LFG.HU

Serrath
ismertetőCimkek

Hanyatló bürokratikus birodalmi rendszerek, elkorcsosult felső tízezer. Sokmilliós városok romjai, miben megannyi fenevad és veszély lapul. Ősök, kik nem nyughattak sírjaikban és utódaik vesztére törnek. Őrült tudósok elfajzott kísérletei, csodatevők és boszorkányok, megtestesült mitológiai lények, és megannyi veszély, mellyel a megmaradt, sokszor csak maroknyi túlélőnek szembe kell néznie, hogy legyen holnap.

Elfeledett és sosem volt vallások, melyek teret hódítanak és igyekeznek összpontosítani mindazon kárba veszett hitet, a világot mozgató energiát, mely kavarog az itt lakó emberekben és más fajokban.

Kedves Olvasó! Üdvözöllek az Infidelis világában!

inf1

 “A hit a világ mozgatórugója. A hitetlenek, hitevesztettek azok az elveszettek, kiknek lelki üdvösségét nem, hogy semmiféle felsőbb hatalom, de saját maguk sem irányítják. Ténfergők, kik az örök bolyongás, a bizonytalanság, és a remény teljes hiányának útját választják.

Hatalma végtelen, világokat semmisíthet meg, vagy építhet újjá. Ledönt minden korlátot, felülírja az ismert világok törvényeit, és megváltoztat életeket.

Átjár mindent és mindenkit. Az élőlény sajátja, mely egy előre meg nem határozott céllal létezik. Áramlik a kozmoszban szolgálva azt, ki képes és meri használni. Nincs benne se jó, se rossz, erkölcs. Norma és szabályok nélküli végtelen, akár a csillagok sokasága, mely a hold nélküli eget borítja, világítva meg a halandók útját a sötétben…”

Az apokalipszisnek is minősíthető katasztrófa a világ lakóinak 90%-át érintette. Főképpen a városban élők életét nyomorította, vagy éppen szüntette meg. Rengeteg óriási, romos, de semmiképpen nem kihalt város van a világ minden szegletében, melyek rengeteg gonoszságot és veszedelmet rejtenek a felfedezni vágyók számára.

A magukat tudósoknak tartó, nem feltétlen épelméjű réteg beteg kísérletezésekbe kezdett, melyet nem egyszer a tudomány mellett csodákkal vegyített. Ennek következtében abnormális, sokszor ránézésre természetellenes lény látta meg a napvilágot és került ki, vagy épp szökött meg ezekből a laborokból, pincékből, ahol ördögi munkák folytak.

Egyesek, kisebb-nagyobb sikerrel saját magukon, családjaikon, szolgáikon végzett kísérletek szabták át beteges igényeikhez mérten a testüket, létrehozva a legvadabb torziókat is.

A búskomorság, reménytelenség, kétségbeesés oly mértékben volt jelen, mely átszakította a valóság vékony hártyáját, és szabadjára engedte a legvadabb képzeleteket is. Holtak keltek ki a sírjukból, ősi szellemek jelentek meg, mítoszok, mesék lényei születtek újjá a világban.”

Maga a játék egy hanyatló posztapokaliptikus jellegű viktoriánus korabeli fantasy környezetben zajlik, ahol a fajok maradékának kell vívniuk napi küzdelmüket. A sok céltalan hit, mi a lelkekben lapul felbolydult, és rászabadult  a világra, létrehozván megannyi szörnyű és csodálatos lényt.

Ez alapvetően egy házi wargame, azaz terepasztalos stratégiai játék.
A legegyszerűbben úgy tudnám körülírni, mint egy számítógépes körökre osztott stratégiai játék, vagy a Total War sorozat körökre osztott darabja terepasztalon, figurákkal.

Ehhez a játékhoz csak szabályrendszer tartozik, de rengeteg figuragyártónak hála, könnyen találhatunk megfelelő modelleket a játékhoz.

inf2

A játék körökre osztott, minden kör 4 fázisból áll, ezek a mozgási fázis, csodák/technokrácia fázisa, lövési fázis, közelharci fázis. Minden fázisban a felek egymást felváltva tehetnek egy-egy lépést, így adva kicsit több dinamikát a játéknak, és több lehetőséget.

Minden egység és karakter hasonló adatokból épül fel, mint egy szerepjátékos karakter, ami eltérést mutat más wargame-ekhez képest, hogy itt nincsenek előre gyártott egységek és karakterek, amikből vásárolhatnak a játékosok és építhetik seregeiket.

Igyekeztem a legnagyobb szabadságot megadni a játékosoknak, így minden osztagot, karaktert, de még azok felszerelését és speciális tulajdonságaikat is pontból építhetik fel. Ennek köszönhetően a seregek és csapatok változatosságot tekintve szinte végtelen kombináció adható majd.

A játékhoz a figurákon és terepasztalon kívül csupán néhány kellék szükséges, mint a dobókocka vagy a mérőszalag. Ezek többsége könnyen és olcsón beszerezhető.

A játék igyekszik teret adni a fantázia teljes mértékű kiteljesedésének. Ha akartok, lehettek egy kalandozó csapat egy szörnyű kriptában, ami hemzseg a szellemektől, de vonultathattok sereget egy zombikkal és démonokkal teli város ellen is.

A környezet, a világ leírása jelenleg még elég felszínes, de ha lesz érdeklődő és lesz igény, ez folyamatos bővítés alatt lesz.

A játék maga, azaz a szabálykönyv és a hozzá tartozó jövőbeli kiegészítők mind ingyenesek lesznek, bárki számára elérhetőek. Csupán a játékélmény lehetőségét szeretném ezzel biztosítani minden érdeklődő számára, kiszabadulva kicsit a virtuális világból.

Az érdeklődők az inkvizítor fórumában találhatnak topicot a játékról, itt pedig minden doksit és könyvet elértek a játékhoz:

Karakterlap
Osztag Lap
Varázslat Kártyák
Kütyükártyák

Nyomtatóbarát Szabálykönyv
Nyomtatóbarát szabályok

Jó olvasgatást!

 

 


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához