott az eső, de így volt látványosabb, na).
A játékos végiggondolja, hogy frissen felavatott rendőr- és tömeggyilkosként (benzinkút…) kb. mennyi esélye van arra, hogy egyáltalán a börtönbe élve érjen el, és bevállalja az Isten Keze szabályt. A rendőrök mégis inkább a lángoló benzinkúttal foglalkoznak, ő csodával határos módon megmenekül. Lassan hazabiceg.

A többiek közben békésen hazaérnek, útközben megszabadulva a bilincsektől. Beugornak még egy útbaeső utcai dokihoz némi elsősegélyért.
A bandacsaj egy unalmas, papírmunkával telt délelőttöt követően visszakapott autójával hazaautózik. Hazaérve elküldi a többieket a feltehetően nyomkövetős Lone Star pisztollyal kicsit autókázni, hogy annak ne náluk szakadjon meg a jele. Itt hagytuk abba.
A legutóbbi, elhagyatott és védtelen épületbe való behatolásos feladat után most egy páncélozatlan, rigózatlan autó volt a célpont, amit egy mentős vezetett egy árva pisztollyal. Legközelebb úgy tervezem, egy üveg tej lesz az események középpontjában…

[Következő rész]


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához