LFG.HU

Demirah
ismertetőCimkek

Aki olvasta a Boszorkányok Óráját, annak a címen kívül aligha kell többet mondanom, ők ismerik Lasher nevét, a szellemét, ki évszázadok óta a Mayfair családhoz, annak generációnként kinevezett főboszorkányához kötötte magát, és epekedve várta a percet, midőn hússá s vérré válhat. Sikerült neki. Lasher, a szellem, Lasher a démon megszületett, Michael Curry, Rowan Mayfair férje kudarcot vallott, és nem tudta megállítani. De a történet nem ér itt véget, a történet még csak most kezdődik!

A Boszorkányok Órája végén azt hihette az olvasó, végre helyére kerültek az iszonyú, hátborzongató kirakós utolsó darabkái és végre összeállt a kép. A Lashert olvasva rádöbbenhet majd, hogy amit a képnek hitt, nem más, mint egy magasabb dimenziójú kirakós játék első darabkája. A könyvben feltárul előttünk Lasher múltja és jelene. Megismerhetjük történetét még a Mayfair boszorkányok eljövetelének előttről, együtt csodálkozhatunk és borzonghatunk Rice képzeletének sötét bugyrai között a szellemmel, aki nem volt mindig szellem.
Rowan Mayfair, a Mayfair dollármilliárdok hivatalos örökösnője, korának leghatalmasabb boszorkánya magyarázat nélkül, ám módfelett gyanús körülmények között eltűnik, de az értetlen és rémült, múltját már-már felejtő Mayfair kolónia hamar rádöbben, ez talán mégis csak a kisebbik gondjuk. Hiszen valaki vagy valami egymás után szedi áldozatait a család számos nőtagjai közül!

Michael Curry, az eltűnt főboszorkány ártatlan lelkű férje, ki talán az egyetlen, aki tudja mi történt karácsony éjszakáján, makacsul hallgat. A Talamasca, az okkultizmust kutató évezredes tudós-társaság embere, Aaron Lightner szintúgy nem beszél, ám mikor végül megszólal, abban sincs köszönet: a Talamascában különös dolgok történnek, Aarontól elveszik a Mayfair-ügyet és a rend stílust vált. Egyre erőszakosabb módszerekkel próbálnak Rowan és gyermeke nyomára bukkanni, miközben tudatosan semmisítenek meg minden nyomot, mely az embertelen kreatúra születésére utalhatna.
S miközben feltűník a színen a még csak tizenhárom éves, ám máris hatalmas okkult erőkkel és szexuális étvággyal bíró Mona Mayfair, Michael Curry egyik éjszaka találkozik Julien Mayfair, a századfordulón élt, hírhedt és rettegett boszorkánymester szellemével, aki különös dolgokat mesél neki Lasherről és életéről. Mire befejezi, a férfi előtt végre világossá válik a küldetés, melyre rendeltetett.

Anne Rice legújabb történetére aligha lehet megtalálnia megfelelő magasztaló jelzőket. Bevallom, az írónő eddig is legnagyobb kedvenceim közé tartozott, ám a Lashert olvasva még tovább nőtt a szememben. Művében írói mestertudás keveredik a személyes tapasztalatok és élmények sajátságos szemszögével. Mire leteszed a könyvet, kedves olvasó, már nem is tudod, miben higgyél és miben nem, de a gyanús neszek az eddig üresnek hitt szomszéd szobából egyre nyugtalanítóbbnak tűnnek majd! Vajon tényleg léteznek boszorkányok? Tényleg léteznek hatalmas, démoni szellemek, kik csak arra várnak, hogy a botor halandók szólítsák őket? Tényleg éltek valaha Földünkön a táltosok? Olvasd el a Lashert, és megtudod!

A Lasher-t a Dáin kiadó gondozásában olvashatjuk. A kiadvány rendkívül igényes és magas színvonalú, ám egy nyomdai hiba miatt néhány oldal kimaradt a nyomtatásból! A könyvet semmiképpen se vegye meg senki a hozzá járó pótlapok nélkül!

Demirah
DOMINIUM


A szerző más irásai
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához