LFG.HU

HammerTimeCafe
CikkBot
hírekCimkek

A Wizard of The Coast felszólította az egyik legismertebb karaktergenerátor alkotóját, Ed „PathGuy” Friedlandert, hogy azonnali hatállyal távolítsa el oldaláról a D&D különböző kiadásaihoz, illetve a Star Wars, és a CoC d20 változatához készült karaktergenerátorait. Mindez roppant kellemetlen hír a játékosok számára, hiszen, PathGuy népszerű és ingyenes programjai a legkönnyebben használható, legalaposabb, és legigényesebb alkotások közé tartoztak.

Bár a döntés sokakat felháborított, ahhoz semmi kétség nem fér, hogy a Wizardsnak minden joga megvolt a lépéshez, aminek pontos okai nem ismertek, de ahogy az egy ennyi embert érintő intézkedés után várható volt, beindult a szokatlanul szigorú döntés okait boncolgató folyamat. Egyesek tudni vélik, hogy más karakteralkotó programokra is ez a sors vár, mert a WoTC a jövőben szeretné, ha a játékosok az általa fejlesztett, és a tervek szerint pénzbe kerülő programokat használnák.

Mások szerint nevetséges és hisztérikus az elképzelés, hogy a Wizards ennyire rá lenne szorulva a pénzre, és azt tartják valószínűnek, hogy ügyvédjeik az Egyesült Államok védjegyekre vonatkozó törvényei miatt voltak kénytelenek így cselekedni, mert ellenkező esetben elvileg akár az az abszurd helyzet is előállhatott volna, hogy a cég elveszti a szellemi terméke feletti kontrollt. Ebben az esetben pedig teljesen érthető a WoTC lépése, még ha az egyik napról a másikra való ellehetetlenítés nem is a legjobb húzás PR szempontból. Biztosat azonban senki sem tud, és mivel egyik verziót sem támasztották még alá, mindez csak találgatás.

Öröm az ürömben, hogy a Pathfinderhez, és a Psionics Unleashedhez írt karaktergenerátorok még működnek és elérhetőek. Ráadásul, a hírek szerint Friedlander már felkeresett egy ügyvédet, így nincs kizárva, hogy valamiféle megállapodás születik és a jövőben ismét használhatjuk alkotásait.

PATHGUY


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához