LFG.HU

strato
hírekCimkek

Szerepjáték

- Minek kalandozni, ha elég csak mesélni róla? Az Era: Lyres-ben a játékosok olyan történetmondókat alakítanak, akik a kockázatokkal való szembenézés helyett inkább a kocsmában mesélik el a kitalált hőstetteiket. A kalandmester játékvezető dönti el, hogy a hallgatóság mennyit hisz el mindebből, és a végén megnyílnak-e a tárcák vagy éppenséggel verekedésbe fullad-e az este. A játék honlapján két példatörténet is elolvasható.

Era: Lyres

- Megjelent a Lankhmar: City of Thieves című setting Savage Worldhöz. A kiadvány PDF verziója a PEG-tól megszokott $10-os áron vihető.

- A Studio 2 Publishing saját dark fantasy szerepjáték fejlesztésébe kezdett. Az Awaken ügyét a Kickstarteren lehet támogatni.

Videojáték

- Újabb játékbeli jeleneteket mutat a május 19-én megjelenő Witcher 3: Wild Hunt legújabb, humoros és szókimondó előzetese:

- A Blizzard Hearthstone című kártyajátéka már iOS és Android telefonokon is játszható. Vannak vele problémák, mert egyes telefonokon nem hajlandó az SD kártyára telepíteni magát a játék, csak a telefon saját tárhelyére, de aki a mobilportra várt idáig, az mindenképp tegyen egy próbát.

- A Mortal Kombat X mellett e hét kedden megjelent a GTA V PC-s verziója is. Úgy tűnik, hogy Rockstarék megtanultak végre portolni, mert az eddigi visszajelzések messze nem tükrözik a GTA IV PC-s megjelenése körüli ribilliót. A SteamSpy adatai alapján csak a Steamen egy nap alatt több, mint 1 millió példányt aktiváltak, és a játék letaszította trónjáról a Steamen egyidejűleg játszók számában eddig első Skyrimet is (a Valve saját, kifejezetten mulitplayer játékait nem tekintve).
A GTA V PC-s változatának részét képezi a Rockstar Editor, mellyel mindenki kedvére forgathat filmeket:

- A második Humble Origin Bundle-ben egy csomó olyan játék található, amit ingyen el lehetett már vinni az EA On the House programjának keretében (ha valakinek kimaradt volna, a Syndicate még most is zsákolható). Akinek ezek kimaradtak volna, vagy Steamen is aktiválható Dragon Age-re, Dead Space 2-re és/vagy Mass Effect 2-re vágyik, az most egy maréknyi dollárért hozzájuthat többek között ezekhez is.

- A harmadik dimenziót az elődeinél sokkal jobban kihasználó Trine 3 április 21-étől elérhető lesz a Steam Early Access programjában.

Egyéb

- A Black Library újra árulja a Warhammer és a Warhammer 40,000  könyvek, képregények és hangoskönyvek fordítási és kiadási jogát.

- Az erő tovább ébred. Itt a Star Wars VII második előzetese:

- A Terminator Genisys második előzetese elég poéngyilkosnak tűnik, szóval csak az nézze meg, akit ez nem zavar. Nem is ágyazom be ide, csak egy linked adok hozzá. Talán így kisebb a csábítás.

- A Marvel-féle Ant-Man első előzetese is megérkezett. A film plakátját is érdemes megtekinteni.

- Narmi eheti ajánlása:
A Titanic Nemzetközi Filmfesztivál keretében már megnézhető Alex Garland (28 nappal később, Dredd) első rendezése az Ex Machina. A történet röviden egy kísérletről szól, melyben a fiatal “celeb” programozónak kell felvennie a kapcsolatot az első mesterséges intelligenciával:


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához