LFG.HU

Thirlen
RPGCimkek

http://lfg.hu/wp-content/uploads/2015/03/2494108898_86d6938ac8_m.jpgAz alábbiakban néhány, a Shadowrun szerepjáték harmadik (magyarul második) kiadásához összerakott kibervercsomag található. Többségük egyfajta gondolatkísérletnek indult, hogy mit lehet kihozni a szabályok keretein belül egyetlen kiberver, a Beültetett Chipjack segítségével. Jelen változatában tekinthető egyfajta játékkönnyítő, előre kiszámolt kiberverlistának is.

Opcionális szabály nincs benne, minden a megfelelő könyvek alapján lett összerakva. Ha a mesélő úgy gondolja, adhat 10% kedvezményt az árra és az Esszencia költségre, ha változtatás nélkül, egyszerre kerülnek beültetésre (bár ez a szabály csak a 4. kiadásban vált hivatalossá).

A csomagok összeállításakor feltételeztem, hogy a Chipjack, mint specializált Adatjack, ugyanúgy rendelkezik annak három belső csatolóhelyével.

A szabályok bármiféle félreértelmezése vagy a költségek esetleges elszámolása természetesen csak az én szerény szövegértelmezési és matematikai képességeimet tükrözik.

Szemkapcsolat (Agents of S.H.I.E.L.D. után szabadon, 1,2 Esszencia, 31.680¥)

Ezt a beültetést rendszerint akaratuk ellenére beszervezett ügynökök kontrolálására használják. Egy speciális, folyamatos mobilkapcsolaton keresztül az ügynök felügyelője mindent lát, amit ő, és képes szöveges üzeneteket megjeleníteni annak látómezőjében. Végső esetben pedig egyetlen gombnyomással meg tudja ölni (minden kör végén 6H fizikai sebzés a Fekete Jegekhez hasonlóan).

Kamera retinamódosítás(20.000¥)
Speciális fejtelefon (3.700¥)
Retinakijelző (1000¥)
Beültetett Chipjack (500¥)
- Fekete Halál program 6 (Utazó JMÉ Fekete Halál és Beültetett opciókkal, 6480¥)

Rabszolgachip (0.1 Esszencia, 8600¥)

Viszonylag egyszerű, de alattomos beültetés. Sokszor a használó akarata, vagy akár tudomása nélkül kerül beültetésre. Technikailag egyszerű konstrukció, egy beültetett chipjackről futó Személyiségrögzítő JMÉ programból áll. Más hasonlókkal ellentétben a program nem írja felül a használó teljes személyiségét, hatására “mindössze” kérdés nélkül teljesíti egy megadott személy minden parancsát. Alattomossága abban rejlik, hogy szép lassan függővé teszi a célszemélyt, aki így engedelmeskedni akar, és ha meg is szabadítják a chiptől, vágyni fog rá, hogy újból átélhesse az élményt.

Beültetett Chipjack (500¥)
- Személyiségrögzítő JMÉ program 6 (Beültetett, 8100 ¥)

Börtönhuzalozás (0.3 Esszencia, 1700 ¥)

A kiberver hatására a felhasználó nagyon tehetségtelen lesz a különböző feltűnésmentességet igénylő tevékenységekben. A huzalozás felülírja a saját szakértelmet és nem kikapcsolható. Nevét onnan kapta, hogy magas biztonsági fokú börtönökben előszeretettel alkalmazzák, mert olcsó és viszonylag könnyen beültethető, viszont az elítéltek számára sokkal nehezebbé teszi például tárgyak ellopását, elrejtését őreik elől, vagy egy esetleges szökésnél a lopakodást és rejtőzést. Egyes helyeken extra pénzért Fürt opció segítségével a pusztakezes és éles fegyverekre vonatkozó tudásra is kiterjesztik. Börtönökön kívül használt verzióit általában “Inkompetencia-chipnek” nevezik, de általában ezeket is büntetés jelleggel alkalmazzák, sokszor a tulajdonos tudta nélkül. Sok tétre menő mérkőzés bukott már el így egy utolsó pillanatban végzett “kiberverellenőrzésen”.
Képességhuzalozás 1 (Max. 1.5 Mp, 750¥)

Beültetett Chipjack (500¥)

- Lopakodás képesség program 1 (Beültetett, 1.5 Mp, 450 ¥)

„Tűzfegyverek” képességhuzalozás csomag (1.0 Esszencia, 224.000 ¥)

Ez a kiberver bárkiből mesterlövészt csinál. A beültetés hatására a használó a jelzett képzettségekben 6-os szinten jártasságot szerez. Harci tartalékot ugyan nem tud használni hozzájuk, de 3 pontnyi Feladat tartalékot kap, amit csak ezekre a szakértelmeire tud felhasználni. Egyszerre azonban csak egyet használhat, a váltás köztük egy szabad cselekedetet igénylő gondolati parancs.

Képességhuzalozás 3. szint, Max. 80 Mp (120.000 ¥)
Chipjack szakértői meghajtó 3 (15.000 ¥)
Beültetett Chipjack (500¥)
Képesség programok x5 (88.500 ¥)
- Pisztolyok 6 (Beültetett, 54 Mp)
- Géppisztolyok 6 (Beültetett, 54 Mp)
- Puskák 6 (Beültetett, 54 Mp)
- Sörétes puskák 6 (Beültetett, 54 Mp)
- Rohampuskák 6 (Beültetett, 54 Mp)
- Fürt képesség program 5 (Beültetett, 25 Mp)

Nyelvi huzalozás (0.2 Esszencia, 12.225 ¥)

Ennek a cégesek által kedvelt beültetésnek a hatására a felhasználó a beültetéskor választott nyelvben szerez választékos, anyanyelvi szintű jártasságot mind szóbeli, mind írásbeli téren. Elsősorban olyanok szokták beültettetni, akik valamiért nem akarnak látható chipjacket, például saját tudásként akarják feltüntetni.

Beültetett Chipjack (500 ¥)
Képesség programok
- Nyelvismeret 6 (Beültetett, 54 Mp, 8100¥)
- Nyelvismeret(Irás/Olvasás) 3 (Beültetett, 14 Mp, 2025¥)
- Fürt képesség program 2 (Beültetett, 4 Mp, 600¥)
Tudásbázis csatoló (1000 ¥)

Kikapcsológomb (0.5 Esszencia, 1560¥)

Ha valaki megnyom a megfelelő távirányítón egy gombot, a felhasználó számára ideiglenesen megszűnik a kapcsolat az agya és a teste között. Ilyenkor a beültetett chipjackről futó műérzet program VAR felülírásnak köszönhetően az összes érzékszerve kikapcsol és képtelen mozogni. Teljes sötétség. Meg lehet azt is oldani, hogy ekkor egy előre meghatározott rövid, rossz minőségű filmet nézzen végtelenítve, amíg csak ki nem kapcsolják a kibervert (különösen népszerű a “Nyan Cat” nevű ősi szösszenet).

Rádióvevő 1. (1000 ¥)
Beültetett Chipjack (500¥)
- Utazóchip JMÉ 1. (Beültetett opció, 0.5 MP, 60¥)

“Rossz helyen jársz” kiberver (0.2 Esszencia, 2980¥)

Ha a használó az előre megadott koordinátákra téved (pl. adott cég telephelyei), erős félelmet és fájdalmat érez (2E Kábulás minden kör végén, valamint +1 célszám mindenre), amíg csak el nem távolodik onnan. Főként cégek, elsősorban a Lone Star szokta alkalmazni renitens “visszatérőkkel” szemben. A beültetés hivatalosan “Állatfegyelmezési Eszköz”-ként van nyilvántartva.

Belső GPS (2000¥)
Beültetett Chipjack (500¥)
- Hangulatchip JMÉ 1. (Fércmunka és Fekete Éjszaka(Enyhe) opció, 4 MP, 480¥)

“Mark X Kivégző” (1.0 Esszencia, 41.000¥)

Ezt a csomagot általában az önvédelemhez nem értő cégeseknek ajánlják, végső esélyként. Profik nem nagyon szeretik használni, mert drága és eléggé megterheli a szervezetet, de már sok rablási kísérletet hiúsult meg emiatt a beültetés miatt. Nagy hátránya, hogy egyes esetekben akár a támadó halálát is okozhatja (bár ezzel legtöbb felhasználó boldogan kiegyezik).

Ha a használó kiereszti kiberkarmait és megkarmol velük valakit (ehhez négy kockával dobhat), az illető a sebzésen (Erő+2 E) felül áramütést szenved el (8S Kábulás, ütési páncélzat fele) a kör végén pedig 6H Kábulás méreg alapú sebzés ellen dobhat ellenpróbát. Ha szerencsétlen célpont még eszméletén van, a sokk miatt pár körre +2 célszám büntetést kaphat (lásd Elektromos fegyverek, SR3e, p. 124.).

A kiberver két adagnyi Narcojectet és tizenkét áramütésre elegendő energiát tartalmaz.

Visszahúzható Fejlesztett Ujjpengék (17.500¥)
Módosított sokkoló kéz (1.300¥)
Méreg tároló (500¥)
Képességhuzalozás 2. szint, Max. Mp (16.000¥)
Beültetett Chipjack (500¥)
- Ujjpenge specializáció képesség program 4 (Beültetett, 16 Mp, 4800¥)
Narcoject, 2 adag (400¥)

Dentata (Snow Crash után szabadon, 0.05 Esszencia, 1700¥)

Ezt a kibervert nemi erőszak miatt aggódó nőkbe szokták beültetni egy igen kényes helyre (legalább egy ismert esetben pedig börtönbe készülő férfiba, csak máshová). Lényegében egy altatóval töltött, gondolati paranccsal ki-be kapcsolható autoinjektorról van szó, amelyet úgy ültetnek be, hogy ne a felhasználóra fejtse ki hatását. Ha valaki akarata ellenére akar szexuális kapcsolatot létesíteni a kiberver tulajdonosával, 3E fizikai és 6H kábulás sebzés ellen tehet Test próbát. Újratöltését általában nőgyógyász vagy urológus végzi.

Egylövetű auto-injektor (1500¥)
Egy adag Narcoject méreg (200¥)

Kommunikációs csomag (0.5 Esszencia, 5250¥)

Ez az összeállítás lehetővé teszi, hogy a használó megfelelő kábellel különböző gépekhez kapcsolódjon, a sima adatjack lehetőségein túlmutatóan. Rádióhoz, telefonhoz csatlakozva például tökéletesen hangtalan és észrevehetetlen kommunikációt biztosít, továbbá a képi megjelenést is lehetővé teszi (hullámsáv kijelzése, videóhívás esetén a hívó külön ablakban, stb.). Egy elosztó közbeiktatásával egyszerre több készülék is a rendszerre kapcsolható. Így például amikor a használó egy korábban elhelyezett mikrokamera élő közvetítésén észreveszi az épület előtt megálló Lone Start, aktivációs jelet küld a postaládába rejtett plasztikbombának és közben már írja is a csapattársainak az üzenetet, hogy pakoljanak. Mindeközben kedvenc rockszáma dübörög a fülében és nyugodtan reggelizik tovább. Egyes jövőkutatók szerint az efféle kibővített valóság a jövő útja.

A rendszer hátránya, hogy hozzákapcsolt külső periféria nélkül csak holtsúly, előnye, hogy rengeteg dolog elérhető így egyéb beültetés vagy teljes becsatlakozás (és az ezzel járó kellemetlenségek) nélkül. Parancsnoki szék üzemmódban egy rigódekkel és egy okosabb drónnal akár kezdetleges rigóvezérlés is megvalósítható így.

Adatjack (1000¥)
Jelfordító (2000¥)
Retina képkijelző (1600¥)
Szubdermális hangkeltők (650¥)

Eltörölt ujjlenyomat (0 Esszencia, 5000¥)

Ez a kezelés nagy adag nanoid befecskendezéséből áll, amelyek egy óra viszketést követően megszüntetik a karakter ujjlenyomatát. A kezelés sajnos ritka és csak ideiglenes – 30 nap után lassan visszaáll a régi ujjlenyomat a test természetes regenerálódásának köszönhetően (szimbiótákkal felszerelt karaktereknél fele ennyi idő alatt).

Ujjlenyomat újratérképezés 1 (5000¥)

Bunraku chip (0.4 Esszencia, 21.475¥)

A hírhedett Bunraku szalonok szexrabszolgáinak beültetése. Ameddig aktív, a használó öt percnél tovább nem képes megjegyezni semmit (Érzékelés próbáira pedig +2-t kap), és a beprogramozott személyiségnek megfelelően cselekszik. Ehhez megkap minden szükséges ismeretet egy kisebb Tudásbázis program képében. A rendszerhez külön távirányító tartozik, amivel kis távolságon belül (Fluxus 0) ki-be kapcsolható.

Adatszűrő (5000¥)
Beültetett Chipjack (500¥)
- Személyiségrögzítő JMÉ program 6 (Beültetett, 8100¥)
- Tudásbázis program 3 (Beültetett, 6075¥)
- Fürt képesség program 2 (Beültetett, 4 Mp, 1800¥)

Végezetül egy kis segítség azoknak, akik képességhuzalozást szeretnének a karakterüknek, de nem szeretnék hosszasan számolgatni, hogy mennyibe kerül. Az alábbi táblázatban megtalálható előre kiszámolva, hogy mennyibe kerül egy adott szintű képességprogam és a hozzá tartozó képességhuzalozás Nujenben és Esszenciában. Mind a hagyományos, külső Chipjackban cserélgethető programokkal dolgozó, mind a beültetett, alapesetben egyetlen, nem cserélhető programot használó huzalozás. A teljes ár már tartalmazza a Képességhuzalozás, a megfelelő Chipjack és az adott szintű Tevékenységbázis program árát, mindegyiket a futtatáshoz szükséges minimumon.

ChipjackBeültetett Chipjack
SzintEsszenciaMax. MPTeljes árEsszenciaMax. MPTeljes ár
1.0.432.800¥0.31.51.700¥
2.0.61214.200¥0.368.300¥
3.0.82744.200¥0.513.524.800¥
4.1.048101.800¥0.52455.700¥
5.1.275196.000¥0.737.5105.500¥
6.1.4108335.800¥0.754178.700¥

A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához