LFG.HU

strato
hírekCimkek

Twitter keyJövő hétfőn lesz a 15. Towel Day* valamint a harmadik évfordulója annak, hogy elindult a Villámhírek itt az LFG-n. Bátran nevezhetjük most már állandó rovatnak, melybe heti rendszerességgel összefoglalom az LFG Twitterén megjelenő híreket. Mivel a Twittert elsősorban én frissítem, nagy meglepetések eközben nem szoktak érni, de mindenképp köszönetet kell mondanom BePének, amiért ő is szokott csiripelni az LFG nevében, amikor szembejön vele valami érdekes.
Most kíváncsiságból ránéztem, hogy hány követője van a Twitter-csatornánknak és kissé meglepődtem, amikor a kerek 110-es szám vigyorgott vissza rám. Nem tudom, hogy ez magyar viszonylatban soknak számít-e vagy kevésnek, de amikor legutóbb tudatosan ránéztem a számra, még csak 30 körül járt. Ezúton szeretnék köszönetet mondani az ő figyelmükért, és egyúttal biztatnám is őket, hogy bátran írjanak, retweeteljenek vagy lépjenek kapcsolatba velünk egyéb módokon, ha megosztanák a véleményüket, vagy egyéb érdekességeket dobnának be a közösbe.
Természetesen azoknak is jár a köszönet, akik bár azonnali figyelemmel nem követik a csirip formájú villámhíreket, de a pénteki összefoglalókat el szokták olvasni az LFG címoldalán. Mivel itt nincs 140 karakteres limit, egy-két gondolattal és hivatkozással ki szoktam bővíteni a híreket, szóval a Twitteres követőknek is érdemes lehet péntekenként ismételni egy kicsit a Villámhírek átfutásával.

Tartalmilag igyekszem mindent lefedni, ami az LFG olvasói számára érdekes lehet, de mivel a Villámhírek majdnem teljesen egyszemélyes projekt, többnyire olyan témaköröket tartalmaz csak, amelyek engem is érdekelnek. Ez a záloga annak, hogy a lelkesedésem már harmadik éve töretlen. Márpedig, ha az ember elsősorban lelkesedésből ír, akkor egyáltalán nem baj, ha rendelkezik vele.
Nem tagadom, azért időről időre akadnak hullámvölgyek, de a hosszú ideje futó projekteknek ezek úgymond szériatartozékai. Ilyenkor tud sokat segíteni az olvasók visszajelzése. Mindig nagy öröm, ha látom, hogy van olvasója annak, amit csinálok, ha van olyan, aki érdekesnek talál valamit a hírek közül és reagál is rá. A köszönömöknél talán csak az esik jobban, ha a hírek okozta örömről, meglepődésről vagy a nyomukban ébredő gondolatokról olvashatok a hozzászólásokban. Senki ne fogja vissza magát! ;)

Amíg bírom idővel és lelkesedéssel, szeretném folytatni a cikksorozatot, és ha lehetséges, javítani is igyekszem rajta. Ehhez elsősorban visszajelzésekre lenne szükségem, szóval ha az év során talán nem is szoktál hozzászólni, most itt a pompás alkalom, hogy megírd a véleményed a Villámhírekről. Minden építő kritikát szívesen fogadok, de ha valaki csak szimplán együtt szeretné ünnepelni az évfordulót, az is szóljon hozzá bátran. ;)
Továbbá, mint mindig: ha bármikor találkozol olyan friss hírrel vagy érdekességgel, ami véleményed szerint érdekelheti az LFG olvasótáborát, nyugodtan dobd be a linkjét egy nekem címzett U2U-ba, és ha olyan, fel fog kerülni az LFG Twitterére, és azon keresztül a soron következő Villámhírekbe. Természetesen aki Twitterezik, az közvetlenül ott is adhat tippeket az @lfghu-nak címezve.

Szerepjáték

Petty Gods- Megjelent és pdf formában ingyen letölthető a Petty Gods kibővített változata. Az elsősorban OSR mesélőknek szóló kiadványban több száz kisebb istenről és a követőikről, egy tucatnyi szektákról, és néhány maréknyi új varázslatról és varázstárgyról lehet olvasni.

- A Dragon+ D&D szerepjáték magazin első száma a megjelenés hetében olvasottságban maga mögé utasította a People és a Maxim magazint is.

- A májusi Sage Advice néhány konkrét D&D feattel kapcsolatos kérdésre ad választ.

- Már nem csak Tim Burton mozifilmjében és társasjáték formában Támad a Mars, hanem a GURPS univerzális szerepjátékban is. Íme a Steve Jackson Games közleménye az új szettingről.

- Készül a Vincent Baker-féle Apocalypse World második, fejlesztett kiadása.

- A Cubicle 7 fellőtt a világhálóra egy összefoglaló weboldalt, mely a zászlóshajónak számító szerep- és társasjáték termékeit mutatja be ízlésesen.

Videojáték

- Megjelent a The Witcher 3: Wild Hunt, és manapság egy ilyen esemény nem maradhat (újabb) videó nélkül. A CD Projekt RED még egy hivatalos kikérőt is közreadott, hogy zavartalanul játszhassunk a játékkal. Ez egy hónapnyi felmentést biztosít a munka alól, ha átnyújtjuk a főnökünknek. Talán elég lesz…

-  A Doom Worldre felkerült egy videó, mely lényegében a 2008-ban bejelentett, de azóta lelőtt Doom 4 projekt nyers előzetese. Ez nem összekeverendő azzal a jelenleg is fejlesztés alatt álló folytatással, amiből a Bethesda a héten nagyvonalúan felvillantott 3 másodpercnyit. Többet a júniusi E3-on fognak mutatni. Addig érjétek be ezzel:

Prehistorik 1+2 a GOG-on! Régi szép idők, amikor még a speaker prüntyögése mellet püföltük az őslényeket. :)

- Az inXile legfrissebb Torment: Tides of Numenera videója a semmihez sem hasonlítható Kilencedik Világot mutatja be. A fejlesztőcég június 2-án indítja a The Bard’s Tale IV Kickstarterét, amire ha összejön a pénz, rá is állítják a Tormenten jelenleg dolgozó munkatársakat.

Egyéb

Warcraft Orgrim- Két kép látott napvilágot Orgrimről, a Warcraft mozifilm ork hőséről.

- A Crysis Analogue Edition egy táblás-figurás társasjáték, melyhez a népszerű videojáték szolgáltatja az alapot. Kickstarter gyűjtés itt található. A játékban két 4 fős osztag néz egymással farkasszemet. A cél egymás semlegesítése vagy a Capture the Relay játékmódban a relay megszerzése. Két játékos esetén egy főre egy egész csapat irányítása hárul, de a játékot lehet akár nyolcan is játszani, ilyenkor csak egy-egy katona irányításáért felelünk.

- Larry Elmore újabb Kickstarter gyűjtést indított: egy 256 oldalas összefoglaló albumot szeretne készíteni a korábbi mintájára, ezúttal az elmúlt 40 év fekete-fehér rajzaiból.

- Peter Dinklage, Kevin James és Adam Sandler egy geek közönséget célzó akciófilmben – Pixels:

* Jövő hétfőn senki se felejtsen el törölközőt vinni magával, bárhová is menjen! ;)


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához