LFG.HU

Thirlen
vegyesCimkek

Thirlen - Shadowrun  logó[Előző rész]

VII. Játékalkalom

Amikor megérkezek, a játékosok éppen azt számolgatják, hogy vajon mennyi XP-t/Karmát érhet a mesélőjük. Ez is jól indul. A törpe játékosa ismét távol.
Kezdésként, hogy ne legyen kavarodás azzal, hogy kinek mennyi karma tartaléka van még, mindenkinek kiosztok karmánként egy édességet. Ha valaki karmát használ, megeszi vagy visszaadja.

A mese ott kezdődik, amikor a banda főnöke hazatér az illegalitásból, és megérdeklődi, ugyan, hol a fenében vannak a többiek? A rigó férfiasan bevallja, hogy a leghalványabb fogalma sincs róla. Elmentek a munkára, amire a főnök küldte őket, meg valami üveg tejet is vittek. Itt némi out-os vita, mert a két lecsukott karakter azt is fennen vitatja, hogy az üveg tejről tudhatna.
A bandavezér kiadja a parancsot: Meg kell nézni a Mátrixot! (Válasz azonnal: “Mind a három részt?”) A vele visszaérkezett dekás rögtön be is csatlakozik, de csak délutánra van eredmény: a két eltűnt tagot ismét letartóztatták, és a puyallupi 2.-es számú rendőrőrsre vitték, ahonnan azonban hamarosan az FBI ismeretlen helyre szállította mindkettőt. A főnök kicsit bánkódik, hogy így még csak meg se tudják hősiesen rohamozni a helyet és kiszabadítani őket.

Közben zajlik a vallatás. Az FBI némileg komolyabb szakembereket alkalmaz a témában, mint a Lone Star. Sajnos mivel mindketten rendelkeznek valamiféle RASZ-szal (igaz, az egyik bűnözői), nem tudnak igazán illegális technikákat bevetni, mint azt amúgy a RASZ-talan söpredéknél megszokhatták. Azért a történtek nagyját így is kiszedik belőlük. Közlik velük, hogy gyorsított eljárásban fogják tárgyalni az ügyüket pár napon belül.
A banda főnöke hamarosan kap egy hívást, hogy mint megadott kapcsolattartó, döntsön: szeretnének saját ügyvédet, vagy jó lesz a kirendelt. Ő megtekinti a banda pénzügyi helyzetét, zokog egy kicsit és úgy dönt, jó lesz a kirendelt is. Rájön, hogy RASZ nélkül még a tárgyalásra se nagyon tudna bemenni, hacsak nem akarja, hogy ott fogják.

Miután viszont szembesült a banda mesés vagyonának kínzó hiányával, úgy dönt, hogy még aznap este elmennek autót lopni a rigóval. Sötétedés után be is pattannak annak dzsipjébe, és átautókáznak egy szomszéd kerületbe, megfelelő prédát keresve (eddigre rájöttek, hogy a Pusztulatban ez nem nagyon éri meg). Nagyjából leírják, hogy mit keresnek. Hamarosan meg is látnak egy Ford Americart, amelyből éppen egy tagbaszakadt törpe száll ki és megy be az egyik házba. Úgy döntenek, ez pont megfelelő lesz.
Jön egy kis “Törd fel!” “Törd fel te!”, de végül a rigó megy, az adeptus addig figyel. Nagyban folyik a zár feltörése (régimódi, megbízható darab), amikor észrevesznek egy némiképp koszos részeget, aki pont feléjük botorkál. Szerencsére nem szúr ki semmit a ténykedésükből, de azért a főnök rögtön megy és szóval tartja. Egy idő után már nem teljesen biztos benne, hogy ki tart fel kit, ellenben elemi vágy fogja el egy kézmosásra. Végül tíz nujen árán sikerül leráznia egy éjjelnappalinál.
Közben a rigó boldogan bepattan a Fordba… és szembesül vele, hogy az törpe sofőrre van átalakítva. Némileg hőzöng, hogy ez miért nem tűnt fel neki, de igazából senki nem érti, hogy a kiszálló törpe után mit várt? Mindegy, nyakába húzott térdekkel, kuporogva vezetve elindul.
Lerázva a részeget az adeptus bepattan a rigó kocsijába, hogy a megbeszéltek szerint kövesse, majd ismételten rájön, hogy teljes két kockája van a feladatra. Szerencsére profin megtalálja a “Menj haza magadtól!” gombot a felturbózott dzsip menüjében.
Követve a rigót azt látja, hogy a másik jármű egyszer csak széles ívben elkezd kanyarodni a parkoló autók felé. Annak vezetője közben azt hiszi, hogy egy cirkuszi porondon megy körbe-körbe nyakába húzott lábakkal egy apró kocsiban. Bohócjelmezben. Újabb hallucináció.
Szerencsére még időben beletapos a fékbe. Utána idegesen keresi, hogy ki varázsolt rá, de semmi gyanúsat nem lát.
Hazaérve a rigó átnézi a kocsit jeladók stb. után kutatva és gondosan eléget minden személyes tárgyat, amit csak talál benne. Némi poénkodás a “kedvenc autót folyóba lökő hely” után a “kedvenc lopott szajré elégető helyről”.

Eljön a(z ismét) letartóztatott karakterek tárgyalása. Előtte letesznek eléjük fél-fél üveg tejet, hogy csak akkor mehetnek a tárgyalásra, ha jóhiszeműségük jeléül megisszák… Mindketten gondolkodás nélkül megteszik. Próbálom visszatartani gonosz vigyoromat.
Közlöm a  játékosokkal, hogy mellékesen mindketten ingyen és bérmentve megkapták a Bűnözői RASZ és a Misztikus kiberver hátrányt. Utóbbi csak 0.1 Esszencia, de a kibervereit pont 5-ös Esszenciára kisakkozó sámán valahogy ennek sem örül.
A bíróságon végül illegális kiberver és be nem jegyzett mágikus képesség FBI ügynökök elleni használata miatt indítanak eljárást. Alapkönyv legalitás táblázata alapján ezt 15.000 plusz 10.000 nujen anyagi kártérítésre vagy 3 plusz 2 év letöltendő börtönbüntetésre saccolom. Meglepő módon a kirendelt védőügyvéd remekel, és lealkudja a felére, harminc napos fizetési határidővel.
Mindenki megdöbbenésére a sámán játékosa közli, hogy ő nem hajlandó kifizetni a rá eső 5.000 nujent, a karaktere börtönbe vonul és leüli az egy évet. Döbbent pillantások. Magyarázatot nem igazán ad, csak annyit, hogy egy mágiapont elvesztése (amire felvehetne Geast), bűnözői RASZ hátrány (ami eddig is volt neki) és 5.000 nujen tartozás után már nincs kedve tovább játszani a karakterrel. Ráhagyom.
Távoznak, a sámán börtönbe, a bandacsaj az utcára. Utóbbi visszakapja a személyes tárgyait és egy 7.500 nujenről szóló csekket. Morcosan hazataxizik.

Hazaérve először lezuhanyozik, majd összepakolja a holmiját, leadja a bandadzsekijét és közli az adpetussal, hogy kilép a bandából. Búcsúzóul még pár keresetlen szóval elmondja neki a véleményét arról, hogy mit tart a vezetési képességei felől, majd lelép. Utólagos elmondása szerint ezzel azt próbálta elérni, hogy a főnök végre megemberelje magát, de pont az ellentettjét sikerült elérnie. A főnök úgy dönt, sétál egyet. Rájön, hogy a Pusztulatban ez nem lenne okos ötlet. Így aztán Zúzó társaságában nekiáll módszeresen merevrészegre inni magát.

Estefelé a bandacsaj, miközben éppen berendezkedik öccse lakásában, hívást kap. Az egyik kapcsolata, André, a troll utcai szamuráj az, aki azonnal beszélni akar vele. Egy kocsmában találkoznak, ahol a nő kicsit kisírja magát a troll vállán. Az elmondja, hogy sürgős segítség kellene neki egy melóhoz. Rá és a sámánra mindenképpen szüksége lenne, de kellene még két-három ember. Egy valódi árnyvadászatról lenne szó, amit ő és dekás húga nem tudnak támogatás nélkül megcsinálni. A melóért 25.000 nujen lenne a csapat része.
A nő elviszi a trollt a banda főnökéhez, hogy vele beszélje meg. Meg is találják, de nem igazán beszámítható állapotban. A háttere szerint a komoly medikusi ismeretekkel rendelkező troll elviszi egy kicsit kijózanodni. Öklendezés zaja, majd némi idő után egy szarul kinéző, vizes, ellenméreg tapaszokkal kitapétázott, de többé-kevésbé felemelkedve járó bandafőnökkel tér vissza.
André elmondja nagyjából ugyanazt, amit a kocsmában a nőnek, aki siet hozzátenni, hogy 10.000 nujen lenne a részük. Eléggé átlátszó, de a bandafőnök közli, hogy ez a csaj vadászata, legyen, segítenek.

A részletek ismertetéséhez a troll előhúzza ZSENIÁLIS TERVÉT, a játékosok ettől kicsit elhallgatnak. Különösen a piktogrammok tetszenek nekik. Emlékeztetem őket, hogy a trollok intelligenciájának 4-es a faji maximuma. Otthon direkt előre lefotózom A TERVet, hogy nyugodtan lehessen rá firkálni a változtatásokat. Megy ugyan némi “Az én kapcsolatom, csak én tehetek fel neki keresztkérdéseket!”, de végül…
Változtatás nélkül elfogadják. Már azt se mondhatom, hogy meglepődök. Úszok az árral.
A feladat dióhéjban: bérgyilkosság. A célpont holnap este egy szerelemhotelben (Hotel White) lesz egy bizonyos időpontban.

  1. probléma: Ez egy erősen rasszista hely, így Andrénak szüksége van egy Fejlesztett Láthatatlanság elmondására képes varázslóra.
  2. probléma: Az épület biztonsági rendszerét a troll húga csak részben tudta feltörni. A kamerák képe ugyan nem kerül mentésre, de folyamatosan figyelik. Így szüksége van valakire, aki nyitogatja neki az ajtókat, hogy ne legyen gyanús.
  3. probléma: Az épületet asztrális védőburok veszi körül, így a varázslónak az épületen belül kell elmondania a varázslatot. Szerencsére van egy föld alatti garázs, ahová be tudnak állni egy autóval (a dekás ezt el tudja intézni).
  4. probléma: Az épületen belül több kisebb, jelzésre szolgáló burok van, amiket nem igazán lehet kikerülni. Így szükség van egy másik csapatra, aki elintézi, hogy az ezeket felállító biztonsági mágus ne tudjon a kérdéses időben betelefonálni, hogy valami baj van a ház körül.

Szerencsére A TERV mindenre nyújt megoldást, így meghajolnak a bölcsesség e papírra kristályosult szilánkja előtt.

Thirlen Shadowrun - Zseniális terv

Az exbandacsaj még megnyugtatja a szamurájt, hogy ugyan a sámánjukat lecsukták, de biztos találnak a helyére helyettest. Miután mindenki elmegy aludni, ő veszett telefonálásba kezd, hogy így is legyen. Talál is az ork alvilágból egy sámánt, aki ismeri a varázslatot és érdekli a dolog. Megbeszélnek másnapra egy találkozót. A börtönben ülő karakter játékosának csendben odacsúsztatom a Patkány sámán archetípust.

Este az ex-bandacsaj azon kapja magát, hogy ugyan emlékszik rá, hogy levetkőzött és lefeküdt aludni, de most itt áll a Pusztulat egyik terének közepén felöltözve, és hiányzik öt nujenje. Nem érti a dolgot, gyorsan hazamegy.

Reggel mindenki veszett akciózásba kezd. A rigó elmegy az utcai doki kapcsolatukhoz Altatótapaszt venni. Az némileg feszülten arról érdeklődik, hogy a főnök visszatért-e már. Megígéri neki, hogy rögtön átküldi és vesz egy 8-as szintű tapaszt.
Az adeptus közben azon morfondírozik, hogy elfelejtett volna valamit? Átmenve Dr. Richardshoz rájön, hogy igen. A csapatból csak ő tudja, de a doktornő súlyosan JMÉ-függő, és ő a dealere, aki utcai kapcsolatai segítségével szerzi be neki az adagját. Már ha éppen nem kezd hosszas bujkálásba a Lone Star elől. Gyorsan elszalad venni valami illegálisat és károsat remegő kezű, izzadó kapcsolatának, majd következő körben még egyszer, ezúttal valami erősebbért. Kidobom, mit talál. Ugyan még nem tud róla, de még annál is sikerült némileg erősebb JMÉ chipeket vennie, mint tervezte. Visszafelé az újabb adagot is odaadja a valamivel kisimultabb doktornőnek.

Közben az Ex-bandacsaj elmegy találkozni a leendő bérsámánnal. A megbeszélt kocsmában egyetlen orkot lát, az is az asztalra borulva alszik. Oda is megy hozzá. Párbeszédük még hosszan kísérteni fog. Az ork felnéz:
– Igen?
– Te vagy az?
– Igen.
– Akkor térjünk a lényegre!
– Itt és most?
Végül a nő ráveszi a sámánt, hogy demonstrálja láthatatlanná tevő képességét. Az először megpróbálja átverni egy ott sem lévő “láthatatlan” üveggel, de utána csak rááll és elvarázsolja a söröskorsóját.
– Meddig tudod fenntartani?
– Amíg szomjas nem leszek. Utána meg kell keresnem!
Végül megegyeznek abban, hogy az ork 100 nujenért vállalja a melót – neki ez az egész havi életvitele, a másik pedig örül, hogy ennyiből megúszta. Megbeszélnek egy találkozót háromnegyed órával az akció előttre a hoteltől nem messze.

Ez alatt a rigó úgy dönt, hogy itt az ideje mégiscsak beszereznie egy új puskát. Némi dobálgatás után el is jut egy hatalmas, ijesztő trollig, aki egy zsákot visz a vállán. Az elsőre szinte leharapja a fejét, hogy ki ő, és mit akar tőle. Miután elmondja, a troll ledobja a földre a zsákot, és beletúrva közli, hogy épp van raktáron. Mogorván megkérdezi, hogy itt van-e a pénz nála? A rigó helyeslő válaszára ráfogja a puskát, és közli: “Akkor ide vele!” Amikor az elszontyolodva odaadja, a troll vigyorogva odalöki neki a fegyvert, és közli, hogy nincs megtöltve.

Lassan közeledik az idő, mindenki szedelőzködik. Megkérem az ex-bandacsaj játékosát (aki szintén nő), hogy találja ki részletesen, mit vesz föl. Olyanok járnak a fejemben, mint hogy elváltoztatja-e a kinézetét, vagy hogy vesz-e fel kesztyűt. Egyik sem, csak felkap egy farmert és valami mélyen dekoltált topot.
A rigó és az adeptus elmennek a mágus házhoz az előbbi dzsipjével, a nő pedig eltaxizik a hotelhez. Az ork is elindul. Gyalog. A Pusztulatból Tacomába. Hamarosan meg is állítja néhány helyi fiatal, akik hajzat terén nincsenek túl jól ellátva, ellenben bomberdzseki és Dr. Martens bakancs bőven akad náluk. Megérdeklődik, hogy mit keres az ő környékükön egy ilyen torzszülött, majd ütnek. Az ork kap egy kis verést, csak a miheztartás végett, de nagyon jól bírja, a nagyja el is múlik, mire találkozik a megbízójával. Amikor az látva az állapotát érdeklődik, hogy mégis mi a fene történt, csak annyit közöl fapofával: “Legurultam a lépcsőn.”

Kis késéssel befut a troll szamuráj is. Érdeklődik, hogy milyen kocsit hoztak? Értetlen tekintetek. A troll elmondja, hogy ő azt hitte, hogy ha már úgyis autószerelő/tolvaj banda, akkor hoznak valami kocsit, amivel be tudnak menni, mert az ő troll sofőrre átalakított verdájával nem lenne túl okos ötlet behajtani erre a helyre… Persze ez senkiben föl sem merült.
Némi pánikolás. A felhívott adeptus utasítja a rigót, hogy gyorsan menjen értük a furgonnal, ő egyedül megcsinálja a melónak ezt a részét. Ez a másik szerint nem túl jó ötlet. Felmerül, hogy menjenek be taxival, majd kifizetik, de a rigó közli, hogy nyugodjon meg mindenki, megoldja. Pont van egy kínai bontós kapcsolata Tacomában (megnézem, tényleg), biztos akad nála valami.
Rá is telefonál, némi alkudozás után a kínai közli, hogy 500 nujenért tud valamit kölcsönözni, de ha történik vele valami, akkor 5000 lesz. Azért csak ennyi, mert bezúzatásra küldték a minap, de helyette inkább nagyjából helyrehozták. Meg is beszélik, hogy a hotel közelében átveszik a többiek.
A megbeszélt parkolóba hamarosan meg is érkezik egy ütött-kopott Ford Americar. Egész jól ki van pofozva (egy kocka sérülés), bár pár golyó ütötte lyukat csak agyaras-smiley-s matricákkal fedtek el. Az ex-bandacsajnak még a rendszám is ismerősnek tűnik, majd leeseik neki, hogy ez a saját kocsija, amit az FBI lefoglalt! A jelek szerint azok nem vesződtek a helyrehozatalával, a tárgyalás után egyszerűen elküldték bezúzatni. Boldogan kifizeti az 500 nujent, és minden jelenlévő bezsúfolódik. Behajtanak a hotel földalatti garázsába, a rendszerben kísértő dekás kapcsolatuknak köszönhetően fennakadás nélkül.

Közben a rigó és az adeptus odaérnek a biztonsági mágus házához. Mivel nem készültem képpel, használom a legutóbbi játék házához nyomtatott képet, ezek a karakterek még úgysem látták.

Thirlen Shadowrun - Ház

A mágus háza

Úgy döntenek, kicsit felmérik a terepet.
– Hajtsunk el a ház előtt… Várj! – odafordul a bandacsaj játékosához – Az első letartóztatásod nem így volt?
– Nem, az a második!
Kiszúrnak egy árva térfigyelő kamerát az utca elején. Úgy döntenek, hogy a legjobb lesz, ha mindketten mennek. A főnök fölhúz egy kapucnis pulóvert a bandajeles dzsekije fölé. Eszükbe jut, hogy az némiképp gyanús, ha egy jókora sörétes puskával odasétálnak a bejárathoz. Nem a ház előtt álltak meg közvetlenül, és ez egy jobb környék (volt eddig). Gondoltam, legalább letakarják valamivel, de erre a problémára azt találják ki, hogy az adeptus – mert ő jobban lopakodik – átveszi a puskát és árnyékról árnyékra közelebb oson vele, mert ha őt nem veszik észre, akkor a kezében vitt puska sem fog feltűnni senkinek. Már csak fáradtan legyintek, hogy csinálja.
Odakommandóznak a házhoz, majd miután megállapítják, hogy túl sok idő lenne feltörni a zárat (ugye időre megy a dolog), a rigó szétlövi a zárat.
A hátuk mögött manifesztálódó tűzelementál ekkor udvariasan megköszörüli a torkát. Erre picit pánikba esnek, az adeptus tigrisbukfenccel bevetődik a feltáruló ajtón, de a gyorsan reagáló elementál még hátba találja egy tűzcsóvával. A kicsit megperzselődött főnök felpattanva rohan az épület belseje felé.
A rigó kettesben találja magát a tűzelementállal és rájön, hogy ez káros lehet az egészségére. Így ő is bevetődik az ajtón és ő is kap a hátába egy tűzlehelletet. Szerencsére az elementál valamiért nem követi őket a ház belsejébe (Varázsburok).
Az adeptus közben keresi a házban a mágust. Az emeletről kiáltást hall: “Beléphetsz, Aloysius!” Így arrafelé igyekszik tovább.
Az elementál (Aloysius) belép a házba.
A rigónak hirtelen melege lesz. Ráébred arra az örökbecsű mondás igazságtartalmára, hogy nem az elementálnál kell gyorsabban futni, hanem az előle menekülő leglassabb árnyvadásznál. Sajnos ráeszmél, hogy ez jelenleg pont ő. Rohan az adeptus után, Aloysius üldözi.
Fent a főnök kántálást hall az egyik ajtó mögül, berontva egy hálószobában találja magát egy őszülő, hálóköntösös viselő öregember társaságában. Már lendül is a keze annak orra felé.
Pusztakezes Harc szakértelme ekkor 1-es, de van egy 3-as specializációja Ökölre. Rak bele tartalékot is, a mágus pedig a maga Erőből levezetett egy kockájával akkora balsikert dob, hogy még extra sikert is adok a támadásra. A pusztító erejű csapás azonban pár centire a célpont előtt megtorpan fájdalmas reccsenés kíséretében az adeptus keze felől. A mágust túl erős Páncél varázslat védi. A játékos izgalmában véletlenül megeszi az egyik karma tartalékát.
Némi nagyívű birkózás után (mindkét oldalon egy kockával) a varázsló arccal a szőnyegen, az adeptus rajta, de megérinteni, megsebezni nem tudja. Ekkor érkezik a rigó, aki kapásból bele is ereszt egy puskalövést a fekvő alakba. Azt szerencsére védi a varázslata (legalábbis eddig védte), és a maga két kockájával még sikereket is dob. Súlyos sérülten életben, mi több, eszméletén marad. Elhörög egy “Aloysius, nyírd ki őket!”-et. A tűzelementál egy mozdulattal elnyeli a rigót, aki tevékenyen nekilát a halálra égés igen fájdalmas folyamatának.
Az adeptus gyorsan előkapja az altatótapaszt, és ráragasztja az öregemberre, de mire elkészül ezzel, a tűzszellem éppen kiköpi társa összeégett, mozdulatlan testét és felé fordul. Egy kétségbeesett mozdulattal felkapja a testet és kivetődik az ablakon. Aloysius nem követi. A rigónak másodpercei lehetnek hátra.

Thirlen Shadowrun - Hotel

Hotel White

Eközben a szállóban a fentiekről mit sem tudva liftezik felfelé az ex-bandacsaj és a láthatatlan troll. Kilépve előbbi mellett egy hatalmas, humanoid sziklalény jelenik meg a semmiből, és meglendíti jókora öklét. Ami elsuhan a feje felett és telibe kap mögötte valami láthatatlant. Nagy és nehéz test csapódik a lift hátsó falának. A földelementál eltűnik. Csend.
A nő feltűnésmentesen megvizsgálja a láthatatlan troll testét. Megállapítja, hogy él, de némi pofozgatás legfeljebb ronthat az állapotán, más módszere pedig nem nagyon van az eszméltre térítésére. Gyorsan SMS-ben megkérdezi a dekást, hogy a célpont egyedül van-e a szobájában. Igenlő választ kap. Elindul a kérdéses ajtó felé.

A csapat másik felében az adeptus kétségbeesetten küzd a rigó életéért. Szomorúan konstatálja, hogy a kétszáz nujenes elsősegély csomagokba nem raknak ötszáz nujenes trauma tapaszt. A program útmutatásait követve próbálja valahogy stabilizálni az életjeleket, mivel érteni nem ért hozzá. Sajnos ez eléggé kihívást jelentő feladat. Dob, nem sikerül. Megengedem, hogy mivel a rigó csak öt kör múlva hal meg, dobjon még egyszer. Nem sikerül. Visszaadom a tévedésből megevett karmáját. Így sem sikerül. A rigó dob spontán stabilizálódásra. Sikertelenül. Isten Keze szabályt már nem használhat többet. Sajnos megvan a kampány első halottja.
A játékosok fennen sajnálkoznak, hogy meghalt a csapat egyetlen hasznos tagja.

Thirlen Shadowrun - Miranda Kerr

Miranda Kerr

Közben az ex-bandacsaj bekopog a szobába. Kicsit meglepődik, amikor az egyik polgármesterjelöltnő, Miranda Kerr nyit ajtót, egy szál fekete selyemköntösben. Pont az, akire neki szavaznia kellett volna, de megállapítja, hogy már amúgy sem számít. Kinyög valami hazugságot, hogy a megrendelt partner nem tudott jönni, őt küldték helyette. Ezzel csak az a gond, hogy én tudom, hogy a nő egyrészt hetero, másrészt a szeretőjét várja. Mindegy, megmondom a játékosnak, hogy ha legalább ötöt dob a d6-on, szerencséje van. Megdobja. A jelölt motyog valamit meglepetten a hármasszexről, és beengedi. Az ajtót gondosan bezárják.
Bent az ex-bandacsaj azonnal elkábítja a Sokkoló Kéz implantja segítségével. Sok esélye nincs.
Hosszas gondolkodás után végül az ujjlenyomatokra vigyázva megfojtja a célpontot egy sebtiben kerített elektromos kábellel. Közben a Biotechnika szakértelmével többször ellenőrzi, hogy megfulladt-e már. Utána gyorsan lelép. Megvolt az első (bér)gyilkossága.
A még ott veszteglő liftben megkeresi az eszméletlen (és láthatatlan) troll golyóit, és alaposan megrugdossa őket. Lent szembesül a problémával, hogy az ő nem túl magas erejével megmozdítani se nagyon bírja a hegynyi szamurájt. Végül az erősebb ork sámán magára is varázsol egy láthatatlanságot és valahogy elráncigálja a testet a nő kocsijához.

A tisztesség kedvéért az adeptus elviszi a rigó testét közös utcai doki kapcsolatukhoz. Amikor azt chiptúladagolástól kiütve eszméletlenül találja a földön, rájön, hogy ennyi volt. Itt fejeztük be.

A banda lényegében feloszlott. A főnök odahaza megtekinti, hogy a tűzelementál csapása leégette a dzsekije hátáról a bandajelet. Elhatározza, hogy elhagyja a várost, hazatér ősei földjére. Még gondolkodik azon, hogy eladja-e előtte a rigó szerveit.
Az ex-bandacsaj kifizeti az orknak a száz nujenjét, és felveszi a huszonötezret. Úgy dönt, hogy ismét megkerült kocsiját nem adja vissza. Aki akarja, leverheti a rigón. Erősen foglalkoztatja a gondolat, hogy új életet kezd a pénzből.
A sámán pedig ül a börtönben. Már csak 364 napja van hátra szabadulásig.

A „Streets of Puyallup” kampány ezzel lezárult. Lényegében ez volt a karakterek első árnyvadászata, amely egyben sajnos úgy tűnik, az utolsó is lett. Legközelebb új kampány, új karakterekkel.


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához