LFG.HU

BePe
hírekCimkek

microbookAmikor még tavaly (először ötlet szinten) felmerült a Mikroméretű szerepjátékok versenyének megrendezése, komolyan tartottam attól, hogy mi történik, ha nem lesz elég értékelhető pályamű. Szerencsére (és nagy örömömre) a beérkezett 23 játékból bőven lehetett válogatni és végigolvasva őket, elmondható, hogy voltak közöttük valóban kiemelkedő alkotások is.
Az értékelés alatt az a tanulság fogalmazódott meg, hogy a jövőben a szöveges értékeléshez kapcsolódó közönségszavazásnál nem lesz méretbeli korlát, ugyanis hiába írtuk ki, hogy

“Pozitív mikrokritikának számítjuk azt a főoldali megjelenés alatti hozzászólást, amely maximum 100 szóból áll, és tartalmazza a [JELOLOM] bbcode-ot. Minden felhasználó játékonként egy mikrokritikát írhat.”

Ezalapján 15-20 szöveges mikrokritikát ki kellett zárni a “maximum 100 szó” méretbeli korlátja miatt és egy darabig kérdéses lett, hogy vajon mennyi szavazat marad, ami alapján nyertest lehet hirdetni, illetve van-e értelme olyasmi kitételhez ragaszkodni, amit az értékelők alig fele/harmada tartott csak be.
Emiatt gyakorlatilag két összesítést is csináltam (az egyikben figyelembevéve a mikrokritikák méretbeli korlátját, a másiknál nem), de hála égnek az első három helyezett mindkét verziónál ugyanaz lett.

Igy aztán örömmel jelentem, hogy az LFG MikroRPG pályázatát Guildenstern: A betyár, a pandúr, a szegény baka és a korcsmáros c. játéka nyerte, a második-harmadik megosztott helyen pedig Auer: Az Elhagyott Csillaghajó és Cirifischio: Avatárok pályaműve végzett.

A nyerteseknek gratulálunk (nyereményeiket a közeljövőben kapják majd meg postán) és velük együtt a többi nevezőnek is köszönjük a részvételt, a játékok értékelőinek pedig a segítségüket és a javaslataikat.

További jó játékot és jó fejlesztést kívánunk!


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához