LFG.HU

CikkBot
hírekCimkek

Hamarosan megjelenik a Subterranean Games valós idejű stratégiai játékának, a War for the Overworldnek a végleges változata. A stúdió tagjai egyetlen percig sem tagadták, hogy játékukat a sajnos az utóbbi években gyengélkedő Dungeon Keeper széria szellemi örökösének tekintik. A program címe is erre utal, a WftO ugyanis a végül elkaszált Dungeon Keeper 3 alcíme volt.

War for the Overworld

A játék ezért magától értetődő módon meglehetősen hasonlít a jeles elődjére. A játékos egy hatalma jelentős részét elvesztő gonosz nagyurat alakít, feladata pedig természetesen a világuralom kiharcolása. Tervünk végrehajtásához csatlósokat kell szereznünk, akiket különféle épületek felhúzásával csalogathatunk magunkhoz. Azt viszont nem árt észben tartanunk, hogy a minket követő, sötét erőknek parancsoló mágusok, kegyetlen démonok és egyéb szörnyetegek nem a két szép szemünkért követnek minket. Ételre és lakóhelységre mindegyiknek szüksége van, az intelligensebbek ezen felül zsoldot is követelnek. Amennyiben nem tudjuk kielégíteni az igényeiket, dezertálnak. Emiatt aztán ügyelnünk kell arra, hogy csak akkora haderőnek parancsoljunk, amit fent is tudunk tartani.
Fontos eleme még a játéknak a fejlődési rendszer: attól függően, hogy mennyi időt szánunk kutatásra, pontokat kapunk, amiket a “bűnöknek” nevezett képzettségekre költhetünk el. Így egyebek mellett új varázslatokat tanulhatunk, korábban nem ismert csapdák tervrajzait szerezhetjük meg, vagy komoly bónuszokat adó rituálék végrehajtásának pontos menetét deríthetjük ki.

A War for the Overworld PC-re jelenik meg, és a Steamen kívül közvetlenül a készítőktől is meg lehet venni. A jelenlegi 10%-os kedvezmény még 9 napig érvényes.

 


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához