LFG.HU

Kornya_Zsolt
RPGCimkek

forrás: Raoul Renier honlap

GARGOYLE

Domináns Ka: Föld
Orientáció: Anyagi

Természeti jelenség: Cseppkőképződés
Emberi tevékenység: Kőfaragás
Érzelmi állapot: Türelem
Műalkotás: A chartres-i katedrális
Történelmi személy: Auguste Rodin
Mitológiai lény: Ymir óriás
Állat: Kondorkeselyű
Fegyver: Obszidián áldozati buzogány
Tárgy: Sziklakert
Szín: Gránitszürke
Fém: Ón

Fej: A szemek megnagyobbodnak, tekintetükbe szúrós-átható csillogás költözik, a ragadozómadarakéhoz hasonlatos. A koponyán különféle elfajzások jelentkeznek: dudorok, szarvak, csontkinövések, az állkapocs csőrré vagy kutyapofává torzulása stb. Ezek a vonások egyénenként változók, de mindig feltűnőek, s emberi szemmel nézve visszataszítók.
Kéz: A testalkat izmos és tagbaszakadt, arányai azonban ijesztő mértékben eltorzulnak. A simulacrum idővel idomtalan, deformált nyomoréknak fog tűnni. Gyakori jelenség a sántaság, a púpos hát, az eltérő hosszúságú végtagok, az ízületek mozdulatlanná merevedése – vagy épp ellenkezőleg, fölös számú megszaporodása. A karok megvaskosodnak, a kéz ormótlan manccsá alakul át, az ujjak jókora, borotvaéles körmökben végződnek. A reflexek, a testi agilitás és kézügyesség azonban nem szenvedik meg ezt, sőt inkább javulnak – noha mozgás közben a simulacrum hátborzongatóan bizarr látványt nyújt.
Bőr: A bőr kiszürkül és megvastagodik, majd rücskössé és repedezetté válik. Tapintásra hideg inkább viharvert kőre emlékeztet, mint organikus szövetre. A testszőrzet kihullik, idővel a haj is.
Szag: Szúrós, száraz, tufás szag, könnybe lábad tőle a szem a frissen pattintott kovakőére emlékeztet, csak sokkal áthatóbb.
Hang: Mély, rekedt és csikorgó, mint az erős dohányosoké. Egyes simulacrumoknak a szájberendezésük eltorzulása miatt gondjaik vannak a szavak artikulálásával.

Opcionális szabály: Ha a bőr és a kéz metamorfózisfoka egyaránt eléri a 15-ös értéket, a simulacrum hátán csökevényes denevérszárnyak sarjadnak. 17-es fokozaton már elég terjedelmesek, nyugalmi állapotban lábszárközépig érnek. 19-es metamorfózisfokon teljesen kifejlődnek, a simulacrum repülni is tud a segítségükkel.

TROLL

Domináns Ka: Föld
Orientáció: Anyagi

Természeti jelenség: Földrengés
Emberi tevékenység: Vérbosszú
Érzelmi állapot: Éhség
Műalkotás: Goya: Szaturnusz fölfalja gyermekeit
Történelmi személy: Ermanarich
Mitológiai lény: Fenris
Állat: Grizzly-medve
Fegyver: Hóhérpallos
Tárgy: Obeliszk
Szín: Fekete
Fém: Ridegacél

Fej: A szembogár csillogó feketére sötétül, mint az izzó szén közben egyre szélesedik, végül teljesen kiszorítja a fehérjét. A haj érdessé, drótszálúvá durvul. Az állkapocs vaskosabb lesz és hosszanti irányban megnyúlik, az arc bestiálissá torzul, mind hasonlatosabbá válik egy vicsorgó farkaspofához.
Kéz: Az ujjak karommá szarusodnak, mozgékonyságukat elvesztik, végül mindegyiken csak az utolsó íz marad behajlítható.
Bőr: A bőr egyre sötétebb árnyalatot ölt, kéregszerűvé vastagszik, az erek mentén repedések nyílnak rajta, melyek vörhenyes fénnyel parázslanak.
Szag: Az olvadó fém szúrós-marós szaga, mint amilyet forrasztásnál érezni.
Hang: Mély, dörgő és darabos, akár a kohóban örvénylő fémolvadék fortyogása, vagy a távoli lavinarobaj.

SZFINX

Domináns Ka: Föld
Orientáció: Szellemi

Természeti jelenség: Sivatagi napkelte
Emberi tevékenység: Őrködés
Érzelmi állapot: Gőg
Műalkotás: A mükénéi Oroszlánkapu
Történelmi személy: Hailé Szelasszié
Mitológiai lény: Júda oroszlánja
Állat: Oroszlán
Fegyver: Lándzsa
Tárgy: Harsona
Szín: Aranysárga
Fém: Bronz

Fej: A haj durva szálú, hullámos sörénnyé dúsul, és egyre sötétebb árnyalatot ölt. Idővel tovább burjánzik lefelé a gerinc vonala mentén. A férfiak arcán dús, hullámos szakáll sarjad, mely oldalt egybeolvad a hajkoronával, elöl pedig egészen az ádámcsutkájukig lenő.
Kéz: Az egész testalkat masszívabbá, robusztusabbá válik, a karon és a vállon vaskos izomkötegek rakódnak le. A simulacrum mégsem nehezedik el, nem torzul ormótlanná, mozgása gyors és ruganyos marad. A hosszúra nőtt, görbe körmök pengeélessé válnak, és vissza lehet őket húzni a körömágyba.
Bőr: Aranybarna vagy selymes homokszínű, tapintásra feszes, sima és bársonyos. Néhány fokkal mindig melegebb az emberi test átlaghőmérsékleténél, mintha folyamatosan napoztatnák.
Szag: Tömény, fülledt és nehéz szag, ám csöppet sem kellemetlen: az élet dús zamata árad belőle. A frissen felszántott termőföldnek van ilyen illata, amikor nedvesség száll föl a barázdákból a déli napsütésben.
Hang: Érces és harsány, akár a fanfárok zengése lehalkítva fenyegető, torokhangú morgás, kieresztve félelmetes, kihívó bömbölés.

KHAIBIT

Domináns Ka: Hold
Orientáció: Anyagi

Természeti jelenség: Holdfogyatkozás
Emberi tevékenység: Vadászat
Érzelmi állapot: Magány
Műalkotás: Orff: Carmina Burana
Történelmi személy: Catilina
Mitológiai lény: Hádész
Állat: Párduc
Fegyver: Fúvócső
Tárgy: Arcfátyol
Szín: Ködszürke
Fém: Higany

Fej: A haj hosszú, loncsos fürtökbe göndörödik, de egyáltalán nem válik gyapjassá – sőt. Merev szálú és rideg, olyan éle van, mint a fűzfalevélnek ha óvatlanul tapintják meg, akár fel is sértheti az ujjakat. Eredeti színe megmarad ugyan, ám kisápad és fémes árnyalatot ölt. Az arcvonások szegletesebbé, csontosabbá válnak.
Kéz: A kézfejből hosszú, horgas csonttövisek sarjadnak használhatók közelharcban, de – mivel nem lehet visszahúzni őket a húsba – nagyon nehezen álcázhatók.
Bőr: A test körvonalai elmosódnak, bizonytalanná válnak, mintha a simulacrumot láthatatlan füstgomoly lebegné körül. A bőr kihűl és halványszürke árnyalatot ölt.
Szag: Egyáltalán nincs. A simulacrum még a természetes testillatait is elveszti. A szag után tájékozódó élőlények – pl. kutyák – bizonytalanná és ingerlékennyé válnak a közelében.
Hang: Alig hallható suttogássá fejlődik vissza. Minél dühösebb a simulacrum, annál halkabban beszél.

kiadatlan cikk
kézirat kelte: 1999. március


Kapcsolódó adatok Linkek/fórum

[http://member.rpg.hu/renier/mutat.php?id=107&sablon=kzs]
A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához