LFG.HU

HammerTimeCafe
Bulldy
mesélőknekCimkek

Az alábbi kalandot a 3. Kalandorok Társasága rendezvényen meséltem, Savage Worlds rendszerben. Arra nem vállalkozom, hogy komplett kalandmodult készítsek belőle. Egyrészt azért nem, mert nem egy statikus helyszínű történet, nem lehet hozzá egy gyártelep térképet rajzolni, teleszórni csapdákkal, szörnyekkel, nem-játékos karakterekkel. Másrészt a Savage Worlds rendszere itthon nem annyira népszerű, hogy sokan élveznék, vagy akár csak értenék is a “statokat”. Arra pedig én nem vállalkozom, hogy Shadowrun 3. kiadásra vagy Cyberpunk 2020-ra átalakítsam a statisztikákat, mivel ezekben a rendszerekben jó tíz éve nem meséltem, irdatlan munka lenne számomra az átalakítás.

Marad az a változat, hogy viszonylag szabadfogásban leírom a szereplőket, a hátteret, a mit-miért-et, reménykedve abban, hogy így bárki felhasználhatja a kedvenc rendszerében.

http://lfg.hu/wp-content/uploads/2015/06/stock-footage-live-concert-crowd-of-cheering.jpg

Háttér, szereplők

A megbízó gyereke egy online sorsoláson jegyet nyert a városba érkező, neves tinibanda (Johnny and the Pussycats) koncertjére. Mielőtt a szülők bármit tehetnének, az eseményt kiszagolja a média és belerángatják egy valóságshow-ba (“Young Money”: gazdag fiatalok mindennapjai, illetve mikor nagyobb eseményeken feltűnnek).
A gyerek apja egy céges fejes, aki a koncert idején épp egy céges fúzió utolsó tárgyalásán lesz.

A gyerek anyja sejti, hogy a véletlenek összjátéka nem is annyira véletlen, legalábbis ami a jegysorsolást és a valóságshow-t illeti. Azonban az ő státuszukban nem tehetik meg azt, hogy behúzzák fülüket-farkukat, hiszen bizonyított összefüggés nincs, egy CEO pedig nem mondhatja, hogy aggódik a fia miatt és lemondja a tárgyalást, amin hónapok óta dolgoznak, illetve családfőként sem mondhatja, hogy nem tudja garantálni a saját fia biztonságát, így nem engedi el a koncertre.
Ezt a játékot sajnos végig kell játszani!

Teljes képernyős nézet

Klikk ide a letöltéshez


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához