LFG.HU

pierredelacroix
mesélőknekCimkek

Reményeim szerint ez a cikk másokat is arra ösztönöz, hogy folytassák az oldal nemes hagyományát a rövid ötletek közzétételére. A lenti kalandmodul-vázlatoknak az LFG.HU fórumán általam (és mások által) belinkelt hivatkozások adták az alapját. Az eredeti hivatkozások megtalálhatóak az adott fórumokban.
A válogatás ötletszerű és véletlen.

 Ördögi machináció

“Kispest város közgyűlésén dr. Turek József (…) elmondotta, hogy az ördögűzők néven ismert szektának kispesti gyülekező helyéről esténként borzalmas kiáltozások zaja hallatszik, ami a környékbeliek éjszakai nyugalmát lehetetlenné teszi. Dr. Molnár József polgármester válaszában kijelentette, hogy a rendőrség útján intézkedik a környék lakói nyugalmának biztosítása érdekében.” (Magyar Hírlap, 1931. június 11. Köszönet érte Interpolnak.)

 1. Az elvakult, ámde fanatikus kultisták éjjelente járnak portyázni a városban „bűnösök” után kutatva. Az ő megkínzott sikolyaikat hallják a környéken lakók (az „ördögűzés” eléggé kegyetlen, gyakran halállal végződik – de a szekta tagjai szerint ez is a „megváltás” egyik módja). Mivel – főleg a helyi klérus körében – jelentős befolyással rendelkeznek, a hatóságok eddig nem mertek fellépni ellenük. Ez azonban megváltozhat, ha egyik áldozatuk megszökik és feljelentést tesz (a hatóságok azonban ekkor is alaposan ellenőrzik előzetesen a nyomokat). A Mítoszhoz való kapcsolódás opcionális.
  (Javasolt utánanézni a thugok viselt dolgainak)
 2. Az ördögűzők valójában Tulzscha egyik kisebb szektája, akik éppen a Külső Isten megidézésén fáradoznak. Éppen sikerül nekik, mikor a Magyar Kir. Államrendőrség rajtuk üt és a jelenlévőket letartóztatja, az eszközöket összeszedi. A Zöld Láng így egy üres terembe érkezik, majd az együttállás elmúltával távozik, azonban időről-időre újra felbukkan ugyanott, hogy a romlást és a pusztulást terjeszthesse. Csak idő kérdése, hogy kultisták újabb csoportjai akadjanak rá. (Ismertetőjel: ruhájuk penész szagától bűzlik, testükön rothadás és gombák jelei, amelyeket minden fájdalom nélkül viselnek és terjesztenek).
 3. Egy Mítosz-kultusz érkezett a városba és akar új befolyásra szert tenni. Mivel meglehetősen korlátozott emberanyagból válogathatnak, úgy döntöttek, hogy „leszámolnak” a konkurenciával. Ehhez először a hatóságokat akarják manipulálni (befolyásuk még nem nagyon nagy), de egy bizonyos ponton akár Mítosz-varázslatokhoz is fordulhatnak. Azonban ellenfeleik sem ártatlan széplelkek csupán, hanem fanatikusok (Inspirációs forrásul szolgálhat például Dagon-rendjének megtelepedése Innsmouth-ban).

Esőerdők átka

Az Aranyháromszög, de különösen a Burma-Laosz-Thai-Kína határ sohasem a békéjéről volt ismert. 2009-ben és napjainkban azonban úgy tűnik, hogy újra kiújultak a konfliktusok, mert Mianmar rendszeresen bombázza a szomszédos kínai vidékeket (és fordítva).

 1. A hivatalos indok a Kokang kisebbség szeparatizmusa elleni fellépés. Habár Kína hivatalosan nem támogatja őket (kínai állampolgárok csatlakozását megtiltotta), a határ másik oldalán a városlakók és a gazdag üzletemberek szimpatizálnak törekvéseikkel. Az áldozatok hatására ez azonban lehet, hogy változni fog. Peking már most is (nemzetközi) vizsgálatokat sürget.
 2. Az egész egy „blöff”. Lényegében Mianmar azzal kísérletezik, hogy befolyása és ellenőrzése alá vonja a Leng-fennsíkot. Ez még nem sikerült senkinek – sem a kínai császároknak, sem a gyarmatosító franciáknak. A katonai juntának azonban tervei vannak az itt megszerezhető erőforrásokkal és tudással, amellyel kivívta bizonyos nagyhatalmak ellenszenvét.
 3. Egy újfajta, nagyon addiktív drog (mák + valami ismeretlen anyag) kezdett megjelenni a nemzetközi piacokon, amely talán újra az Arany Háromszöget tenné a legnagyobb termelővé. Ez kivívta a környező államok rosszallását, mert – Mianmar kivételével (aki inkább ellenőrizni kívánja a cucc előállítását) – félnek, hogy határvidékeik felett elvesztik újra az ellenőrzést. Az együttműködéshez sajnos még nem jutottak közel sem, és nem sikerült elvágni a szállítási útvonalakat. A hatóságoknak csak a különös álmokat keltő anyag nevét sikerült megtudni a besúgóktól: „Chaugnar nyála”

 Gonosz madár
(Elsősorban Gaslight kalandhoz illik a felütés, de a kalandoknál próbálok korfüggetlen maradni.)

Hallottatok már a mó sovó-ról, a mongol és szibériai erdők, tajgák gonosz lényéről? A gyönyörűséges hölgyről, aki a ködtől átfázott és a sötéttől rettegő vadászokat várja egy kellemes tábortűz mellett? Ő egy eltévedt fiatal lány, egy nemesasszony, ki soha nem emeli fel szája elől a fátylat, hangja bódító és elmés. Egyébként igen készséges a magányos vadászokkal (ha többen vannak, több ilyen lányt is találnak) szemben, kik végül ölében hajtják le fejüket. Álom és ébrenlét mezsgyéjén még láthatják, ahogy elemeli szája elől a fátylat és megcsillan a vastag, fekete hollócsőrön a tűz és a Hold fénye. Tagjaik megbénulva várják, ahogy a lény belevágja csőrét a nyakszirtjükbe a vérükért. Szárazra szívott testüket pedig kedvenc éji vadjainak veti oda…

 1. A rejtélyes múltú Madame Suzuki egy új, ámbár igen gyorsan híressé és népszerűvé vált bordélyt vezet a nyomozók városában. Állítólag befolyásos helyi politikusok és rendőrségi vezetők is kuncsaftjai közé tartoznak immár. Habár kezdetben meggyűlt a baja a helyi maffiákkal, most már valamilyen okból ők is békén hagyják őt. A diszkréció garantált, a szolgáltatások magas színvonalúak („egyedi” igényeket is fogadnak), a „hölgyek” (vagy „urak”) pedig minden ízlést kielégítenek. Igényes és befolyásos vendégekkel még néha maga a madame is foglalkozik. Sajnos az utóbbi időben néhányan eltűntek a gyakori látogatók közül, ez pedig – bár nem köthető kifejezetten a bordélyhoz – felkeltette néhány szervezett prostitúció ellen küzdő csoport figyelmét.
  A korral haladni kell, ezt még egy ilyen lény is képes felfogni. Különösen azután, miután lánykereskedők (kik később súlyos árat fizettek tévedésükért) elfogták és elhurcolták. Jelenleg egy kisebb kultusz megalapításán fáradozik, amely a szépség és fiatalság ígéretével biztosíthatja számára a kellő vérutánpótlást és imádatot.
 2. Arról is halottatok már, hogy egyes elméletek szerint az emberi evolúció egy pontján is megjelenhet a csőr? Ha ez bekövetkezik, abban a távoli – avagy közeli – jövőben történhet csak meg, amikor a hanyatló emberiség még nem találkozott a felébredt Mérhetetlen Vénekkel, de már „minden törvény és erkölcs érvényét veszti; mindenki kedvére bömbölhet, gyilkolhat és kéjeleghet.” Egy ilyen korból vagy világból „ideszakadt” időutazó tűnt fel a nyomozók kedvelt vadász- vagy erdős kirándulóhelyén, éppen pár nappal azelőtt, hogy az első szárazra szívott hullát megtalálták volna. Valamilyen okból ugyanis nem tud hazatérni, ezért van szüksége a vérre (ételként? üzemanyagként?). Napközben ugyanez a lény embernek álcázva egy közeli étterem népszerű, csinos „pincérnője”. Hogy az áldozatok – kik evolúcióban annyira távol állnak tőle, mint az emberektől a gibbonok – megölése szükséges-e egyáltalán a céljai eléréséhez? Nem tudni, ahogy azt sem, hogy nem-e az a szakadt, őrült „csöves” öl-e helyette, aki állandóan követi.
 3. A gyanús sorozatgyilkosságok elkövetője egy nő, aki egy kísérletező kedvű orvos kezébe került. Talán talált néhány iratot, amely a szörnyű Szfinx állatfejű múmiáinak előállításáról értekezik vagy talán túl sok animét nézett, de fejébe vette, hogy az emberiség és az evolúció érdekében az elkábított emberek testrészeit lecseréli bizonyos állati tagokra. Egy kísérletekbe beleőrült alany azonban elszökött (ez a nő). Most – néhány másik kreatúrájával együtt – a nyomában van, szorosan a sorozatgyilkosságok kapcsán nyomozó rendőrök mögött, akiket ideális alanyoknak lát a kísérleteihez, bár azok feltehetőleg nem fogják értékelni, ha egy lúd lábával és egy farkas fejével fognak felébredni. (Érdekesség: az ősi egyiptomiak szerint a szívben van a gondolkodás központja, ábrázolni azonban az ún. „kis vérkör”-rel ábrázolták.)

Alternatív síkok

Ezt a kalandot egy kép motiválta, amelyen az amerikai Függetlenségi Háborúban Dagon megtámad egy angol hadihajót, amelyre már ráerősített egy robbanószerkezetet az első működő tengeralattjárók egyike, a Turtle.

http://lfg.hu/wp-content/uploads/2015/04/world_war_cthulhu__the_turtle_by_gjsx51-d7tjony.jpg

 1. „Könyv a könyvben” történet: a nyomozók találnak egy régi kötetet, amelynek egyik oldalán a kép díszeleg. Ez valójában egy napló, amelyet az egyik katona írt. Ahogy előre haladnak a titkosírás megfejtésével, észreveszik, hogy képesek befolyásolni azt, mi történik annak lapjain a későbbiek során. Eseményeket és személyekkel való találkozásokat írhatnak bele, épségben hazajuttathatják vagy meg is ölhetik a hűséges mennyasszonyához siető katonát. Mikor becsukják a könyvet, tapasztalhatják, hogy egyúttal maga a világ is megváltozott (Ha meghalt valaki akkor a leszármazottai sem létezhettek stb.) „Gonosz” titok: a katona valamelyik nyomozó távoli őse volt.
 2. Korszaktól független kaland: Az egyik nyomozóval mostanában furcsa dolgok történnek, állandó rémálmai és látomásai vannak, amelyek bizonyos tartozásokra figyelmeztetik. Ekkor kerül hozzá egyik őse naplója, amelynek egyik oldalán a fenti kép is megtalálható. Ebből derül ki, hogy mikor egy kis hajó kapitánya volt a függetlenségi harcok idején, nagyon szorult helyzetbe került, amelyből csak egy szentségtelen alku (Dagonnal) keretében szabadulhatott. Ez pedig átszállt utódaira is. Hogy a tartozást megfizetessék és az átok megtöressék (nem, nem olyanfélét, mint amire gondoltatok), meg kell látogatniuk Innsmouth városát is. (Igen, mélységlakók, de tényleg nem olyanfajta alku volt, mint amire gondoltok).
 3. Az ős valószínűleg túl sok szeszt ihatott szolgálata során, így naplója csak egy masszív alkoholista képzelgéseit tartalmazza. Ámde nem biztos, hogy a karakterek rájönnek erre a mélyen elfojtott, szégyenletes, sötét családi titokra így több száz év távlatából. Nyomozásuk során azonban magukra vonhatják egy Álomföldi kultusz tagjainak figyelmét, akik szerint prófétájuk így akar üzenni nekik a másik világból. Természetesen mindent megtesznek majd a napló megszerzése érdekében.

A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához