LFG.HU

pierredelacroix
mesélőknekCimkek

Reményeim szerint ez a cikk másokat is arra ösztönöz, hogy folytassák az oldal nemes hagyományát a rövid ötletek közzétételére. A lenti kalandmodul-vázlatoknak az LFG.HU fórumán általam (és mások által) belinkelt hivatkozások adták az alapját. Az eredeti hivatkozások megtalálhatóak az adott fórumokban.
A válogatás ötletszerű és véletlen.

Elsüllyedt álmok

Korszak: II. vh. (elsősorban)

1942. február 12. Minden elérhető Delta Green és PISCES ügynök figyelmébe: A Surcouf francia tengeralattjáró repülőgéphordozó eltűnt a Karib-tengernél (az ún. Bermuda-háromszög térségét éppen elhagyva), útban New Yorkba.

Lelőhely: A Karotechiától és a Kokuryukaitól elkobzott titkos iratok levéltára. Moszkva, 1997

1. A Kriegsmarine egyszerűen nem hagyhatta, hogy a háború tombolása közben az 1940-től a Les Forces Navales Françaises Libres keretében szolgálatot teljesítő tengeralattjáró további fenyegetést jelentsen. Miután a megrongálására és elpusztítására tett kísérletek sikertelenek voltak, az Abwehr-nek sikerült megszereznie a pontos hajózási útvonalát London és New York között. A kanadai és új-angliai munkások közé beépült kémek jelentését megerősítették más, “különleges” forrásokból származó információk is, amelyek szerint bizonyos titkos iratokat fog szállítani, amelyeket a francia ellenállástól (és az OKW-től) származtak. Az U-Boot-ok és a hajók azonban csak a legnagyobb titokban tevékenykedhettek, mert féltek a Vichy-féle bábkormány, de főleg a megmaradt francia katonai erők reagálásától. Átállása ellenére ugyanis a tengeralattjáró a La Royale büszkesége, a szövetségesek előrenyomulása miatt pedig hamarosan szükség lesz a kikötőkbe kényszerített francia flotta segítségére. És amely csak egyetlen lépésre áll attól, hogy testületileg is átálljon.
A nyomozók ezt a szálat követve egyrészt a szárazföldön egy paranoid kémjátszmában vehetnek részt, míg a tengeren versenyt futhatnak az idővel az elsüllyesztés megakadályozására (sikertelenül) és az esetleges túlélők felkutatására a Bermuda-háromszögben. A PISCES ügynök ugyanis elmenekült a hajón lévő hidroplánon egy közeli, semmilyen térképen sem szereplő szigetre (ez a szál egyszemélyes kalandként is játszható).

2. Mivel a környékről nem jelentettek ellenséges aktivitást, a szövetségesek hírszerzése sejti, hogy valószínűleg saját erőik közül süllyeszthették el a tengeralattjárót. Feltehetőleg tévedés történt, ezért van rá esély, hogy valamilyen módon nyomára akadhatnak még. Ez nem lesz egyszerű, mert a tengeralattjárót már kivonták az aktív harci cselekményekből – korábban részt vett St. Pierre és Miquelon felszabadításában – mert a radarok és a nagyteljesítményű motorok elavulttá tették az egész koncepciót (a háború alatt is már csak Japánban gyártották a típust).
A korábban is csak felderítés terén kitűnő járművet (ezért volt rajta repülőgép) ugyanis manapság már csak katonai iratok szállítására használták Kanada, Nagy-Brittannia és az USA között, útvonala ezért sokszor titkos volt. Nem csoda, hogy egy már hónapok óta szünet nélkül járőröző partvédelmi hajó fáradt, részeg és lassan megőrülő tüzére ellenségnek nézte a felszínen haladó furcsa alkalmatosságot. Természetesen, mikor titkosügynökök kezdtek el kérdezősködni az első kikötőben, ő és a kapitány rögtön rájöttek a tévedésükre, és meghamisítva a hajónaplót, megpróbálták eltitkolni. A mélybe süllyedő hajón eközben eluralkodik a bezártságtól és a haláltól való félelem. A vallásosabbak már a halottak szellemeit látják, a meghalt PISCES ügynök pedig hozott valamit magával a ládájában.
A nyomozók vagy a tengeralattjárón ragadt matrózok szerepét játszhatják vagy a szárazföldön próbálnak rájönni az eseményekre, miközben a még gyilkolni is hajlandó járőrhajó legénységével is szembenéznek.

3. A tenger mélyén tanyázó szörnyű borzalmakat az elmúlt időkig nem zavarta az embernépség, amely eddig a tenger színén és a szárazföld vékony kérgén tevékenykedett. Az utóbbi időben azonban egyre mélyebbre merülnek furcsa, zárt konzervdobozokban. Ez felkeltette közülük egynéhány figyelmét. Szeretnék megtudni, hogy milyen tudás birtokába jutottak, ezért ügynökeik segítségével megrongálták a kikötőben a Surcouf-t. A PISCES ügynök aktájában azonban olyan, Európából kicsempészett iratok vannak, amelyeket az OSS (és a Delta Green) mindenáron vissza akar kapni és ez felkeltette a Karotechia figyelmét is. A szövetségeseknek azonban semmi szükségük a felhajtásra, hiszen azt is alig sikerült eltusolni, hogy egy titokzatos matróz, fellopózva a hajóra, rejtélyes okból megsebesítette a hajó orvosát.

A medve nem játék

Az utóbbi időben a Fekete-tenger északi partvidéke (amelynek tengerpartja az ankarai és török középosztály közkedvelt nyaralóhelye) furcsa események színtere lett. A belső hegyekből ugyanis egyre több medve jön le a síkabb vidékekre, tönkretéve azok mezőgazdaságát. A maradást választó méhészek és pásztorok szögesdrótokkal kényszerülnek védeni nyájaikat és földjeiket, ez azonban azzal jár, hogy a medvék rákaptak az emberhúsra: az alacsony falú, amúgy is sekély sírokra járnak rá rendszeresen. A helyiek és a hatóságok tehetetlenek.

(Korszak: Napjaink. Minimális átalakítással bármelyik korszakban játszható, mert “szerencsére” a térség véres háborúkban, összecsapásokban  nem szűkölködik. A mobiltelefonok ellenére pedig napjainkban is eléggé zárt vidék.)

1. Igaz, hogy néhány esetben látták is a medvéket, amelyek sírokat törnek fel, de nem köthető minden egyes eset hozzájuk. A török-iráni-szír-iraki határvidék soha nem a békességéről volt híres, így nem csoda, hogy a hegyek lábainál elszaporodtak a ghoulok és más rémségek, amelyek a halottak húsából táplálkoznak. A mai technológia korában azonban egy magányos határőr, vagy egy csempészkaraván eltűnése mégis feltűnőbb. A menekültáradat miatt újabban az Ordusu is megerősítette a határőrizetet. A zsákmány fogyatkozása a felszínre kergette az alvilági lényeket, ahol terített asztal fogadta őket: a medvék előlük menekültek a síkságra. A hatóságok egyelőre háborús menekültekként azonosítja őket, ha messziről megpillantják őket. Azonban azok egyre bátrabban mutatkoznak nappal is, a hegyek felől a partvidékre nyomulva, ahol a titokban suttogott sumér legendák a Halottak Városát helyezték. A nyomozók helyi szegény pásztorok lehetnek, akiket eldugott hegyi falvaikba beszorítottak ezek a lények, vagy nyugati finanszírozású civil szervezetek (esetleg titkosszolgálatok) tagjai, akiket a helyzet kivizsgálására küldtek a térségbe.

2. Az Iszlám Kalifátus nem túl megértő az iszlám más irányzatait követőkkel és a más vallásokon lévőkkel szemben, ahogy a pogány múlt nyomait is gyökerestül akarja kiirtani a Közel-Keletről. Rombolásaik azonban egy rejtélyes romvárost is elértek: azt sajnos nem vették észre távozáskor, hogy kapu nyílt egy távoli világra, amelyen keresztül ragadozó lény(ek) jöhettek át.  A hegyekbe menekülésük kényszerítette a medvéket távozásra, de csak idő kérdése, hogy az egyik lény mikor ereszkedik le a síkságra, hogy elkövetelje a tápláléklánc csúcsát az embertől is.

3. Csak egy kis idő kell hozzá, hogy az állatok és a halottak húsáról a medvék átszokjanak az élő emberére. A nyomozók eltévedt kirándulócsapata vajon hogyan veszi fel a versenyt a terepet jól ismerő, a fajához képest nagyméretű és okos állattal? Akinek gondot okozna az a kérdés, hogy adjon-e nekik fegyvereket, javaslom a nálunk Ezüst Nyíl néven futott anime (eredeti címe: Ginga Nagareboshi Gin) első két részének vágatlan verzióját megtekintésre, ami a hatóságok tehetetlenségére is életszerű, elfogadható választ nyújt.

Öt fej, öt találat

http://lfg.hu/wp-content/uploads/2015/05/DL-CO-BLACK-SKULL-CANDLE-front.jpgÖt holttestet ásott ki a sírból bűntársaival egy szerzetes Thaiföld észak-keleti részén. A holttestek koponyáit levágták, majd fekete mágia szertartásokon használták fel.

’A lottószámokat akartuk megtudni’ – védekezett a szerzetes, miután a rendőrség letartóztatta. Thaiföldön nem ritka, hogy feketemágia szertartásokon próbálják meg előre kitalálni, hogy melyek lesznek a nyerőszámok. Azt pedig nemigen kérdezi senki, hogy a szertartáshoz szükséges koponyákat hol szerzi be a helyi varázsló, aki jelen esetben egy buddhista boncmester volt Thaiföldön.

1. Jóval több levágott fejet találtak, mint amennyit bevallottak a hatóságok. (A letartóztatás is egy nagyobb akció keretében zajlott, amely a hasonló esetek elszaporodásának akart végett vetni.) Egyelőre azonban – attól félve, hogy esetleg eltűnt turistáké is lehet köztük – titokban egyes szakértőkre bízták, hogy állapítsák meg származási helyüket és esetleges korábbi tulajdonosukat. Ennek érdekében külföldi intézményekkel és szakértőkkel is felvették a kapcsolatot. A csocsók viszont kérik vissza őseik fejeit…

2. A fejek egy részét kevésbé világi célokra használták fel. Nagyobb probléma, hogy velük együtt a thai rendőrség lefoglalta azokat a sómázas, szakállas emberfejet ábrázoló kancsókat is, amelyekben emberi hajakat, vizeletet és körömcsipeszeket találtak. Az öreg, szétszívott agyú farang (angol vagy német) már el is tűnt a telepről, motyogva valamit egy boszorkányról, aki az idő és tér szögleteiben közlekedik. A hatóságoknak, a hippiknek és a belekeveredett egyéb hátterű nyomozóknak nem sok esélyük van rá, hogy felismerhető formában találnak rá.

3. Hátsó-India sok száz rejtélyes kultúra bölcsője volt, ahol hódítók és alig ismert népek váltották egymást. Ha néhány fej beszélni tudna… és állítólag ezt is teszik, legalábbis egy külső szakértő szerint, akit a fejek azonosítására kértek fel. Természetesen titokban tartja ezt, de minden befolyását latba vetve expedíciót kezd szervezni, amelynek célja az esőerdők mélyén rejlő ősi romvárak és titkok felfedezése.

 


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához